Zakaj bi tržni rally lahko izkoristil počitnice; Tesla odskoči, 5 delnic blizu nakupovalnih točk

Terminske pogodbe za Dow Jones so čez noč rahlo zrasle, skupaj s terminskimi pogodbami za S&P 500 in terminskimi pogodbami za Nasdaq, na predvečer zahvalnega dne.
XRast borznega trga je bila že drugo sejo zapored pozitivna. Uradniki Feda verjamejo, da bo počasnejše zvišanje obrestnih mer “kmalu”, glede na zapisnik novembrskega sestanka Feda, objavljen v sredo popoldne.

Nasdaq je vodil, podprt s skokom Tesla (TSLA). Vsi glavni indeksi so se v tem za praznike skrajšanem tednu doslej solidno dvignili. Toda daljši premor za rast trga bi lahko bil konstruktiven.

Vlagatelji bi morali biti previdni glede povečevanja izpostavljenosti glede na ključni tehnični odpor in pomembna gospodarska poročila.

vendar Dexcom (DXCM), UnitedHealth (UNH), Nevrokrinske bioznanosti (NBIX), Medpace Holdings (MEDP) in Shockwave Medical (SWAT) je pet delnic zdravstvenih storitev, ki kažejo zanimivo akcijo.

Vključene so delnice DXCM in Neurocrine Biosciences IBD lestvica najboljših, z delnicami MEDP na nadzornem seznamu. Na trgu so delnice NBIX in Medpace IBD 50.

Dow Jones Futures danes

Terminske pogodbe Dow Jones so se po pošteni vrednosti zvišale za 0,1 %. Terminske pogodbe na S&P 500 so se zvišale za 0,1 %, terminske pogodbe na Nasdaq 100 pa za 0,1 %.

Ameriške borze bodo v četrtek zaradi praznika zahvalnega dne zaprte. V petek se bodo ameriški trgi zaprli zgodaj ob 13.00 ET. Toda druge borze po svetu bodo v četrtek in petek odprte kot običajno.

Ne pozabite na akcijo čez noč Dow terminske pogodbe in drugje ne pomeni nujno dejanskega trgovanja v naslednjem rednem trgovanju borza sejo.


Pridružite se strokovnjakom za IBD, ko na IBD Live analizirajo delnice, ki jih je mogoče izkoristiti na borznem dvigu.


Borzni rally

Dobički na delniških trgih so v sredo nekoliko zanihali, vendar so povečali rast, ki so jo vodili tehniki.

Začetne vloge za primer brezposelnosti so se dvignile na trimesečno najvišjo vrednost, medtem ko so stalne vloge dosegle osemmesečno najvišjo vrednost. Globalni indeks nabavnih menedžerjev S&P za proizvodnjo in storitve v ZDA je nakazal padec.

Zapisnik Feda je okrepil pričakovanja o zvišanju obrestne mere za 50 bazičnih točk na sestanku 14. decembra. Trgi so še vedno naklonjeni novemu premiku za pol točke v februarju, vendar obstaja dostojna možnost za povečanje za četrt točke.

Industrijsko povprečje Dow Jones se je v sredo povečalo za 0,3 % trgovanje z delnicami. Indeks S&P 500 je zrasel za 0,6 %, na čelu z delnicami TSLA. Nasdaq composite je zrasel za 1 %. Russell 2000 z majhno kapitalizacijo je zrasel za 0,1 %.

Cene surove nafte v ZDA so padle za 3,7 % na 77,94 USD za sod. Terminske pogodbe za zemeljski plin so poskočile za 7,2 %.

Donos 10-letne zakladnice je padel za 5 bazičnih točk na 3,71 %. Donos dvoletne zakladnice, ki je tesneje povezan z možnostjo dviga obrestne mere Feda, je padel pod 4,5 %.

Ameriški dolar je znatno padel že drugo sejo zapored in se vrnil blizu nedavnih najnižjih vrednosti.


Zakaj je to orodje za KVČB preprosto Searpogl Za premium delnice


ETF-ji

iShares Broadened Tech & Software Sector ETF (IGV) povečala za 1,5 %. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) povečala za 0,9 %.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) povečala za 0,3 %. US Global Jets ETF (JETS) potisnil 0,1 % višje. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) povečala za 0,5 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) padla za 1,1 %. Sklad SPDR za izbrano zdravstveno dejavnost (XLV) povečala za 0,4 %. Dow Jones UNH je največji delež v XLV.

Odraža bolj špekulativno delniško zgodbo, ARK Innovation ETF (ARKK) poskočil za 2,9 % in ARK Genomics ETF (ARKG) 0,9 %. Delnica TSLA je pomemben delež v ETF-jih družbe Ark Invest

Delnice Tesle so v sredo poskočile za 7,8 % na 183,20, ko so si opomogle od torkovih padcev na medvedjem trgu, medtem ko je Citigroup giganta električnih vozil dvignila s prodaje na zadržanje. Delnice TSLA so do tega meseca še vedno padle za 19,5 % in so se leta 2022 približno prepolovile.


Pet najboljših kitajskih delnic, ki si jih morate ogledati


Delnice na ogled

Delnice Dexcoma so se podražile za 1,7 % na 112,92 in našle podporo pri 21-dnevnem drsečem povprečju. Delnice DXCM so bile ta mesec na premoru, potem ko so narasle pred dobičkom 28. oktobra. Delnica Dexcoma je verjetno pod dolgotrajnim nadzorom pri 123,46 točke za nakup iz sedemmesečne konsolidacije. Vlagatelji bi lahko kupili delnice DXCM z zgodnjim vstopom zunaj 21-dnevne črte, pri čemer bi morda uporabili torkovo najvišjo vrednost 113,88 kot posebno nakupno točko.

Delnice Medpace so v sredo padle za 1,3 % na 218,81. Delnice so se od 38-odstotnega skoka 25. oktobra po dobičku konsolidirale blizu rekordnih vrednosti. Od takrat je zaloga MEDP skovala grd ročaj na globoki enoletni skodelici. Čeprav je delnica doživela velika nihanja znotraj dneva, so delnice MEDP trenutno na dobri poti, da oblikujejo tritedenski trden vzorec do petkovega zaključka. Vlagatelji bi lahko uporabili zaprtje 15. novembra pri 226,57 kot zgodnji vstop, nad večino nedavnega trgovanja.

Delnice NBIX so potonile za 1,5 % na 118,97. Delnice se konsolidirajo blizu večletnih najvišjih vrednosti, podaljšanih po preboju oktobra. Kljub potopitvi v 50-dnevna linija prejšnji teden ima delnica Neurocrine a tritedenski ozek vzorec na pravi poti je četrti teden. Tehnično ima 126,09 nakupna točkačeprav bodo vlagatelji morda želeli počakati na tišje dejanje.

Delnice Shockwave so v sredo poskočile za 4,7 % na 264,06, spet nad 21-dnevno mejo, vendar so dosegle odpor na 50-dnevni meji. Po neuspešnem preboju konec oktobra in močni razprodaji, ki se je nadaljevala z dobičkom, se je delnica SWAV v zadnjem tednu ponovno okrepila. Nova osnova bo trajala več časa, vendar bi agresivni vlagatelji lahko uporabili močan premik nad 50-dnevno kot zgodnji vstop.

Delnice UNH so zrasle za 1,3 % na 529,71 in se dvignile nad 50-dnevno in 21-dnevno mejo, potem ko so prejšnji teden za kratek čas padle pod 200-dnevno mejo. Delnica UnitedHealtha je bila včasih KVČB dolgoletni vodja in še vedno ima veliko značilnosti. Vlagatelji bi lahko uporabili odboj od 50-dnevne črte kot zgodnji ali dolgoročni vstop na vodilno mesto. Zaloga UNH mora ustvariti novo bazo po izstopu iz a stojalo za skodelico z ročajem prejšnji mesec hitro propadel.


Tesla vs. BYD: Katerega EV velikana je bolje kupiti?


Analiza trga

Torkovi rasti so se pridružili borzni dobički. Indeks S&P 500 je pravkar dosegel najvišjo raven od 15. novembra in se zaključil znotraj 1 % svoje 200-dnevne meje.

Russell 2000 je dosegel svojo 200-dnevno linijo.

Nasdaq je dodal, da se je v torek odbil od svojega 21-dnevnega drsečega povprečja, čeprav je še vedno pod kratkoročnim vrhom od 15. novembra in precej pod 200-dnevnim.

Dow Jones se je približal 20 točkam najvišje vrednosti znotraj dneva 16. avgusta.

Indeks S&P 500, ki se odločno giblje nad svojo 200-dnevno mejo – kar približno sovpada z celoletnim naraščajočim trendom – predstavlja velik preizkus za rast trga.

Množica gospodarskih podatkov bi lahko spremenila pričakovanja Fed obrestne mere in s tem borzo. V sredo, 30. novembra, bo oktobrsko poročilo JOLTS pokazalo ustvarjanje delovnih mest, predsednik Feda Jerome Powell pa bo spregovoril pozneje čez dan. V četrtek bo objavljen indeks cen PCE, Fedovo najljubše merilo inflacije, skupaj z zahtevami za brezposelnost in indeksom proizvodnje ISM. Novembrsko poročilo o delovnih mestih bo objavljeno v petek, 2. novembra.

V idealnem primeru bi se trg za nekaj dni premaknil vstran, da bi vsaj 21-dnevna linija dohitela zaostanek v smeri teh gospodarskih poročil.


Merite trg s tržno strategijo IBD ETF


Kaj storiti zdaj

Trg je ta teden zabeležil nekaj lepih dobičkov, pri čemer je več delnic v zadnjih nekaj dneh pokazalo signale za nakup. Vlagatelji so posledično lahko dodali nekoliko večjo izpostavljenost.

Vendar bodo morda želeli biti previdni pri pomembnih novih nakupih, saj S&P 500 lebdi pod svojo 200-dnevno mejo in toliko gospodarskih dejavnikov, ki so ključni za Fed naslednji teden.

Upoštevajte tudi delne dobičke pri hitro rastočih delnicah. Delnice kratkotrajno rastejo med nestanovitnim naraščajočim trendom in rotacijo sektorjev.

Kljub temu bi morali vlagatelji trdo delati na svojih naložbenih nakupovalnih seznamih in iskati nastavitve in imena, ki jih je mogoče uporabiti v različnih sektorjih.

Preberi Velika slika vsak dan, da ostanete v skladu s smerjo trga ter vodilnimi delnicami in sektorji.

Sledite Edu Carsonu na Twitterju na @IBD_ECarson za borzne posodobitve in več.

MORDA BI VAM BILO VŠEČ TUDI:

Ujemite naslednjo veliko zmagovalno delnico s MarketSmithom

Želite hitro zaslužiti in se izogniti velikim izgubam? Preizkusite SwingTrader

Najboljše rastoče delnice za nakup in ogled

IBD Digital: odklenite vrhunske sezname delnic, orodja in analize IBD še danes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *