Vodilni iRobot Roomba Combo J7+ zasede svoje mesto v vašem pametnem domu

Za večino ljudi ne obstaja nič takšnega, kot je pomembno Roomba, če lahko posesaš sam. Lepo jih je imeti in opravijo svoje delo, vendar boste dosegli boljše rezultate, če boste lahko sami vložili delo. Potrebujejo tudi več upravljanja kot Robot Rosie Jetsonovi oz Rdeči škrat Pokrito. Popadali boste na tla, ko boste videli ta prevelik hokejski plošček, ki se je zaletaval v vaše blazinice, in se spraševali, kam je izginila prihodnost, ki nam je bila obljubljena. Toda če novi Combo J7+ presojate po njegovih lastnih zaslugah, je veliko boljši primer zase kot številni njegovi tekmeci.

The Roomba Combo J7+ je iRobotov prvi “pravi” dva v enem vakuumu in robot za brisanje, ki oboje počne brez posredovanja. Med misijami ni treba dodajati ali odstranjevati blazinice za brisanje in ni strahu pred tveganjem navzkrižne kontaminacije. Konec koncev, če je vaš 2-v-1 namočen v umazano vodo, obstaja tveganje, da se bodo njeni sokovi odložili po vaših sveže posesanih preprogah in preprogah. To je težava prvega sveta, vendar iRobot verjame, da je velika ovira pri nakupu vrhunskega robota za čiščenje tal.

iRobotova rešitev je, da Combo J7+ drži krpo in podlogo na vrhu ohišja in ju potegne navzdol le, ko je to potrebno. Senzorji stroja prepoznajo, kdaj se kotalji po trdem lesu ali preprogi, in ustrezno obrnejo podlogo. To je precej pameten kos inženiringa in iRobotovi inženirji si zaslužijo pohvale, ker so se domislili tako elegantne rešitve. Vse, kar morate storiti, je, da napolnite rezervoar z vodo in čistilno raztopino ter aktivirate misijo v aplikaciji iRobot in izberete raven odmerjanja (Eco, Standard ali Ultra), preden pritisnete start.

Combo J7+ imam v svojem domu že tri tedne, nameščen v predsobi, saj je pritličje moje hiše mešanica trdega lesa, laminata in preprog. Moji otroci, ki morajo hoditi po makadamski poti, da pridejo v šolo, radi sledijo blatu in ruševinam na mojem hodniku, ko pridejo domov. Poleg tega to pomeni, da ga lahko po večerji pošljem čistit kuhinjska tla, da se spopade z običajno množico drobtin, ki jih ustvarijo otroci. Čeprav se pogosteje odločim za čiščenje tal sredi jutra, ko se moji otroci ne morejo pritoževati nad hrupom, ki ga povzroča Clean Base.

Slika Roombe Combo J7+ na preprogi v moji pisarni

Daniel Cooper

Combo J7+ je prva Roomba z iRobot OS 5.0, ki jo izboljšuje. delo podjetja za izogibanje nevarnim nevarnostim. (Ne vem, ali lahko rečem “povaljajte kup pasjih iztrebkov in jih razmažite po svojih preprogah” na popolnoma varen način, zato preprosto uporabite svoj evfemizem.) Po vsaki misiji boste pozvani, da preglejte ovire, ki jih je robot zaznal med potovanji, in mu sporočite, ali je par superg, ki ste jih pustili pri zadnjih vratih, začasen ali stalen v prihodnosti. Glavno pa je, da računalniški vid kamere te nevarnosti prepozna in se jim izogne, ne da bi se moral vanje zaleteti.

Rekel bom, našel sem zgodaj Kartiranje je nekoliko bolj frustrirajoče, kot sem pričakoval. Delno zato, ker sem moral pospraviti za svojimi otroki, preden sem lahko poslal stroj na tek. In da sta ga kar redno prelisičila moja podloga za dobrodošlico in prag med vežo in kuhinjo. Resnično si želim, da bi lahko uporabil svoj telefon – s svojo polno tehnologijo za določanje lokacije – za pomoč pri izdelavi zemljevida. Na primer, z veseljem bi s svojim telefonom narisal približen obris pritličja svoje hiše z uporabo mrtvega računa, kar bi po vašem mnenju pomagalo pospešiti postopek.

Po pravici povedano, ta moč je v času, ko imam Roombo doma, eksponentno narasla. Pred nekaj dnevi me je sistem vprašal, ali želim okoli kuhinjske mize ustvariti namensko čistilno cono, ne da bi to zahteval z moje strani. To je očitno odličen način za odkrivanje območij, kjer se je nabrala umazanija, ne da bi morali vsak večer počistiti vsa kuhinjska tla. Po zaslugi Roomba dobro razume, kje vse je v moji hiši in kam mora usmeriti svojo energijo.

Stroj odlično odstrani majhne, ​​ohlapne delce s tal, vendar še vedno pusti nenavadne koščke. Da ne omenjam, da boste kljub številnim obljubam, da ne boste potrebovali veliko mikroupravljanja, zelo pogosto polnili rezervoar za vodo Roomba. Posoda lahko sprejme precej majhnih 210 ml (približno 7 unč) vode, kar je dovolj za 40 kvadratnih metrov (430 kvadratnih čevljev) talne površine z velikim odmerkom, dovolj za mojo skromno britansko klet. Toda če ste v dvorcu McMansion s tlemi dolžine in širine nogometnega igrišča, boste morda morali sredi dela dopolniti Roombo.

V ZDA je Combo J7+ dobavljen s čistim podstavkom, ki vas bo poškodoval 1099,99 $ – precej velik kos sprememb. Drugje ga lahko kupite brez podstavka, a če Roombo kupujete zaradi udobja, je podstavek zelo smiseln. Podnožje ni samo mesto, kjer se bo vaš stroj sam polnil, ampak ima tudi lasten vakuum, ki posesa vse odpadke, ki jih Roomba pobere in pospravi v svojo vrečko. Če se pritožujem, je to, da si želim, da bi Roomba sama imela nekaj moči lastnega sesanja Clean Base, ki je približno tako močno (in hrupno) kot reaktivni motor. Želim si tudi, da obstaja način za onemogočanje te funkcije.

Obstajajo deli iRobotovega prodajnega nastopa, zaradi katerih skoraj mrzovoljno skomignem z rameni v sovražni brezbrižnosti. Kot bi lahko ukazali svoji Roombi, da očisti določeno območje z velikim prometom, tako da zalajate ukaz izbranemu glasovnemu pomočniku vašega doma. Mislim, da je uporaba glasovnega pomočnika postala preživeta, potem ko ste leta 2013 že tretjič poskušali narediti vtis na svoje sosede s spremembo barve luči v dnevni sobi. Da, za starejše in tiste, ki potrebujejo dostopnost, je dobra povezava z glasovnim pomočnikom ključnega pomena, ampak to je tudi nekaj, kar me pusti hladnega. Še posebej, ko je veliko lažje preprosto aktivirati misijo iz aplikacije, kar je čudovito preprosto.

Toda kljub mojim ugovorom se mi je ta gizmo prikradel v mojo običajno rutino bolj, kot sem pričakoval. Pravzaprav je užitek priti domov s šolskega teka, videti kup umazanije na tleh in ga lahko čarobno odstraniti s pritiskom na gumb. In če ga nastavite tudi za brisanje tal, to pomeni, da se je število, ki ga moram očistiti sam, bistveno zmanjšalo. Morda ne bo nadomestil vašega sesalnika ali krpe, vendar bo pomenilo, da vam ju ne bo treba uporabljati tako pogosto, kot bi ga običajno.

Vse izdelke, ki jih priporoča Engadget, izbere naša uredniška ekipa, neodvisna od naše matične družbe. Nekatere naše zgodbe vključujejo pridružene povezave. Če opravite nakup prek ene od teh povezav, lahko zaslužimo pridruženo provizijo. Vse cene so točne v času objave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *