Vodstvo podjetja Chicago CRE pravi, da je trg v Milwaukeeju v dobrem položaju, da prebrodi gospodarske preglavice

Thomas D’Arcy, prebivalec Chicaga in višji generalni direktor Hinesa s sedežem v Houstonu, razpravlja o prednostih Milwaukeeja kot mesta na četrtkovi letni konferenci o komercialnih nepremičninah BizTimes Media. (Maredithe Meyer/BizTimes)

Z gospodarsko prihodnostjo, ki jo zamegljujejo inflacija, težave z dobavno verigo in možnost recesije, bi se strokovnjaki za komercialne nepremičnine po vsem svetu lahko upravičeno počutili, če ne nelagodno, pa morda manj samozavestno kot konec leta 2021, ko je bila večina zaprtij zaradi pandemije omejitve so spodbudile optimizem pri vrnitvi v pisarne, trgovine in zabaviščne objekte.

Raziskava Komercialnega združenja nepremičninskih posrednikov Wisconsina (CARW) to potrjuje, pri čemer 65,5 % anketiranih članov pravi, da je trenutni trg komercialnih nepremičnin “raven”, v primerjavi z 28 %, ki je to trdilo pred letom dni, 15,5 % pa je dejalo, da trg je neenakomeren. »šibko« v primerjavi s samo 3 % pred letom dni. Samo 19 % letos anketiranih članov CARW opisuje trg kot “izboljšuje se”, kar je manj kot 69 % pred letom dni.

Kljub zaskrbljenosti lokalnih nepremičninskih posrednikov glede trga so vlagatelji in razvijalci iz Chicaga, ki so v četrtek govorili na letni konferenci o poslovnih nepremičninah in razvoju BizTimes Media, dejali, da je Brew City v dobrem položaju, da preživi morebitne nevihte.

Za Thomasa D’Arcyja, višjega izvršnega direktorja pri Hinesu, ki gradi 31-nadstropno stanovanjsko stolpnico ob reki na 333 N. Water St. v Third Ward so mestno življenje in kratki časi vožnje spodbudili delodajalce, da vlagajo v pisarniške projekte, kot so Fiservovi načrti, da se preselijo v središče Milwaukeeja.

“Delal sem na projektih v večini velikih mest na srednjem zahodu in odlična stvar, ki jo ima Milwaukee – ki je nima nobeno od teh drugih mest – je, da je fizično povezan s Chicagom,” je dejal D’arcy, ki dela pri Hines Houston s sedežem v Chicagu. urad in živi na severni obali mesta.

Ta prednost je manj povezana s Chicagom kot središčem in bolj s sposobnostjo Milwaukeeja, da ima koristi od tega, da je v “mega regiji”, je dejal, pa tudi z njegovo sposobnostjo, da se upre Mestu velikih ramen.

»Milwaukee ima veliko, če ne vse težave, ki jih ima Chicago, vendar v veliko manjšem obsegu. Ima vse kulturne vidike mesta, kot je Chicago, vendar je veliko bolj primerno za življenje. In mislim, da bo Milwaukee še naprej dobrotnik migracije iz Chicaga,« je dejal D’Arcy.

Za Tonyja Lindsaya, direktorja upravljanja premoženja pri North Wells Capital, LLC, so del privlačnosti v Milwaukeeju bile mestne oblasti, ki se zanimajo za sodelovanje z razvijalci in delodajalci, da bi ponovno zamislili kraje, kot je nekoč uničena, a zdaj cvetoča soseska Westown, in zagotovili načrt za rast . To je del razloga, zakaj je podjetje leta 2017 kupilo nekdanjo stavbo BonTona, kamor se bo Fiserv preselil, je dejal.

“Resnica je: v to stavbo smo investirali, ker nam je bila všeč zgodba o Westtownu,” je dejala Lindsay. »Nismo imeli pojma, kaj se bo zgodilo, vedeli pa smo, da je ideja o tem javno-zasebnem partnerstvu resnična – da lahko pokličeš v mesto in nekdo dvigne telefon in se pogovori s teboj. Zaradi tega javno-zasebnega partnerstva se nam je zgodilo veliko razburljivih stvari.”

Razvoj pisarn, kot sta posel Fiserv in nova pisarna podjetja Milwaukee Tool v središču mesta, nista le spodbudni za razvijalce poslovnih zgradb, ampak sta odlična novica za razvijalce, ki delajo na stanovanjskih projektih v bližini, je dejal D’Arcy.

»(Ti najemniki pisarn) – z vidika (vida) investitorjev stanovanj – niso nič drugega kot zlato. To so ljudje, ki bodo čas preživljali v središču mesta, nekateri pa bodo stanovali v naši stavbi.«

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *