Začela se je svetovna tekma za stablecoine

Leto 2022 bi si lahko zapomnili kot leto stablecoina. Kljub težkemu začetku implozije Terra si je sektor stabilnih kovancev opomogel in dosegel novo najvišjo vrednost 1 bilijon dolarjev mesečnega obsega trgovanja avgusta, na dnevnem redu pa je bila tudi Svetovni gospodarski forumthe Odbor za plačilni promet in tržno infrastrukturo in Ameriški regulatorji saj še naprej ocenjujejo njegovo vlogo in vpliv na gospodarske trge.

Ker se rast stabilnih kovancev nadaljuje in se raziskuje več primerov uporabe v širši kriptovaluti, je tudi Ripple pospešil tempo in pridobil oprijem z novimi partnerji, kot sta Stable in STASIS. Skupaj z Ripplom bodo posegli po knjigi XRP Ledger (XRPL) kot hitra, poceni in razširljiva veriga blokov, ki ponuja jasno likvidnost, zanesljivost in interoperabilnost za izdajatelje stabilnih kovancev.

Izbira prave rešitve za verigo blokov in digitalno valuto

Stabilni kovanci imajo koristi od transakcijskih prednosti kriptovalute v kombinaciji s stabilnostjo (od tod tudi ime) fiat valute. To odpira nova vrata za prihodnost finančna vključenost in pospešiti gospodarsko rast z omogočanjem digitalne zgodovine nakupov in večjim dostopom do posojil ter odpravo trenja pri čezmejnih plačilih za podjetja vseh velikosti.

Vendar pa je ključ do maksimiranja teh rezultatov izbira prave izdajateljske verige blokov. Za finančne institucije, inovatorje, centralne banke in druge potencialne izdajatelje stabilnih kovancev sta pri ocenjevanju verig blokov najpomembnejši varnost in zanesljivost. Poleg tega sta trajnost in interoperabilnost verig vedno pomembnejša odločilna dejavnika, ko se še naprej premikamo proti bolj zeleni prihodnosti z več verigami.

Zato je XRPL je najbolj primeren za podporo stabilnih kovancev v obsegu. Zgrajen za podporo tokenizacije katerega koli sredstva, lahko XRPL obravnava veliko število transakcij, ki se poravnajo v nekaj sekundah in stanejo delček centa. Ta lastnost izvornega žetona prav tako izdajateljem olajša ustvarjanje, izdajo in upravljanje katerega koli sredstva brez potrebe po osrednjem posredniku. XRPL je vdelan Pooblaščene linije zaupanja Ta funkcija prav tako zagotavlja, da lahko stabilne kovance in druge izdane žetone hranijo samo računi, ki jih odobri sam izdajatelj za dodatno raven varnosti.

Nova izdaja stablecoina na XRPL

Ta zmogljiva kombinacija varnosti, zanesljivosti in interoperabilnosti je tisto, zaradi česar je STASIS, ki izdaja največji stabilcoin EURS, podprt z evrom, integrirati XRPL. Kot javna decentralizirana veriga z visoko stopnjo likvidnosti in dostopnosti XRPL prav tako omogoča preprost vklop in izklop razvijalcem, institucijam in potrošnikom, da odklenejo nove primere uporabe stabilnega kovanca.

Ponudnik plačilne infrastrukture Web3 Stabilen se je nedavno odločil izdati svoj stabilni coin USDS na XRPL, saj ponuja likvidnost in poravnavo v velikem obsegu za tokenizirana sredstva. Stable je želel združiti svoj prvi v industriji stabilni coin, skladen z zakonodajo, z izjemno hitro in poceni javno verigo blokov, zgrajeno za plačila in znano po svojem poudarku na skladnosti in preglednosti. Stable omogoča posameznikom in podjetjem iz več kot 200 držav rudarjenje in unovčenje USDS neposredno v knjigi XRP.

Medtem Ripple sodeluje z Republika Palau raziskati potencialni stabilcoin, ki ga podpira vlada, na javnem XRPL. Inherentno zelena zasnova knjige je zelo pomembna za državo, ki je znana po svojem vodilnem položaju pri podnebnih vprašanjih.

Stabilni kovanci kot večverižna sredstva

Uporaba tako USDS kot EURS v več omrežjih blockchain je skladna z vizijo družbe Ripple za prihodnost z več verigami in sredstvi. Ko se tudi banke in regulatorji vključijo v vlak z več sredstvi, postaja vse bolj pomembno razumeti prednosti interoperabilnih javnih verig blokov.

Zakaj je torej interoperabilnost pomembna? Stabilni kovanci so odvisni od izdajatelja kot druge strani, kar jim preprečuje medsebojno delovanje prek plačilnih omrežij. Z XRP Ledgerjem, svojim domačim digitalnim sredstvom, XRP, deluje kot nevtralni premostitveni agent, ki ga je mogoče poslati neposredno brez potrebe po centralnem posredniku. To izdajateljem stabilnih kovancev olajša premostitev dveh različnih valut ter ju hitro in učinkovito zamenjajo v plačilnih omrežjih. Še več, XRPL samodejno premostitev funkcija pomaga izboljšati medvalutno likvidnost za enostavnejše in stroškovno učinkovitejše izmenjave med XRP in drugimi digitalnimi sredstvi v glavni knjigi.

Korak k prihodnosti stablecoina

Ko se pomikamo v leto 2023 in naprej, bodo stabilni kovanci še naprej naraščali v priljubljenosti in dosegu – vendar ne brez ustrezne verige blokov. Ker banke in druge finančne institucije še naprej raziskujejo dodatne primere uporabe stabilnih kovancev, bodo medverižna interoperabilnost in številne prednosti, ki jih zagotavljajo javna, decentralizirana omrežja blockchain ključne odskočne deske za prihodnost stabilnih kovancev.

Če želite izvedeti več o ustvarjanju, izdajanju ali upravljanju stabilnih kovancev v knjigi XRP Ledger, obiščite XRPL.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *