ZDA so padle, Bale pa je vzel točko Walesu

ZDA in Wales sta se na uvodu svetovnega prvenstva pomerila do tesnega in napetega remija, saj bosta obe ekipi zelo zadovoljni s tem rezultatom skupine B.

[ MORE: Player ratings | What we learned ]

Toda ZDA se bodo počutile, kot da jim je ta ušla, saj je Gareth Bale izenačil osem minut pred koncem za Wales (igral je na prvi tekmi svetovnega prvenstva po letu 1958), saj mladi Američani niso mogli zadržati vseh treh točk.

Po osemletni odsotnosti na svetovnem prvenstvu za ZDA je bilo to tako napeto, kot bi pričakovali, saj je Bale Valižanom pozno priigral točko, saj je bil remi pošten rezultat.

OGLEJTE SI PONOVITEV CELOTNE TEKME

Po prevladujočem začetku so ZDA povedle v prvem polčasu, ko je Christian Pulisic poskočil naprej in podal popolno žogo proti napadalcu Timu Weahu, ki je samozavestno zadel domov in podivjal ameriške navijače.

[ LIVE: World Cup 2022 schedule, how to watch, scores, hub ]

Wales se je drastično izboljšal v drugem polčasu, ko jim je Kieffer Moore dal osredotočiti se na vrh in nekako zadel z glavo iz bližine, potem ko je Matt Turner preprečil Benu Daviesu. Walker Zimmerman je nato naredil grozen izziv proti Balu in valižanski kapetan se je dvignil in zabil kazen ter si zagotovil točko.

USMNT bo v petek v svoji naslednji skupinski tekmi igral z Anglijo, medtem ko bo Wales isti dan proti Iranu.

[ MORE: Latest Group B standings, schedule, scores ]


Berhalterjev glavni načrt se začne dobro, nato pa slabo zbledi

Večino zadnjih nekaj let so USMNT pestile poškodbe in pomanjkanje forme med ključnimi igralci. Toda vse se je poklopilo v popolnem trenutku, vsaj v prvih 45 minutah, za Gregga Berhalterja in njegovo ekipo. Dest in McKennie sta bila dovolj pripravljena za začetek, Tim Ream je dosegel formo svojega življenja in okrepil obrambno enoto. Christian Pulisic in Tim Weah sta pripravljena in delujeta na vse jeklenke in to je precej blizu prvi izbrani postavi USMNT.

V Walesu je v prvem polčasu prevladovala igra visokega pritiska, energija te mlade ekipe pa je navdušila nasprotnike. Ko so bili na vrhu, so dosegli zasluženi zadetek in za ZDA se je vse poklopilo, ko so to potrebovali. Potem pa so omahnili. Ne glede na to, ali je šlo za pomanjkanje izkušenj ali energije, je USMNT v drugem polčasu usahnil, ko je Wales zgrešil dve veliki priložnosti, preden je pozno izenačil. To je bil primer, ko so imele ZDA zlato priložnost za zmago, a so jo izpustile na precej krotek način. To bo razočaralo Berhalterja, vendar je bilo iz njihovega prvega polčasa veliko pozitivnih stvari.


Zvezde šova

Tim Ream: Prevladoval v obrambi in bil tako miren pri žogi v prvem polčasu, da je nadaljeval pritisk na Wales. Kakšna zgodba o vrnitvi za 35-letnika.

Kieffer Moore: Kakšen vpliv je imel po prihodu ob polčasu. Walesu je dal osredotočenost in preobrnil tekmo.

Grafična prek FotMob.com

Kako gledati ZDA proti Walesu živeti! – Avtor Joe Prince-Wright

Začni igro: 14:00 ET, ponedeljek (21. november)
Stadion: Stadion Ahmed bin Ali, Al Rayyan
TV kanali v španščini: Telemundo
Pretakanje v španščini: Pav (vseh 64 iger)

Veliko se je govorilo o tem, zakaj Gio Reyna ni prišel (novinarjem je dejal, da je 100-odstotno pripravljen) in zdi se, da je imel Gregg Berhalter Jordana Morrisa raje kot nadarjenega mladega igralca.

POLNI DELOVNI ČAS: ZDA 1-1 Wales – Razočarljiv zaključek za USMNT, ki je bil odličen v prvem polčasu, a poštena igra do Walesa, so se pogumno borili in si zaslužili točko. To postavlja stvari za zelo tesno skupino B.

GOALLLL! Ne, to je odgovor. Walker Zimmerman gre skozi hrbet Garetha Bala in izvede enajstmetrovko. Bale nato vstane in udari domov. 1-1.

Tik-tak. Še nekaj več kot 10 minut. Ali lahko ZDA zdržijo!?

Brenden Aaronson vstopi namesto McKennieja. Vezist Leedsa jim mora pomagati, da se usedejo na žogo in preprečijo, da Wales rine naprej.

ZAPRI! Nekako je Kieffer Moore udaril z glavo iz bližine. Kakšna priložnost za Wales.

Wales je dobro začel drugi polčas in USMNT mora porabiti veliko časa za obrambo.

GOALLLL! Tim Weah z odličnim zaključkom po odlični vožnji in podaji Christiana Pulisica. USMNT doseže cilj, ki si ga njihov prevladujoči zaslon zasluži.

Sergino Dest in Weston McKennie sta prejela rezervacijo v nekaj minutah. Ni idealno. Oba imata težave s kondicijo in sta šele zdaj prišla do te tekme. Spremembe ob polčasu?

Shrani! Wayne Hennessey reši, ko Rodon po dobrem delu Tima Weaha krene proti lastnemu golu. Sargent nato močno strelja domov iz neposredne bližine. ZDA morajo čim bolje izkoristiti položaj na vrhu.

Dober začetek iz ZDA. Wales žoge ni uspel zadržati, Američani pa so jo lepo odbili.

pojdi! Ekipe so zunaj, pojejo se himne in plahti ognjemet. Čas je za ZDA na svetovnem prvenstvu.


USMNT, Wales z začetkom XI


Ključne zgodbe, igralci, ki jih je treba pozorno spremljati

Za USMNT bo jedro sredine igrišča njihova moč, vendar je okoli obrambe še vedno veliko vprašanj. Veteran Tim Ream bi lahko začel na sredini, da bi zagotovil izkušnje, medtem ko je trojica na sredini Weston McKennie, Tyler Adams in Yunus Musah zaklenjena kot glavni možje na sredini. Pred njimi se Christian Pulisic, Gio Reyna, Brenden Aaronson in Tim Weah borijo za začetno mesto v napadalni sredini, vendar ni jasnega zmagovalca, ki bi začel kot številka 9, tako da bo morda USMNT začel z lažno devetko?

Kar zadeva poškodbe, so Sergino Dest, Matt Turner in Weston McKennie trenirali po nedavnih poškodbah. Vendar je Gregg Berhalter dejal, da tako Dest kot McKennie verjetno ne bosta igrala vseh 90 minut, in dejal, da nista povsem pripravljena začeti proti Walesu. Objavljeno je bilo tudi, da je Tyler Adams imenovan za kapetana USMNT za turnir.

Walesi radi globoko sedijo in absorbirajo pritisk, njihov zadnji trije in tekoči sistem pa bo USMNT težko pokvaril. Ko gremo naprej, kakovost Ramseyja in Bala govori sama zase, Wales pa se bo v napadu močno zanašal na postavljene strele in podaje Kiefferja Moora. Prav tako bodite pozorni na Harryja Wilsona in Daniela Jamesa v napadalnih območjih. Wales je robustna, izkušena ekipa in so zelo dobri v sedenju in protinapadih. Njihova država pričakuje, da bo uspela iz te skupine in ta tekma proti USMNT bo tako tesna. Kar zadeva poškodbe, Wales izgleda precej dobro, saj Joe Allen trenira sam, saj okreva po nedavni težavi s stegensko mišico in ne bo na voljo za to tekmo.


ZDA hitra dejstva

Trenutna svetovna lestvica FIFA: 16
Naslovi svetovnega prvaka: 0
Nastopi na svetovnem prvenstvu: 9
Kako so se kvalificirali: Samodejno kvalificirani iz CONCACAF (3. mesto)
Trener: Gregg Berhalter
Ključni igralci: Christian Pulisic, Weston McKennie, Tyler Adams


Hitra dejstva o Walesu

Trenutna svetovna lestvica FIFA: 19
Naslovi svetovnega prvaka: 0
Nastopi na svetovnem prvenstvu: 1
Kako so se kvalificirali: Kvalificirali so se od UEFA prek play-offa, pot B
Trener: Rob Page
Ključni igralci: Gareth Bale, Aaron Ramsey, Ben Davies


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *