Xbox priznava, da so ekskluzivne igre za PlayStation ‘boljše kakovosti’

Fotografija prikazuje kabini Xbox in PlayStation E3 drug poleg drugega.

Fotografija: Daniel Boczarski (Getty Images)

V svojem zadnjem pisnem odgovoru na Skupina Uprave za konkurenco in trge Združenega kraljestva (CMA)., Microsoft uporablja veliko podatkov, da pokaže, da njegov nakup obleganega založnika Activision Blizzard ne bo škodil Sonyju ali Nintendu. Pravzaprav, medtem ko se njegova nenavadna blaznost samoponiževanja nadaljuje, namiguje, da bo posel dejansko pomagal založniku konkurirati tistim drugim podjetjem za igre. Kot del tega argumenta Microsoft priznava, da ima PlayStation boljše ekskluzive, ki daje množici zdolgočasenih oboževalcev konzole več streliva v njihovi neskončni vojni, da pokažejo, kako radi imajo svojo najljubšo plastično škatlo.

Medtem ko Microsoft nadaljuje z odločnimi poskusi izkoriščanja Activision Blizzard prek njen ogromen nakup v vrednosti 70 milijard dolarjevše naprej vdira nadležne vlade in regulatorje ki morda mislijo, samo morda, enemu največjih tehnoloških podjetij na planetu, ne bi smeli dovoliti, da kupi enega največjih založnikov video iger v zgodovini. Zaradi te zavrnitve sta Microsoft in Xbox preživela večino letošnjega leta v plesu od sodne dvorane do zaslišanja pred regulativnim odborom in poskušala naslikati sliko. Xbox je majhna znamka, ki se komaj prodajain brez prave moči v primerjavi z Nintendom in Sonyjem.

Njegov zadnji poskus, da to stori, je prišel prek nedavno objavljenih dokumentov britanskega CMA. V dokumentih Microsoft trdi, da imata Sony in Nintendo ekskluzivne izdelke “višje kakovosti”, ki presegajo njegove lastne igre.

Najdeno globoko v precej obširnem dokumentu, objavljenem včeraj na spletnem mestu CMA Microsoft vključuje razdelek, v katerem predlaga, da tudi če bi ga zgradili Klic dolžnosti Ekskluzivna franšiza za Xbox (čeprav je spet zunaj tudi brez načrtov), tako ali tako ne bi bilo pomembno, saj imata Sony in Nintendo preprosto bolje prodajane in kakovostnejše ekskluzive. V pododdelku 3.67 z naslovom »Sony ima bolj ekskluzivne igre kot Microsoft, od katerih so mnoge boljše kakovosti,” Xbox pravi, da ekskluzivne ponudbe v video igrah niso »nenavadne« in da ima Sony svoje odlične ekskluzivne igre, kot je npr. Zadnji izmed nas in Bog vojne.

“Tako Sonyjeve kot tudi Nintendove ekskluzivne prve igre se uvrščajo med najbolje prodajane v Evropi in po svetu,” je pojasnil Microsoft, verjetno strmeč v svoje čevlje, medtem ko izvleče prazne žepe hlač. »Trenutna Sonyjeva ekskluzivna vsebina vključuje pomembne prve stranke naslovi, kot npr Zadnji izmed nas, duh Cushimeja, boga vojne, in Človek-pajek. Poleg tega, da ima Sony popolnoma ekskluzivno vsebino, je Sony sklenil tudi pogodbe z založniki tretjih oseb, ki zahtevajo, da je Xbox ‘izključen’ iz nabora platform, na katerih lahko ti založniki distribuirajo svoje igre.”

Preberi več: 15 najboljših iger za Xbox Series X in S

V bistvu Microsoft trdi, da mu nikoli ne bo uspelo Klic dolžnosti ekskluzivno franšizo za konzole, hkrati pa trdi, da če bi, to tako ali tako ne bi bilo pomembno, saj igra ni tako pomembna za Sony ali Nintendo. Velik del odziva podjetja na preiskavo CMA se je vrtel okoli omalovaževanja tega Klic dolžnostipomen, saj pravi, da ni edinstvena igra, in se sklicuje na ankete in ocene oboževalcev, ki kažejo, da so druge igre veliko bolj priljubljene in jih Activision hvali.

In tako naprej saga o združitvi Microsoft Activision Blizzard King. CMA, pa tudi druge skupine in regulatorji bodo še naprej kopali in preiskovali kontroverzni posel, medtem ko bo Microsoft poskušal vse pomiriti, naj ne skrbijo in Sony dela nasprotno. Zdaj stavite, kako se bo vse to končalo. In tudi poskusite ne razmišljati o tem, koliko grozni ljudje v Activisionu bo na koncu veliko bogatejši, ko bo to delo opravljeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *