Zbor Buy China Calls na Wall Streetu postaja vse glasnejši

(Bloomberg) — Za kitajske delnice na Wall Streetu se pojavlja bikovsko soglasje, z novo pridobljenim optimizmom glede preobrata politike predsednika Xi Jinpinga in epskega dviga delnic v novembru, zaradi katerega so se nekatere večje banke odmaknile od svojih dolgoletnih medvedjih stališč.

Najbolj brano pri Bloombergu

Morgan Stanley, znan po svoji previdni drži, je prejšnji teden zvišal svoje referenčne cilje za državne delnice in pričakoval, da se bo kitajski indeks MSCI do konca naslednjega leta dvignil za 14 %. Bank of America Corp. se je taktično obrnil pozitivno proti Kitajski, kjer so nekateri ključni kazalniki delnic izgubili več kot tretjino vrednosti v letu do oktobra, zaradi česar so najslabši na svetu.

JPMorgan Chase & Co. premaknila še hitreje in zlom trga konec prejšnjega meseca označila za nakupno priložnost, s čimer se je v začetku tega leta oddaljila od bančne oznake “brez naložb” za kitajska internetna podjetja.

PREBERITE: Na kitajski borzi je šlo nenadoma vse prav

Zaupanje med prodajnimi analitiki krepijo nenadne spremembe politike v zadnjih tednih, od omilitve togega nadzora Covida do močnejših rešitev za težave z nepremičninami in prizadevanj za izboljšanje vezi z ZDA. Te poteze so ponovno vzbudile navdušenje trga po 6 bilijonov dolarjev vrednem polomu, ki je kulminiral na kongresu Komunistične partije prejšnji mesec, kjer je Xijevo kljubovalno grabljenje oblasti sprožilo strahove, da bo ideologija premagala pragmatizem.

Kitajski trgi so dosegli »vrsto popusta pri vrednotenju, za katerega smo mislili, da bo značilen za res slab scenarij. Zdaj z vedno bolj pozitivnim tokom novic se lahko začne izboljševati,« je prejšnji teden v intervjuju dejal Jonathan Garner, glavni azijski strateg Morgan Stanleyja in nastajajoči delniški kapital. Bikovski trg bi lahko trajal četrtletja, je dodal.

Kitajski indeks MSCI je ta mesec poskočil za skoraj 24 % in je pripravljen na najboljšo uspešnost od leta 1999, potem ko je oktobra izgubil 17 %. Indeks kitajskih podjetij Hang Seng kitajskih delnic, ki kotirajo v Hongkongu, in kitajski indeks NASDAQ Golden Dragon sta prav tako na območju bikovskega trga, ki ga opredeljuje 20-odstotni odboj od nedavnih najnižjih vrednosti.

PREBERITE: Kitajske delnice zaradi Covida, nepremičninskih nihanj, preplavile bikovski trg

Najnovejši dvig bi lahko imel prednost, če se bo Kitajska izstopila iz Covid Zero in bo njeno gospodarstvo še naprej okrevalo, pravi Laura Wang, glavna kitajska strateginja za delnice pri Morgan Stanley. “Mislim, da še ni v celoti izkoristil vseh prednosti popolnega ponovnega odprtja, okrevanja potrošnje, makro stabilizacije in zaposlitvenih možnosti.”

V začetku tega leta sta Garner in njegova ekipa pravilno napovedala poglabljanje zloma na trgih v razvoju in na Kitajskem.

Veliko upanja

Številne največje banke na Wall Streetu so bile optimistične glede vstopa Kitajske v leto 2022, nagovarjale so ublažitev regulativnih ovir, povezanih s tehnologijo, rast prijazno gospodarsko politiko in privlačna vrednotenja. Goldman Sachs Group Inc. je na primer letos pričakoval dvomestno rast kitajskih delnic.

Vendar pa so kaznovanje zaprtja zaradi Covida, upad stanovanjskega sklada in tveganje, da bi na desetine lokalnih ameriških podjetij morda zaprla, sprožili neusmiljeno razprodajo.

Ob občutnem okrevanju trga ta mesec Goldman Sachs napoveduje nadaljnjo rast. Indeks MSCI China in indeks CSI 300 se bosta v naslednjih 12 mesecih povečala za 16 %, kar je največ v Aziji, so prejšnji teden zapisali strategi, vključno s Timothyjem Moejem.

PREBERITE: Titani skladov s stavami kupujejo kitajske delnice. Najhujše je mimo

Globalni skladi so do tega meseca kupili približno 41 milijard juanov (5,8 milijarde dolarjev) kitajskih delnic prek trgovinskih povezav s Hongkongom. To je sledilo neto odlivom v višini 57,3 milijarde juanov oktobra, kar je največ po marcu 2020.

‘Pravo nakupovanje’

Vendar je več opazovalcev trga dejalo, da je izvajanje politik, ki so jih napovedale kitajske oblasti, ključna stvar, ki jo je treba spremljati v naslednjih nekaj mesecih. Tako je treba še videti, ali bo razpoloženje analitikov na strani prodajalcev vodilo do trajnih tokov vlagateljev s pravim denarjem.

Ponoven porast primerov Covid že zmanjšuje pričakovanja o večjih spremembah strategije Covid Zero.

JPMorgan Asset Management meni, da nekateri ameriški institucionalni vlagatelji še naprej prerazporejajo sredstva s Kitajske na druge nastajajoče trge zaradi izzivov in negotovosti v zvezi z domačo politiko, Tajvanom in napetostmi z ZDA.

Julien Lafargue, glavni tržni strateg pri banki Barclays Private Bank, je dejal, da so nedavno rast delno spodbudili špekulanti, ki so obrnili val medvedjih stav. “Pravega kitajskega nakupovanja še nismo videli in mislim, da bodo ljudje želeli videti dokaze o ponovnem odprtju, boljše gospodarske podatke, ki prihajajo iz Kitajske, preden bodo naredili to potezo.”

PREBERITE: Tržni upi za China Covid Pivot so morda šli predaleč: CLSA

‘Game Changer’

Medtem pa je novembrski skok pokazal, da so se kitajske delnice v tujini, ki so med dolgim ​​zdrsom bolj utrpele, okrepile močneje kot njihove nasprotne vrednosti v Šanghaju ali Shenzhenu.

Analitiki pravijo, da bodo najbolj donosne stave verjetno med delnicami v Hongkongu in New Yorku, saj ostajajo precej cenejše od tistih na celini. Njihova večja izpostavljenost potrošniškemu sektorju, ki se sooča z velikim zadržanim povpraševanjem, se prav tako obravnava kot prednost. Morgan Stanley je prejšnji teden zaprl svoje prednostne naloge za delnice na kopnem.

Hang Seng merilnik kitajskih delnic v Hongkongu je letos še vedno padel za skoraj 26 %. CSI 300 se je novembra zvišal za 8,4 %, s čimer je svojo izgubo leta 2022 znižal na 23 %.

Ponovna kalibracija politik Covida in ukrepov glede sredstev “bi lahko spremenila igro na zahtevnem offshore kitajskem trgu,” so v nedavnem zapisu zapisali analitiki HSBC Holdings Plc, vključno z Raymondom Liujem.

PREBERITE: Poceni delnice Hongkonga so priljubljena izbira za China Bulls: delnice

–S pomočjo Henryja Rena in Abhisheka Vishnoija.

Najbolj brano z Bloomberg Businessweek

©2022 Bloomberg LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *