ZDA morajo dohiteti zmogljivosti kitajske digitalne valute, da bi ‘vodile svet’: Paul Ryan

PRVO NA FOXU: Združene države morajo dohiteti kitajsko digitalno valuto, da se izognejo grožnji ameriški “dolarski prevladi”, pravijo ekonomisti v novem političnem dokumentu, ki ga je sestavil nekdanji predsednik predstavniškega doma Paul Ryan.

“Ameriška rekonstrukcija: konservativni načrt za krepitev družbene pogodbe in reševanje narodovih financ” opisuje rešitve za ustanovitev Amerike. fiskalna kriza je “povsem sam narejen”. Vsebuje politične recepte 19 znanstvenikov, večinoma iz American Enterprise Institute, in želi spodbuditi konkretne rešitve, ki jih lahko sprejme kongres, preden državo zajame “dolžniška katastrofa”.

Ryan, R-Wis., je za Fox News Digital v intervjuju pred izidom knjige povedal, da je bila “namenjena temu, da bi Ameriki preprečila, da bi šla po poti dolžniške krize in izgubila dolar kot svetovno rezervno valuto.”

PAUL RYAN PRAVI, DA BO MCCARTHY ZAKLJUČAL PREDSEDNIŠTVO, VSAK, KI NI IMENOVAN TRUMP, LAHKO PREMAGA BIDENA

“Če izgubimo dolar kot svetovno rezervno valuto, bo to naši državi povzročilo ogromno fiskalno in denarno škodo. Težje nam bo financirati našo vlado, našo mrežo socialne varnosti in naše gospodarstvo, odkrito povedano, ker bodo obrestne mere veliko višje,” je rekel. . “Fiskalne politike v tej knjigi so predlogi, namenjeni popravljanju teh programov, tako da bodo trdni in plačilno sposobni ter da ne bodo vodili v dolžniško krizo.”

Nekdanji predsednik predstavniškega doma Paul Ryan je v sodelovanju z American Enterprise Institute izdal novo politično knjigo.  (AP Photo/Carolyn Kaster, datoteka)

Nekdanji predsednik predstavniškega doma Paul Ryan je v sodelovanju z American Enterprise Institute izdal novo politično knjigo. (AP Photo/Carolyn Kaster, datoteka)

Nekdanji govornik je v četrtkovi izdaji knjige zapisal, da ameriški sistem “samoupravljanja”, vzpostavljen v zadnjih 250 letih, po vsem svetu izpodbijajo “kitajski represivni režim in druge avtoritarne trdnjave”.

“Pravila, ki veljajo za druge države, ne veljajo vedno za Združene države ali vsaj ne na popolnoma enak način. Kljub temu pa ZDA ne morejo večno kljubovati zakonom gospodarske gravitacije,” je dejal napadalec, ki se je skliceval na več kot 31 trilijonov dolarjev, ki jih ima država v vladi, dolg in visoka 40-letna inflacija.

SAM BANKMAN IZ FTX SE JE ZRUŠIL NA ENRONU, MADOFF

Ryan pravi, da se “svet digitalizira”, kar predstavlja tako izziv kot priložnost za ZDA, saj nova tehnologija prevzema po vsem svetu.

“Če želi Amerika obdržati svoje mesto skrbnika svetovne rezervne valute, kar nam kot narodu daje ogromne privilegije in prednosti, potem bi morali tudi digitalizirati naš dolar, tako da bo imel lastnosti digitalnega dolarja, ki je denar brez trenja. , kar je veliko bolj učinkovit denar.« , je povedal za Fox News Digital. upravljanje našega denarja. Ker Kitajci s svojim načinom upravljanja denarja kršijo zasebnost in svobodo.”

ZNOTRAJ ZRUŠENJA KRIPTO BORZE FTX: VSE, KAR MORATE VEDETI

Nekdanji govornik je dejal, da je predlog digitalne valute centralne banke (CBDC), ki ga je predstavil vodilni ekonomski znanstvenik in nekdanji član sveta guvernerjev Federal Reserve Kevin Warsh, orodje, ki bo spodbujalo nacionalni interes s spodbujanjem konkurence brez nepotrebnega vmešavanja vlade.

Sam Bankman-Fried, ustanovitelj in glavni izvršni direktor FTX

Sam Bankman-Fried, ustanovitelj in glavni izvršni direktor FTX
(Jeenah Moon/Bloomberg prek Getty Images)

»Dve ravni [CBDC] sistem zagotavlja, da … obstaja plast med državljani in vlado za denar,” je pojasnil Ryan. “Zato predlog obstaja, ker vemo, kam gre svet. Želimo biti pred tem. Želimo zagotoviti, da bomo lahko vodilni v svetu pri zagotavljanju, da digitalni denar podpira naša temeljna načela zasebnosti in svobode.”

Warsh, zdaj sodelavec Hooverjevega inštituta, je zagovarjal ameriško CBDC, ki bi lahko bila rešitev za težave, ki jih povzročajo druge digitalne valute.

“Ne pričakujem, da bo kitajska fiat valuta v naslednjem desetletju izrinila ameriški dolar s svetovnega prizorišča,” je zapisal Warsh, ki je član upravnih odborov UPS in Coupanga, vodilnega korejskega podjetja za e-trgovino. “Toda sotočje dveh močnih trendov – pojav rivalstva velikih sil in tehnološke revolucije v finančni infrastrukturi, ki jo katalizira ustvarjanje tehnologije veriženja blokov – predstavlja posledično grožnjo obstoječi finančni arhitekturi, ki jo vodijo Američani.”

“Če oblikovalci ameriške politike ne priznajo nove tehnološke meje, ZDA tvegajo izgubo privilegija prevlade valute,” je dejal Warsh.

Vodja senatne manjšine Mitch McConnell, levo, nekdanji predsednik Donald Trump, sredina, in nekdanji vodja večine v predstavniškem domu Paul Ryan

Vodja senatne manjšine Mitch McConnell, levo, nekdanji predsednik Donald Trump, sredina, in nekdanji vodja večine v predstavniškem domu Paul Ryan
(Mark Wilson/Getty Images)

Knjiga je bila zasnovana za “začetek razprave” v kongresu za reševanje problemov, s katerimi se sooča narod.

PAUL RYAN ZA RAZOČARAVANE VOLILNE REZULTATE GOP OKRIVIL “TRUMPOV MANGOVOR”

“In ta knjiga poskuša narediti to razpravo. Našo državo, naše politične voditelje in oblikovalce politik je prepričati, da pogledajo in spregovorijo o res velikih težavah, s katerimi se sooča Amerika,” je dejal Ryan.

“In če želimo uspešno konkurirati Kitajski, bomo morali svoje težave reševati interno,” je dejal.

KLIKNITE TUKAJ ZA PRENOS APLIKACIJE FOX NEWS

Ryanov največji dosežek v 20 letih v kongresu je bil njegov načrt davčne reforme, je povedal za Fox News Digital in ga označil za “zelo pomembno plačilo”.

Vendar je dejal, “lahko gremo še dlje v isto smer in dosežemo še boljše rezultate za Američane s še boljšim davčnim sistemom, ki gradi na uspehih, ki smo jih dosegli z zakonom o znižanju davkov in zaposlovanju. In to je predlog narediti to.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *