“Vsi so se spremenili, od trenerskih dni do fantov z opremo”: Bolečina zaradi izgube Michigana leta 2021 spodbuja “spremembo” v odnosu države Ohio do rivalstva

Emeka Egbuka, ki je odraščal v Washingtonu, odkrito priznava, da “pravzaprav ni vedel ničesar” o rivalstvu med zvezno državo Ohio in Michiganom, preden so ga Buckeyes začeli novačiti iz srednje šole.

Ni edini.

Mnogi od Buckeyejev, ki se pripravljajo, da bodo svoja telesa postavili na kocko za igro ta konec tedna, niso bili zares indoktrinirani v tradicijo do prihoda v Columbus. Toda ne glede na to, kako obsežna so prizadevanja za zaposlovanje zvezne države Ohio postala v preteklih letih, je na seznamu še vedno veliko domačinov iz zvezne države Buckeye, katerih odnos do rivalstva je že dolgo pred njihovim igranjem v njem.

“Ne čutim bolečine samo zaradi izgube, čutim bolečino, ker mora država iti skozi leto, v katerem smo bili kratki. In mislim, da nas to žene dan za dnem.”– Xavier Johnson o porazu v Michiganu

Lewis Center, Ohio, Zach Harrison, domačin, se spominja, da je tekmo gledal s prijatelji v osnovni šoli in nato “slišal vse navijače s severa, da bi jih navijači Ohio State ustrahovali, zasmehovali, zasmehovali.” Seveda so bili oboževalci Michigana v zvezni državi Buckeye veliko manjši, a Harrison je rekel, da “v vsakem razredu vedno obstaja eden.”

Potem je Harrison spoznal.

»Oh, to je resno. … To je več kot nogometna tekma,« je dejal. “To pomeni veliko.”

Če se kateri od članov državnega programa Ohio ni zavedal tega dejstva, je postalo jasno pozneje lanskoletna izguba 42-27 Za Wolverines – prvi Buckeyes po 10 letih. Tisti, ki so odraščali kot navijači zvezne države Ohio, kot je 5-letnik in Xavier Johnson iz Cincinnatija, tega opomina skoraj niso potrebovali.

“Rivalstvo, zgodovina, vse je bogato za tem. Tako veliko igramo to igro, vsak dan. In ker je bil kratek, boli,« je dejal Johnson. “To je nekaj, kar me boli, ne samo zaradi izgube, čutim bolečino, ker mora država preživeti leto, v katerem nam je zmanjkalo. In mislim, da nas to žene iz dneva v dan. Mislim, da imamo v ekipi veliko otrok iz Ohia. In tako samo razumevanje tega rivalstva, celo igranje vanj, mislim, da je to nekaj, kar nam je omogočilo, da smo ga vzeli tako resno.”

Paris Johnson Jr., še en domačin iz Cincinnatija, je dejal, da kot otrok nikoli ni gledal The Game. Toda v pogovoru z nekdanjimi igralci Buckeyeja pred njegovim prvim nastopom v rivalstvu lani je bil prežet z občutkom odgovornosti.

Imel je en tak pogovor z nekdanjim napadalcem Buckeyeja Michaelom Jordanom, ki mu je povedal, da mu je Orlando Pace pred njegovim prvim štartom proti Michiganu leta 2016 prikimal, kar je simboliziralo pomembnost naloge, ki jo opravlja.

“Celo tekmo je razmišljal: ‘Samo nočem ga razočarati.’ Tudi zanj je bil to velik trenutek,« je povedala Paris Johnson.

Toda medtem ko se je Jordanov tekmovalni prvenec končal z dvojno zmago po podaljšku v Columbusu, je bil Johnsonov veliko manj slavljen. Johnson je dejal, da je “to izgubo zelo težko sprejel” in se še vedno spominja svojih čustev takoj zatem v Ann Arborju.

»V tistem trenutku, ko smo izgubili, tako kot ob pogledu na semafor, sem osebno v mislih začutil, da ne samo, da smo spodleteli pri prvem zadetku, ko ste podpisali tukaj, da postanete Buckeye, ampak sem se počutil kot vsi ljudje v preteklosti Ohranja se tradicija, da jih premagaš – doma ali v gosteh – počutila sem se, kot da sem jih razočarala na tej tekmi,« je dejala Paris Johnson. “Torej sem se počutil, kar zadeva to, kar sem se takrat počutil, tega sem se držal do zdaj.”

Nedvomno Johnson meni, da dolguje svojim soigralcem in sebi, da popravi lansko napako, vendar tudi ne želi pustiti, da bodo tisti, ki so prišli pred njim, znova pustili na cedilu.

»Počutim se, kot da sem se povezal z veliko preteklimi Buckeyesi do te mere, da poznam vse delo, ki so ga opravili. Za transparente tukaj skozi prvenstvo Big Ten. In tja ne moreš priti, ne da bi premagal (Michigan),« je dejala Paris Johnson. »Na plakatu so torej vsi ti fantje, o katerih razmišljam, ki so delali pred tem. Sam moram nadaljevati s tem.”

Navzven so bila očitna prizadevanja Ryana Daya, da bi nadomestil lanskoletno izgubo. Buckeye trener prenovil svoj obrambni trenerski štab med sezono, razen trenerja obrambne linije Larryja Johnsona, zamenjal pa je tudi svojega trenerja napadalne linije.

»Vsi so se spremenili, od trenerja Daya do opreme, prišlo je do premikov. In igralci, ki sodelujejo pri tem.”– Xavier Johnson

Interno je Xavier Johnson dejal, da so bile spremembe še bolj otipljive.

»Vsi so se spremenili, od trenerja Daya do opreme, prišlo je do premikov. In igralci, ki sodelujejo pri tem,« je dejal Xavier Johnson. »Mislim, da se je zgodilo malo ohlapnosti in mislim, da se je ta ohlapnost vrnila, da nas je ugriznila. In bilo je, kot da bi morali vse pregrizniti, ne glede na to, ali so bili to naši treningi izven sezone, ne glede na shemo, igralce – morali smo se pogledati v ogledalo in zavedati se, da je to tekma. igra.

“So odlična ekipa, imajo odlično infrastrukturo. In tako, ko igramo proti njim, igramo proti nekomu, ki je zelo – igrišče je izenačeno. Zato moramo pripeljati naš A- in to se v resnici začne s prvim treningom pozimi in se nadaljuje vse do te sezone. Torej vseh 11 tekem do 12. In tako mislim, da se je način, na katerega se je spremenilo, zagrizel nazaj in samo razumel, da če ne igramo ta igra vsak dan, če ne bomo vsak dan boljši, potem smo podvrženi temu, kar se je zgodilo lani.”

Ne glede na to, ali so Buckeyes dojeli resnost igre, preden so vstopili v program, nekje kmalu po ali takoj po porazu leta 2021, se zdi, da ni pomanjkanja nujnosti vstopa v sobotni obračun. Ta konec tedna bodo v prvi liniji največje rivalske tekme univerzitetnega nogometa, ko bo njihova domnevna sprememba v odnosu do večnega tekmeca zvezne države Ohio resnično na preizkušnji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *