Zlato, srebro toneta na medvedjih zunanjih trgih, jastrebsko Fed govori

Opomba urednika: glede na tolikšno nestanovitnost na trgu spremljajte dnevne novice! Z našim hitrim povzetkom današnjih novic, ki jih morate prebrati, in mnenj strokovnjakov vas spremljajte v nekaj minutah. Prijavite se tukaj!

(Novice Kitco) – zlato in cene srebra so v četrtkovem opoldanskem trgovanju v ZDA trdno nižje. Močna rast indeksa ameriškega dolarja in velike izgube na trgu surove nafte so medvedje zunanje tržne sile, ki danes potiskajo trge kovin navzdol. Jastrebove pripombe uradnikov Federal Reserve so prav tako prestrašile bike na trgu plemenitih kovin. Decembrsko zlato je nazadnje padla za 15,10 $ na 1760,70 $ in decembrska srebrna padel za 0,604 $ na 20,91 $.

Trgi zlata in srebra so v četrtek zjutraj povečali izgube, potem ko sta dva uradnika Federal Reserve izrazila še vedno agresiven sokobni ton glede denarne politike ZDA. Predsednik Fed St. Louisa James Bullard je dejala, da mora centralna banka višje zvišati obrestne mere, da bi obvladala gospodarstvo in zmanjšala problematično inflacijo. Bullard je dejal, da cilja na najmanj dodatnih 125 bazičnih točk pri zvišanju obrestnih mer, s čimer bi ciljni razpon Fedovih skladov dosegel 5,00–5,25 %. Medtem je predsednica Feda Kansas Cityja Esther George dejala: »Gledam trg dela, ki je tako napet, da ne vem, kako še naprej zniževati to raven inflacije, ne da bi se dejansko upočasnila in morda celo povzročila krčenje ekonomičnost, da prideš tja.«

Ameriški delniški indeksi so se opoldne znižali po ostrih komentarjih uradnikov Feda. Cene surove nafte Nymex so močno nižje in se gibljejo okoli 82,00 $ za sod, deloma pod pritiskom komentarjev uradnikov Feda in zaskrbljenosti glede upočasnitve gospodarske rasti na Kitajskem. Donos na primerjalno 10-letno zakladnico ZDA je trenutno 3,76 %. Po pripombah uradnikov Feda so se donosi obveznic povečali.

Serija ameriških gospodarskih podatkov, objavljenih danes, je bila za trg mešana.

Zlata lestvica v živo 24 ur [Kitco Inc.]

tehnični, Decembrske terminske pogodbe za zlato po tem, ko so cene v torek dosegle najvišjo raven v zadnjih treh mesecih. Biki terminskih pogodb za zlato imajo še naprej rahlo splošno kratkoročno tehnično prednost in delajo na nastajajočem naraščajočem trendu cen na dnevnem grafikonu. Naslednji cilj za bike navzgor je ustvarjanje odpora blizu trdnih 1.800,00 $. Naslednji cilj medvedov v bližnji prihodnosti je potisniti terminsko ceno pod trdno tehnično podporo na novembrskih najnižjih cenah 1.618,30 $. Prvi odpor je viden pri današnji najvišji vrednosti 1.777,60 $, ki mu sledi najvišja vrednost tega tedna pri 1.791,80 $. Prva podpora je vidna pri 1.750,00 $ in nato pri 1.738,70 $. Tržna ocena Wyckoff: 5,5.

Srebrna miza v živo 24 ur [ Kitco Inc. ]

Decembrske terminske pogodbe za srebro prav tako se je zmanjšal dobiček, potem ko so cene v torek dosegle najvišjo vrednost v zadnjih 4,5 mesecih. Srebrni biki imajo še vedno splošno kratkoročno tehnično prednost. Cene so v ostrem 2,5-mesečnem naraščajočem trendu na dnevnem grafikonu. Naslednji cilj srebrnih bikov navzgor je blizu nad trdnim tehničnim uporom na najvišji vrednosti tega tedna 22,38 $. Naslednja medvedja ciljna cena je blizu pod trdno podporo pri 19,00 $. Prvi odpor je viden pri današnji najvišji vrednosti 21,535 $ in nato pri 22,00 $. Naslednja podpora je vidna pri današnji najnižji vrednosti 20,785 $ in nato pri 20,50 $. Wyckoffova tržna ocena: 6,0.

december NY baker danes se je zaključil pri 875 točkah pri 368,60 centa. Tečaji so se danes zaključili blizu najnižjih vrednosti seje zaradi večjega pridobivanja dobička, potem ko so v ponedeljek dosegli štirimesečni vrh. Bakreni biki imajo rahlo splošno kratkoročno tehnično prednost, vendar zdaj izginjajo. Cene so še vedno v šest tednov starem naraščajočem trendu na dnevnem grafikonu. Naslednji cilj Copper Bulls je potisniti in zapreti nad trdnim tehničnim odporom pri 400,00 centih. Naslednji negativni cilj za medvede je blizu pod trdno tehnično podporo pri 330,00 centih. Prvi odpor je viden na današnji najvišji vrednosti 377,25 centa, ki mu sledi sredna najvišja vrednost 382,35 centa. Podpora je najprej vidna pri 365,00 centih in nato pri 360,00 centih. Tržna ocena Wyckoff: 5,5.Zavrnitev odgovornosti: Stališča, izražena v tem članku, so avtorjeva in morda ne odražajo stališč avtorja Kitco Metals Inc. Avtor se je potrudil zagotoviti točnost podanih informacij; vendar pa tudi Kitco Metals Inc. tudi avtor ne more jamčiti za točnost. Ta članek je zgolj informativne narave. Ne gre za nagovarjanje k kakršni koli zamenjavi blaga, vrednostnih papirjev ali drugih finančnih instrumentov. Kitco Metals Inc. in avtor tega članka ne prevzemata odgovornosti za izgube in/ali škodo, nastalo zaradi uporabe te publikacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *