Vključno s Siemens, Scania, Elonroad, Vattenfall & Sytner Group

Logotip podjetja

Logotip podjetja

Dublin, 24. november 2022 (GLOBE NEWSWIRE) — The “Trg elektrificiranih cest za polnjenje električnih vozil – velikost svetovne industrije, delež, trendi, priložnosti in napovedi, 2017-2027” poročilo je dodano ResearchAndMarkets.com ponudba.

Pričakuje se, da bo svetovni trg elektrificiranih cest za polnjenje električnih vozil zabeležil močno rast v predvidenem obdobju 2023–2027. Rast trga je mogoče pripisati večji osredotočenosti vlade na gradnjo elektrificiranih cest, da bi zmanjšali potrebo po namestitvi nove infrastrukture za polnjenje električnih vozil, da bi spodbudili uporabo električnih avtomobilov. Ker ravni emisij ogljika hitro naraščajo, vladne agencije po vsem svetu izvajajo predpise za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov s spodbujanjem elektrifikacije v svojih državah.

Z naraščajočo uporabo električnih vozil se lahko emisije ogljika bistveno zmanjšajo. Zato državne spodbude za nakup električnih vozil, znižane cene vozil, izboljšan doseg in zmogljivosti vozil ter vse večja ozaveščenost potrošnikov o onesnaževanju vozil prispevajo k hitremu sprejemanju električnih vozil po vsem svetu. Vendar ostaja polnjenje električnih vozil ključna skrb uporabnikov.

Zato se zdaj gradijo elektrificirane ceste, da bi odpravili pomanjkanje javne infrastrukture za polnjenje električnih vozil, kar je eden glavnih razlogov za omejevanje uvedbe električnih vozil. Elektrificirana polnilna cesta za električna vozila je inovativna metoda, katere cilj je polnjenje baterij avtomobilov in tovornjakov, ko so v gibanju. Električne avtoceste lahko voznikom električnih vozil omogočijo hitrejše polnjenje in daljše potovanje. Električni cestni sistem (ERS) je sistem, ki omogoča izmenjavo energije med električnim vozilom in cesto, po kateri se premika. Na podlagi načina polnjenja so elektrificirane ceste v glavnem razdeljene v tri kategorije, kot so prevodni nadzemni tok, prevodni cestni prenos električne energije in induktivni cestni prenos električne energije.

Vse večja potreba po razširitvi infrastrukture električnih vozil za spodbujanje rasti trga

Električna vozila veljajo za najboljšo možnost za zamenjavo tradicionalnih vozil z motorjem z notranjim zgorevanjem. Pričakuje se, da se bo uporaba električnih vozil v bližnji prihodnosti močno povečala z uvedbo električnih vozil, opremljenih z visokozmogljivimi baterijami, in dodajanjem več polnilnic za električna vozila.

Vendar je treba velika vozila, kot so električni tovornjaki, polniti pogosteje. Zato so elektrificirane ceste odlična rešitev za voznike električnih vozil, ki morajo prevoziti velik doseg, saj jim ne bi bilo treba več občasno polniti baterij. Predvideva se, da bo “dinamično polnjenje” na elektrificiranih cestah nadomestilo obstoječe metode polnjenja, ki trajajo več časa in zahtevajo vir energije za priključitev vozila. S tehnologijo induktivnega polnjenja bi stroški izgradnje 1 km elektrificirane ceste zahtevali cca. 1 milijon dolarjev, 50-krat manj kot gradnja proge mestnega tramvaja.

Tehnološke inovacije spodbujajo širjenje elektrificiranih cest

Dinamični brezžični prenos energije (DWPT) je nova tehnologija. Zato številne raziskovalne ustanove trenutno analizirajo in razvijajo tehnologijo na področjih, kot so tehnike optimizacije elektromagnetne zasnove, magnetni materiali, topologije močnostne elektronike itd. elektrificiranih cest v prihodnjih letih. Zato zasebni akterji, vladni raziskovalni inštituti sodelujejo pri razvoju tehnologije brezžične infrastrukture za polnjenje in izboljšanju elektrifikacije cest.

Vendar pa bi uvedba infrastrukture DWPT zahtevala znatne naložbe tržnih akterjev in večje sodelovanje vlade.

Ključne obravnavane teme:

1. Pregled izdelka

2. Metodologija raziskovanja

3. Povzetek

4. Princip delovanja elektrificirane ceste za polnjenje električnih vozil

5. Aktualne raziskave elektrificirane ceste za polnjenje električnih vozil

6. Pregled trga električnih vozil

7. Pregled infrastrukture za polnjenje električnih vozil

8. Potencial svetovnega trga elektrificiranih cest za polnjenje električnih vozil, 2022–2030.

9. Tržna dinamika

10. Tržni trendi in razvoj

11. Politika in ureditev (večje države)

12. Podjetja, ki se ukvarjajo z elektrificirano cesto za polnjenje električnih vozil

13. Prihodnost tržnega potenciala polnjenja električnih vozil – kvalitativni vpogled

14. O založniku in izjava o omejitvi odgovornosti

Omenjena podjetja

  • Siemens AG

  • Scania AB

  • Elonroad

  • slap

  • Sytner Group Limited

Za več informacij o tem poročilu obiščite https://www.researchandmarkets.com/r/7eyu3q

CONTACT: CONTACT: ResearchAndMarkets.com Laura Wood,Senior Press Manager press@researchandmarkets.com For E.S.T Office Hours Call 1-917-300-0470 For U.S./ CAN Toll Free Call 1-800-526-8630 For GMT Office Hours Call +353-1-416-8900

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *