Zgodovina jajčne sklede – najboljši trenutki Ole Miss Mississippi State

Pravijo mu jajčna skleda, vendar je letna Država MississippiBodi gospodična nogometna tekma nima veze s kmetijsko močjo države. Po podatkih Ministrstva za kmetijstvo je Iowa dejansko največji proizvajalec jajc v ZDA (15 %), sledita ji Ohio in Indiana (obe 9 %). Mississippi v tem sploh ni omenjen “Egg-STAT-ic” objava iz leta 2021.

Kaj pa vzdevek? No, to se zgodi, ko oboževalci potrebujejo nekaj odličnega, da jih odvrnejo od zlobnih misli, in se pisec časopisnih naslovnic odloči vzeti stvari v svoje roke.

Začnimo s trofejo in izvirnim vzdevkom. Čeprav rivalstvo sega v leto 1901 – State je zmagal na prvi tekmi, Ole Miss pa na drugi – do leta 1927 niso podelili nobene nagrade po tekmi. In razlog za spremembo je bil praktičen: uradniki so potrebovali nekaj, kar bi obdržalo pozornost gledalcev po tem. da je igre konec. Leto prej je med navijači izbruhnil velik boj. Tako sta oba študentska zbora v želji po »vzgojitvi čistega športnega duha« naročila, da se pokal imenuje »zlato jajce«. Bila je zlata, sijoča ​​in lepa … in ker je bila bolj topi kot običajna nogometna žoga in ni imela nobenih dvignjenih robov, ki bi posnemali šive na nogometni žogi, je bila videti natanko kot zlato jajce.

Hitro naprej pol stoletja in enodnevna izdaja The Clarion-Ledger leta 1978. Izvršni urednik Tom Patterson – morda naveličan nepotrebno besednega vzdevka, morda cilja na določen stil igre besed – je naslovil: »Egg Bowl Ready za Scramble.” In Egg Bowl se je iz stenografije razvil v nekakšen uradno-neuradni vzdevek, ki ga obe šoli uporabljata izmenično z Battle of the Golden Egg.

Ampak to je vse ozadje. Lahko bi ji rekli bitka pri mehki soji (največji kmetijski izvoz države) in to bi bilo še vedno verjetno. Medtem ko imajo Alabama-Auburn, Michigan-Ohio State in Florida-Florida State večji nacionalni pomen v smislu njihovega vpliva na dirko za državno prvenstvo, nobena tekmovalna tedenska tekma ne povzroči več drame kot Mississippi State-Ole Miss. (Eden močnih posrednikov SEC je nekoč rekel Mark Schlabach iz ESPN da sta zaradi rivalstva “Ohio State-Michigan in Auburn-Alabama videti kot nedeljska šola.”) Ko so prvič igrali, je prišlo do enourne zamude, ker je Ole Miss obtožil State, da igra nešolske igralce.

Med obema šolama je bilo veliko prepirov in več kot dovolj malenkosti. Ko je bil Dan Mullen še glavni trener Bulldogov, Rebsov ni hotel klicati po imenu. Namesto tega se je v intervjujih preprosto skliceval na “šolo na severu”. Interni razpored tekem je malo izkoristil, zamenjava v TSUN za Ole Miss.

Dva trenutni trenerji so pravzaprav precej prijazni teh dneh, vendar si ta dva programa ne moreta pomagati, da se ne prepirata. Ne morem se strinjati niti glede osnovnih dejstev. Čeprav oba navajata, da je Ole Miss vodilni v seriji z rekordom 64-48-6, država Mississippi pravi, da je bila igra odigrana na zahvalni dan 27-krat, Ole Miss pa številko postavlja na 30.

Ne glede na knjigo rekordov, na katero se naročite, bo rivalstvo na ta zahvalni dan odigrano že 119. (19:00 ET, ESPN). Da vas pripravimo, je tukaj nekaj najzanimivejših iger v zgodovini Egg Bowl.

1983: Brezmadežni odklon

Včasih so vzdevki zavajajoči. “Brezmadežna deflekcija” pravzaprav sploh ni bil odklon – razen če verjamete v kozmične dogodke. Država Mississippi, ki je predala vodstvo s 17-0 in zaostajala s 24-23 24 sekund pred koncem, je dosegla zmagoviti met iz igre znotraj poskusa Artieja Crosbyja 27 strel v jardu in videti je bilo, kot da je na poti — dobra višina, dobra linija, vse dobro. Navijači Statea so začeli proslavljati. Potem pa se je žoga ustavila na vrhu. Bilo je, kot da bi jo mati narava podrla sama, močan sunek vetra je žogo poslal na skrajno levo vratnico.

Trener Mississippi State Emory Bellard je bil presenečen: “V letih trenerstva še nikoli nisem videl, da bi udarec šel nazaj. Bilo je, kot da bi nekaj seglo navzdol in ustavilo žogo v letu.”


1999: Pika in brca

Ta tekma bi lahko bila najboljša v zgodovini rivalstva. To je bila ena tistih redkih priložnosti, ko sta bili obe šoli uvrščeni: Ole Miss na št. 23, država Mississippi na št. 18. Rebs so povedli z 20-6, a so se Bulldogsi borili in izenačili le 27 sekund pred koncem.

In namesto da bi igral za podaljšek na gostovanju, je Ole Miss na igrišče poslal Romarja Millerja. Le da je Robert Bean odbil podajo in jo brcnil v zrak. Eugene Clinton je šel pod in ujel prestreženo žogo okoli črte 50 jardov ter žogo vrnil na 27 8 sekund pred koncem. Scott Westerfield se je nato povezal s 44-jardnim zmagovitim metom iz igre. Potem ko je Ole Miss ob povratku odšel z igrišča, so na igrišče prihiteli navijači.


2013: Dak napove svoj prihod

Legende nastajajo v tekmovalnih igrah. Preden je Dak Prescott leta 2014 zvezno državo Mississippi popeljal na prvo mesto na lestvici in preden je postavil šolske rekorde na poti do četrtega izbora nabora leto pozneje, je bil v svoji prvi sezoni kot začetnik drugošolec, ravnanje je pomembna stvar. poškodba, zaradi katere ni nastopil na dveh tekmah pred Egg Bowl. In v prvih treh četrtinah proti Ole Miss je bil na stranskem tiru.

Toda ko so Bulldogsi 11 minut pred koncem zaostajali za gol iz igre, je Prescott prepričal Mullena, da mu pusti igrati. Potem ko se je otresel rje na svoji prvi vožnji, je v 13 igrah odpeljal napad na 59 jardov, da je zagotovil zadetek iz igre. Nato je v podaljšku tekel za zmagovalni touchdown.


2019: Draga kazen za žvižganje psa

igrati

1:57

Država Mississippi je pobegnila z zmago z 21-20, potem ko je bil Ole Miss WR Elijah Moore kaznovan za proslavljanje touchdowna s pretvarjanjem, da se polula kot pes, Rebels pa so zamudili dodatno točko, ki je sledila.

Najprej mora obstajati kontekst o Egg Bowl, da se končajo vse jajčne sklede. Kajti če ste mislili, da je bila igra leta 2019 prvič, da je igralec Ole Miss ponaredil lulanje na igrišču Mississippi State, ste se motili. Dve leti prej, po prepiru pred tekmoDK Metcalf je dosegel touchdown proti koncu tretje četrtine, dvignil nogo, da je posnemal lulanje psa in prejel kazen 15 metrov.

In da se prepričamo, da ogenj še vedno gori pred vrnitvijo v Starkville, ne pozabimo na potencialni touchdown AJ Browna ob koncu eksplozije v tretji četrtini v Oxfordu in suvanja, ki se je sprevrglo v pretepanje s klopi. Da bi poudarili pomanjkanje vljudnosti, so sodniki dodelili enajstmetrovke vsakemu igralcu obeh ekip.

V redu, zdaj smo na letu 2019. V zgodovini igre Egg Bowl je bilo divjih iger in divjih zaključkov, vendar nobena tekma ni povzročila toliko ognjemeta kot tista v letu 2019. Po neodločenem prvem polčasu so Bulldogsi šli naprej tek Garretta Shraderja na 5 jardov v tretji četrtini. In zdelo se je, da je res tako, saj je Ole Miss dvakrat udaril in vrgel prestrezanje v četrti četrtini. Toda potem, 2 minuti pred koncem, je Matt Corral, ki je vstopil namesto začetnika Johna Rhysa Plumleeja, v 11 igrah premagal Rebs 80 jardov. Na črti 2 jardov, le še 4 sekunde pred koncem, je Corral našel Elijaha Moora v končni coni, za kar se je zdelo, da je bila igra izenačena. Razen Moore je ponovil Metcalfove norčije, je dvignil nogo naravnost pred sodnika in bil označen za nešportno obnašanje. Dotik je obstal, lahko pa ugibate, kaj se je zgodilo potem. Luke Logan, ki je bil potisnjen 15 jardov od enajstmetrovke, je po poskusu zgrešil točko in State je zmagal.

V tekmi, kjer sta bila na vročem stolu oba trenerja, nobeden ni preživel. Ole Miss je nekaj dni pozneje odpustil Matta Lukea in ga zamenjal z Lane Kiffin, ki je zbujala naslovnice. Da ne bi zamudili, je država Mississippi odpustila Joeja Moorheada in pridobila veliko ime Mikea Leacha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *