Xbox je PlayStationu ponudil 10-letno pogodbo za Call of Duty, Sony je zavrnil komentar

Kaj morate vedeti

  • Microsoft poskuša kupiti Activision-Blizzard za 69 milijard dolarjev.
  • Sony je glasno nasprotoval dogovoru, potoval je do regulatorjev, da bi nasprotoval predlogu, pri čemer je Call of Duty pogosto uporabil kot pogajalsko sredstvo.
  • Microsoft je dejal, da je Sonyju ponudil 10-letno pogodbo za Call of Duty, v primerjavi s prejšnjo triletno ponudbo.
  • Sony je zavrnil komentar.

Novo poročilo v New York Timesu nam je dalo posodobitev o posledični drami med Microsoftom in regulatorji glede tega Združitev z Activision Blizzard v vrednosti 69 milijard dolarjev.

Microsoft se bojuje z regulatorji na obeh straneh Atlantika, da bi dobil odobritev za svoj megaposel za ustvarjalce iger Call of Duty, Warcraft, Candy Crush in raznih drugih velikih iger. je dejal Microsoft da se posel bolj nanaša na mobilne igre, kjer je Microsoftov odtis relativno majhen v industriji, v kateri prevladujejo kitajski velikani, kot je Tencent.

Združitev z Activision bi Microsoftu dala orodja, ki jih potrebuje za približanje iger Xbox in razvijalcev Xbox povsem novemu občinstvu na telefonih in tablicah. Naraščajoči segment mobilnih iger je postal prevladujoča sila v mnogih velikih gospodarstvih in ni razloga, da bi mislili, da ne bo v prihodnjih letih začel prodirati na razmeroma statični trg konzol. V ta namen želi Microsoft predstaviti naslove, kot je Call of Duty Mobile, hkrati pa podpirati svojo novo naročniško storitev Xbox Game Pass z množico novih vsebin, ki zagotavljajo igre, kot so Call of Duty Modern Warfare 2 za 10 $ na mesec skupaj s stotinami drugih iger, namesto da bi prenesli igro za 70 $, kot je trenutno.

(Zasluge za sliko: Activision)

Eden od velikih nasprotnikov dogovora je Sony, ki je Microsoftov glavni konkurent na področju konzol. Medtem ko je večina drugih založnikov na splošno malo rekla, da bi obsodila posel, so lastniki konkurenčnih platform, kot sta PlayStation in Google, tiho (in ne tako tiho) izrazili svojo “zaskrbljenost” regulatorjem, da bi lahko Microsoft na koncu imel preveč moči v prostoru, če bi si prizadeval prepovedati igre, kot je Call of Duty, na svojih platformah. Microsoft je odvrnil in izjavil, da ne namerava odstraniti Call of Duty vsaj iz PlayStationa, sprva pa je Sonyju ponudil triletno pogodbo, ki bi zagotovila dostop do igre. Igralna postaja prej navedeno to ni bilo dovolj dobro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *