Vrhunci svetovnega prvenstva: Savdska Arabija presenetila Argentino, Messi poskrbel za zgodovinski pretres

The Svetovno prvenstvo v nogometu 2022 nadaljevanje v torek z Argentina biti presenečen Savdska Arabija, 2-1, s čimer je prekinjen niz 36 tekem brez poraza, drugi najdaljši niz v zgodovini moškega mednarodnega nogometa. Zmaga ali remi za Argentino bi izenačil rekord 37 tekem, ki jih ima Italija.

Savdska Arabija ZAHOD Argentina | Najbolj zanimiv del tekme

To je prvi poraz Argentine na uvodu svetovnega prvenstva po letu 1990, poraz z 1:0 Kamerun. Za perspektivo, Argentina je nastopila na vsakem svetovnem prvenstvu v tem obdobju. Ironično je, da je Argentina leta 1990 prišla do finala, a izgubila Nemčija.

Argentina, ki je na prvo tekmo vstopila s tretjo najkrajšo možnostjo za zmago na celotnem svetovnem prvenstvu, se zdaj sooča s težkim bojem za izstop iz skupine C z množičnimi igrami proti Mehika in Poljska obeta v prihodnjih dneh.

Savdska Arabija je medtem prva ekipa v Azijski nogometni zvezi (AFC), ki je na tekmi svetovnega prvenstva premagala Argentino. To je četrta zmaga Savdske Arabije v svetovnem pokalu, s čimer je izboljšala svoj rekord vseh časov na 4-11-2 (WLD).

Lahko gledaš vsako tekmo turnirja na FOX Sports družina omrežij — uradni partner za prenos turnirja v angleškem jeziku v ZDA — ter aplikacija FOX Sports in FOXSports.com. Lahko tudi brezplačno predvajajte celotne ponovitve tekem na Tubi.

Tu so najboljše predstave torkovega skupinskega dela.

Argentina proti Savdski Arabiji

2. minuta: Tako blizu zgodnjega zadetka!

Lionel Messi je na svetovnem prvenstvu 2022 potreboval nekaj več kot 100 sekund, da je zabeležil svoj prvi strel na gol, a je vratar Savdske Arabije uspel z eno roko obraniti. Muhammad Al-Owais ohranil igro brez golov.

10. minuta: Dovolite mu, da se ponovno predstavi

Potem ko je bila Argentina na video pregledu v 10. minuti dosojena enajstmetrovka, je Messi napredoval in zlahka dosegel svoj prvi gol na svetovnem prvenstvu 2022.

Lionel Messi je v 10. minuti dosegel gol za vodstvo Argentine z 1:0 nad Savdsko Arabijo.

Argentinec Lionel Messi je zadel enajstmetrovko v 10. minuti, potem ko je Savdska Arabija Mohamed Kanno storil prekršek.

22. minuta: Nov zgrešeni Messi!

Zdelo se je, da je imel argentinski zvezdnik čist prelom za svoj drugi zadetek na tekmi, a je bil dosojen le v ofsajdu. Sodba je bila potrjena na VAR.

27. minuta: Nov zgrešeni strel

Po tem je Argentina ostala v iskanju drugega zadetka Lautaro Martinez rezultat je bil tudi za las dosojen ofsajd.

35. minuta: SPET ofsajd

Argentina je v prvem polčasu štirikrat zadela mrežo, vendar je Messijeva 10-minutna kazen ostala edini pravi zadetek po zaslugi treh golov, ki so bili razveljavljeni zaradi ofsajda.

Argentina je bila v prvem polčasu proti Savdski Arabiji skupno sedemkrat ujeta v ofsajdu

Argentina je bila skupno sedemkrat v ofsajdu, v prvem polčasu pa ni priznala treh zadetkov.

Po poročanju OptaAnalyst je bila Argentina na tej tekmi že sedemkrat ujeta v ofsajdu. Zadnja ekipa, ki je imela več na tekmi svetovnega prvenstva, je bila Nizozemska vs. kostarika leta 2014 s 13 določenimi položaji.

49. minuta (prvi podaljšek): Velika izguba Savdijcev

Kapetan Savdske Arabije Salman Al Faraj proti koncu prvega polčasa je padel zaradi očitne poškodbe. Glede na to, da so Savdijci že pod pritiskom zaradi zgodnjega zadetka Messija, bi to lahko bil velik udarec za možnosti podložnikov, da iztržijo poraz.

48. minuta (drugi polčas): Savdska Arabija je izenačila!

Saleh Alshehri iz Savdske Arabije je podal čudovito žogo in izenačil rezultat na en gol na vsakega in nenadoma jim je Argentina za petami.

Saleh Al-Shehri iz Savdske Arabije je dosegel gol proti Argentini

Oglejte si, kako je Saleh Al-Shehri iz Savdske Arabije zadel proti Argentini v 48. minuti na svetovnem prvenstvu za moške 2022.

53. minuta: Savdska Arabija vodi!

Savdijci nenadoma trkajo na vrata enega največjih mundilatov EVER, potem ko je Salem Aldawsari z laserjem dosegel 2-1.

Salem Al Dawsari iz Savdske Arabije je dosegel gol proti Argentini v 53′ | Svetovno prvenstvo v nogometu 2022

Oglejte si, kako je Salem Al Dawsari iz Savdske Arabije zadel proti Argentini v 53. minuti na moškem svetovnem prvenstvu 2022.

63. minuta: Odlična obramba vodi Savdijce

Še ena odlična obramba Muhammada Al-Owaisa je ohranila Savdsko Arabijo v vodstvu, medtem ko je Argentina poskušala izenačiti.

83. minuta: Messi skoraj zgrešil

Argentina je še vedno želela izenačiti in se izogniti katastrofalnemu udarcu, toda Messi je s prostega strela šel čez vratnico, njegov strel z glavo pa je dve minuti pozneje ubranil Al-Owais.

92. minuta: NORA obramba

Neverjetna zadnja obramba Savdske Arabije jih ohranja v vodstvu, medtem ko Argentina še naprej pritiska za gol:

101. minuta: Nova obramba Savdske Arabije za razburjenje!

Al-Owais je izvedel še eno neverjetno obrambo v skoku v vodo, da bi Savdski Arabiji pomagal pri pripravi enega največjih pretresov v zgodovini svetovnega prvenstva nad Argentino.

Preberite več iz Svetovno prvenstvo:

Oglejte si celoten razpored svetovnega prvenstva in ogled vsake tekme v živo tukaj.


Izkoristite več o svetovnem prvenstvu FIFA 2022 Sledite svojim priljubljenim, če želite prejemati informacije o igrah, novicah in večLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *