Zvezne oblasti so zasegle kripto strani, ki so ogoljufale najmanj pet, vključno s prebivalcem Richmonda

RICHMOND, Va. (WRIC) – Zvezni tožilci v Virginiji so v torek sporočili, da so zasegli sedem spletnih mest, ki so se uporabljala za prevaro s kriptovaluto “zakol prašičev”, ki je prebivalca Richmonda stala skoraj 300.000 dolarjev.

Glede na zapriseženo izjavo člana ameriške tajne službe – ki je bila poleg zaščite predsednika prvotno ustanovljena za preiskovanje ponarejanja in drugih finančnih kaznivih dejanj – je vsaj pet žrtev izgubilo skupaj več kot 10 milijonov dolarjev v kriptovaluti zaradi prevarantskih spletnih mest ki je obljubil vlaganje v staro valuto.

Ta grafika se zdaj pojavlja na vsakem mestu, ki so ga zasegli zvezni agenti v svoji preiskavi večmilijonske prevare s kriptovalutami.

“Prašičji zakol” je a družbena goljufija v katerem prevaranti pošiljajo sporočila žrtvam prek “aplikacij za zmenke, spletnih mest družbenih medijev ali celo naključnih sporočil”, pri čemer se pretvarjajo, da so dosegli napačno številko ali napačno identificirali žrtev. Nato se nekaj tednov ali mesecev pogovarjajo z žrtvijo in sčasoma postanejo prijatelji – od tod tudi ime prevara, ki se nanaša na prakso pitanja prašiča pred zakolom.

Na koncu prevarant predstavi zamisel o naložbeni priložnosti in ponudi, da bo upravljal z delom denarja žrtve. Takoj ko je prenos opravljen, prevarant izgine, blokira žrtev in izbriše njene profile.

Sprejet za vožnjo

V pisni izjavi agent tajne službe opisuje eno žrtev iz zvezne države Washington, ki je v štirih mesecih izgubila skupno 9,6 milijona dolarjev.

Prevarant naj bi žrtev kontaktiral prek aplikacije za sporočanje, pri čemer se je predstavljal za napačno številko, nato pa začel razpravo o trgovanju s kriptovalutami, v katero je bila žrtev že zainteresirana in vključena.

Nazadnje je prevarant žrtev usmeril na Singapursko denarno borzo – zakonito platformo za trgovanje s kriptovalutami – vendar ji je ponudil »lažen« spletni naslov, ki je izgledal kot zakonito spletno mesto, vendar ga nadzoruje prevarant.

Ti posnetki zaslona prikazujejo “ponarejen” citat, za katerega je žrtev verjela, da je naložbena platforma. (Fotografija iz sodnega spisa)

Po navedbah tožilcev so bile žrtve žrtve vložene v ameriški dolar kovanec, kriptovaluto, vezano na ameriški dolar, med majem in avgustom letos.

Toda medtem ko je žrtev verjela, da je zaslužila več kot 7 milijonov dolarjev – kar je absurdna stopnja donosa več kot 70 % na štirimesečno naložbo – so bile majhne naložbene dividende, ki jih je prejela, verjetno samo recikliranje njenega lastnega denarja.

Policistom je povedala, da so ji, ko je maja poskušala dvigniti denar, »predstavniki službe za stranke« povedali, da bo morala plačati davek na dohodek v skupnem znesku več kot 570.000 dolarjev, preden bo lahko dvignila denar.

Ko je ta denar nakazala, so ji povedali, da bo morala plačati 33 bitcoinov, ker je njen račun “prejel 33 nenormalnih BTC” in da potrebujejo depozit, “da zagotovijo, da niste vpleteni v kakršno koli nezakonito vedenje.”

Ta besedila kažejo na nadaljevanje goljufanja “predstavnikov službe za stranke”, ki so zahtevali visoke honorarje. (Fotografija iz sodnega spisa)

Ta vzorec naj bi se nadaljeval do avgusta, preden je žrtev ugotovila, da je bila prevarana, in jim prenehala nakazovati denar.

Preostale štiri žrtve so skupaj izgubile več kot 600.000 $ zaradi podobnih prevar, vključno z eno žrtvijo iz Richmonda, ki je izgubila skupaj 289.065 $.

Vse, ki verjamejo, da so postali žrtev prevare s kriptovalutami, pozivamo, da kontaktirajo tajno službo na CryptoFraud@SecretService.gov in predložite poročilo, ki vključuje “vsa obiskana domnevna naložbena spletna mesta, telefonske številke, e-poštne račune in profile družbenih medijev, ki jih uporabljajo prevaranti, kot tudi vse naslove kriptovalut, zgoščene vrednosti transakcij in datume transakcij.”

Lahko tudi oddate poročilo na spletu tukaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *