Washington Post, Forbes, Wall Street Journal obsojeni zaradi ‘Puff Piece’ poročila o FTX in Alameda Execs – Bitcoin News

Po zelo kritiziranem članku v New York Timesu, ki vsebuje komentarje nekdanjega izvršnega direktorja FTX Sama Bankman-Frieda (SBF), javnost še naprej kritizira glavne medije zaradi objavljanja “puhlih člankov” o SBF in izvršni direktorici Alameda Research Caroline Ellison. Številni članki so bili razglašeni za pretirano popustljive do nekdanjih vodstvenih delavcev FTX in Alamede, pri čemer so šli celo tako daleč, da so posameznike hvalili.

Kritiki pravijo, da članki, povezani s FTX, ki so jih objavili Forbes, Washington Post in Wall Street Journal, hvalijo FTX in Alameda Execs

15. novembra 2022 so bile objavljene novice Bitcoin.com Članek o kritikah, ki jih je prejel članek New York Timesa (NYT), potem ko je objavil članek, v katerem je navedeno, da nekdanji izvršni direktor FTX Sam Bankman-Fried (SBF) bolje spi in igra video igre. Ljudje niso bili preveč zadovoljni s člankom NYT, kritiki pa so takrat rekli, da je bila novica mehka za SBF. Članek NYT ni edini uvodnik, ki so ga objavili glavni mediji (MSM), ki je bil deležen kritik, ker je bil mehak do nekdanjih vodstvenih delavcev FTX in Alameda in je celo hvalil posameznike.

Kritiki so denimo kritizirali Dana Diamonda iz Washington Posta zaradi njegovega poročilo z naslovom “Pred propadom FTX je ustanovitelj vložil milijone v preprečevanje pandemije.” Diamondovo poročilo poudarja znatne donacije SBF za pobude, ki bi preprečile novo pandemijo, kot je Covid-19.

Washington Post, Forbes, Wall Street Journal obsojeni zaradi 'Puff Piece' poročila o FTX in Alameda Execs

Vendar, ko je Washington Post tvitnil Diamondovo zgodbo, so novice razstrelile zaradi hvaljenja SBF. »Ne delaj ga plemenitega. Bil je tat, ki je vodil Ponzijevo shemo,« o posamezniku napisal za Washington Post (WP). Druga oseba se je odzvala na tvit WP in rekla: “Kje je del, ki pravi, ‘To je sponzorirana objava’.”

Ekonomist in trgovec Alex Krüger je prav tako odstranil članek WP, ko je tvitnil:

Neverjetna priložnost. @washingtonpost se je prav tako odločil pisati o FTX, kot da bi šlo za dobrodelnega podjetnika, in ne za to, kar je: najbolj nesramna finančna prevara 21. stoletja. Kakšna škoda.

Javno mnenje je spregovorilo: Nikogar ne zanima, da je bil izvršni direktor Alamede “oboževalec Harryja Potterja” ali tako imenovani “matematični mafijec”

Nekateri ljudje klical Novinarji Washington Posta klovni in številni ljudje klical Diamond poroča o “puff piece”. Članek NYT in uvodnik Washington Posta nista bila edina članka, ki sta bila obsojena zaradi hvaljenja vodilnih delavcev FTX in Alamede. Članek Forbesa je bil kritiziran tudi zaradi podpiranja nekdanje izvršne direktorice Alameda Research Caroline Ellison.

Takrat je račun na Twitterju z imenom “Nenavadni kiti” tvitnil: “To je divje od Forbesa. Caroline Ellison so imenovali ‘matematična čarovnica’ in ‘veliko tvegana’,” je dodal Peculiar Whales:

Namesto da bi ga imenovali oseba, ki je nasprotovala lastnim pogojem storitve FTX, je domnevno uporabil sredstva strank in se ni soočil z nobenim pravnim sredstvom.

Še več, ko Forbes v skupni rabi V članku na Twitterju je v opisu pisalo, da je zgodba o FTX “nova ljubljenka alt-desnice.” Ena oseba napisal: “Kaj se je zgodilo s Forbesom? Včasih so bili boljši.”

»Ta vrtenje je smešno. Caroline se posmehujejo vsem levo in desno,« Wayne Vaughan tvitnil kot odgovor na Forbesovo mnenje o Caroline Ellison. Žvižgač, znan kot “Fatman”, je prav tako delil svoja dva centa na zgodbah MSM o SBF in Alamedi Ellison.

Washington Post, Forbes, Wall Street Journal obsojeni zaradi 'Puff Piece' poročila o FTX in Alameda Execs

Delil je tudi posnetek zaslona novinarja Forbesa, ki je želel o Ellisonu poročati na “niansiran način”. “Verjamem, da nekdo financira medijsko kampanjo, da bi vplival na pripoved o ekipi FTX – na katere bi morali gledati kot na superzlobneže,” Fatman rekel je. “Tukaj je Forbesov novinar, ki išče pozitivne komentarje ‘podpornikov’, namesto da bi poročal o resničnih dejstvih.”

Tudi Wall Street Journal (WSJ) je bil na udaru kritik zaradi naklonjenega poročanja o Alamedi Ellison. Na forumu Reddit r/cryptocurrency je Redditor »kindred_asura« delil Članek WSJ ki se osredotoča na Ellisona. »Puf članek na prvi strani o Caroline Ellison prav zdaj v WSJ. Brez omembe goljufij ali nezakonitih dejavnosti,« je dejal Redditor. Objava na Redditu je prejela približno 811 glasov za, preden so se moderatorji r/cryptocurrency odločili, da objavo odstranijo.

Washington Post, Forbes, Wall Street Journal obsojeni zaradi 'Puff Piece' poročila o FTX in Alameda Execs

»Zagotovo si ne bi želel, da bi se nikoli ‘znajdel’ pri izgubi milijard sredstev strank, medtem ko vodim lažni posel,« je komentiral Redditor u/kindred_asura. Na splošno se zdi, da veliko ljudi verjame, da je MSM namerno spustil žogo, ko je poročal o vodstvenih delavcih FTX in Alameda.

Poleg tega objave na družbenih omrežjih in na forumu Reddit jasno kažejo, da nikomur ni mar, da SBF donira milijone za preprečevanje pandemije. Poleg tega na stotine komentarjev na družbenih omrežjih in forumih kaže, da ljudem zagotovo ni mar za Ellisonino tako imenovano “piflarsko” vedenje in dejstvo, da ji je všeč Harry Potter.

Oznake v tej zgodbi

Vodstvo Alamede, Alameda Research, Alex Kruger, Članki, Caroline Ellison, Kritiki, In Diamant, Debeli človek, Forbes, ftx, Vodje FTX, Vodstvo FTX, Mainstream mediji, msm, ZDA, preprečevanje pandemije, r/Kriptovaluta, Reddit forum, Sam Bankman-Fried, sbf, Nenavadni kiti, The Wall Street Journal, washington post, Wayne Vaughan, Novinar WP Dan Diamond, WSJ

Kaj menite o dosedanjem ravnanju glavnih medijev s škandalom FTX? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Jamie Redman

Jamie Redman je voditelj novic pri Bitcoin.com News in novinar s področja finančne tehnologije s Floride. Redman je aktiven član skupnosti kriptovalut od leta 2011. Navdušuje Bitcoin, odprtokodno kodo in decentralizirane aplikacije. Od septembra 2015 je Redman za Bitcoin.com News napisal več kot 6000 člankov o motečih protokolih, ki se pojavljajo danes.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Twitter,

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *