Zakaj tržniki potrebujejo storitve oblikovanja in konfiguracije omrežja, da dosežejo množični trg

Domača omrežja so bila leta neopevani junaki pametnega, povezanega življenjskega sloga. Potem je prišla pandemija COVID-19 in v ospredje sta stopila zasnova in zanesljivost omrežja. Družine, ki ostanejo doma, se med delom in študijem na daljavo borijo za pasovno širino. Pokritost Wi-Fi, sta hitrost in zanesljivost nenadoma postali težava za mnoge. Preprosto ni bilo dovolj pasovne širine in povpraševanje po boljših omrežnih sistemih poslovnega razreda je skokovito naraslo. Razočarani lastniki stanovanj so bili pripravljeni vlagati v visoko zmogljivo opremo in nadgradnje, da bi podprli povečano uporabo omrežja.

Ocene Parks Associates da je 53 % gospodinjstev od pandemije »zmerno povečalo« ali »znatno povečalo« uporabo interneta. Sistemski integratorji so bili bolj zaposleni kot kdaj koli prej z mrežnimi projekti. To je bil prelomni trenutek za skupnost sistemske integracije, ki je odražal izjemno močno in zdravo zanimanje za zgodovinsko “neglamurozno” kategorijo domače tehnologije.

Zdaj, ko se družinski člani vračajo v pisarne in učilnice svojih podjetij, vstopamo v drugo obdobje domačega mreženja. Družine so morda manj osredotočene na izboljšanje svojih domačih omrežij zdaj, ko so zunaj, vendar so sistemski integratorji še vedno zaposleni s servisiranjem omrežij, nameščenih med pandemijo, medtem ko še naprej ustanavljajo nova podjetja. Soočajo pa se z novimi izzivi.

Težave z dobavno verigo ostajajo, pomanjkanje osebja pa je še povečalo kompleksnost projektiranja, konfiguriranja in nameščanja visoko zmogljivih omrežij. Zaposlovanje ali usposabljanje ljudi za obvladovanje dodatne delovne obremenitve za številna podjetja za integracijo preprosto ni finančno izvedljivo, zlasti ko se premikamo v negotovo gospodarsko klimo. Namesto da pustijo, da trpi kategorija, morajo proizvajalci stopiti korak naprej in pomagati integratorjem premagati te izzive.

Oprema gospodinjstva z visoko pasovno širino z zmogljivimi omrežji zahteva napredno raven IT strokovnega znanja, ki je običajno daleč od krmilnice večine podjetij za sistemsko integracijo. Poleg tega je manj prostora za napake kot kadar koli prej, saj potrošniki od svojih domačih omrežij pričakujejo večjo hitrost in zanesljivost.

Kakršni koli izpadi ali težave se slabo odražajo na ugledu integratorja in zavirajo možnosti za dražjo prodajo strankam pri donosnih pogodbah o storitvah, kot je npr. daljinsko upravljanje in spremljanje omrežja. Nadaljnja rast in blaginja trga domačih omrežij se lahko zgodita le, če proizvajalci dvignejo raven storitev in podpore, ki jo zagotavljajo svojim prodajalcem.

Vsekakor sta oddaljeno upravljanje in nadzor pomembna sestavna dela servisnega in podpornega programa. Večina podjetij za integracijo ima delovno silo in znanje o mreženju za ustrezno obvladovanje tega dela posla. Vendar nekaterim manjkajo osnovni viri za pravilno načrtovanje in načrtovanje omrežja poslovnega razreda – ne le na velikih posestvih, temveč tudi v skromnih domovih, ki so odvisni od omrežja. Srednji trg poganja kategorijo domačih omrežij, tehnologija pa napreduje tako hitro, da je ključnega pomena imeti ekipo ljudi, ki bo sledila tržnim trendom in pokrajini povezljivosti.

Proizvajalci lahko pomagajo pri načrtovanju omrežja, konfiguraciji in storitvah daljinskega upravljanja

Za učinkovito in dobičkonosno oskrbo teh strank morajo proizvajalčevi servisni in podporni programi prodajalcem nuditi celovito pomoč pri načrtovanju in konfiguraciji poleg oddaljenega upravljanja in spremljanja omrežja. To je bil manjkajoči člen, vrzel v omrežni industriji, ki jo končno obravnavajo s pobudami, kot so naše na novo predstavljene osnovne konfiguracijske storitve, ki so vse prej kot osnovne.

Ponuja osnovne konfiguracijske storitve Dostopna omrežja partnerji nekaj, česar večina ne more doseči sama: dosledna, ponovljiva domača omrežja, ki jih konfigurirajo izkušeni IT strokovnjaki v skladu z najboljšimi praksami. Sistem pride k prodajalcem pripravljen za namestitev, kar tudi integratorjem začetnikom omogoča zanesljivo in učinkovito upravljanje katerega koli omrežnega projekta.

To so standardizirane omrežne konfiguracije, ki so ustvarjene iz podatkov, zbranih specifično za projekt, in so usklajene z najnovejšimi standardi in protokoli, da se zagotovi, da vsaka rešitev deluje na najvišji ravni. Integratorji lahko vstopijo in zapustijo delovna mesta hitro in brez presenečenj, ki nastanejo med implementacijo.

Ta vnaprej konfiguriran pristop znižuje operativne stroške s povečanjem učinkovitosti, zmanjšanjem števila tovornjakov in povečanjem prihodkov s preprostim omogočanjem storitev z dodano vrednostjo po namestitvi. Poleg tega lahko sčasoma, ko se integratorji bolje seznanijo s postopkom, nekaj dela opravijo sami. Ne da bi se tega sploh zavedali, postajajo vse bolj samozavestni, podkovani in izkušeni v poklicu načrtovanja in konfiguracije omrežij za podjetja.

Oblikovanje in konfiguracija, ki jo vodi proizvajalec, je model storitev in podpore, ki bo imel velik vpliv na trg domačega omrežja. V trenutnih gospodarskih razmerah je za lastnike integracijskih podjetij še bolj pomembno, da najdejo načine za optimizacijo, poenostavitev in dobičkonosnost, ne da bi vedno dodajali osebje za povečanje zmogljivosti in ravni storitev. Prodajalci, ki so se v preteklosti morda borili, da bi izkoristili povpraševanje po omrežnih rešitvah poslovnega razreda, imajo zdaj trdno podporo, da sprejmejo nove projekte in svojim strankam zagotovijo raven storitev in podpore po namestitvi, ki so jo pričakovali.

Nedavna potrošniška raziskava Parks Associates kaže na močno željo potrošnikov po dodatnih omrežnih storitvah. To se lahko zgodi le, če je omrežje najprej pravilno načrtovano in konfigurirano. Programi, kot so storitve osnovne konfiguracije, pomagajo postaviti te nadvse pomembne temelje in prinesti mreženje na ravni podjetja na množični trg. To je nekaj, kar morajo naša industrija in naši trgovci napredovati.

Avtor BRYCE NORDSTRAND je podpredsednik, upravljane storitve pri Dostopna omrežja (a Snap One blagovna znamka).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *