Virginia Tech se je za las izognila poznemu strahu na Charleston Classic proti ODU

Virginia Tech in Mike Young sta se komaj izognila strahu v četrtek proti Old Dominionu. (Virginia Tech atletika)

Na svoji prvi tekmi Charleston Classic v četrtek je Old Dominion preizkusil Virginia Tech na več načinov. Toda kljub slabemu drugemu polčasu so Hokies zdržali pozno niz Monarchsov za zmago s 75-71.

“Imamo nekaj fantov, na katere se zanašamo in so res dobri igralci, ki niso igrali zelo dobro, vendar so se okrepili in naredili velike igre, ko smo jih najbolj potrebovali,” je zatem dejal glavni trener Techa Mike Young. “Spodbujen s tem. Veliko bomo izkoristili iz te izkušnje, ki je morda ne bi imeli, če bi jih premagali z 20-24, tako je bilo videti, da gremo.”

V prvih 20 minutah je tehn (4-0) bilo je vroče na obeh koncih tal. Zadel je 15 od 31 metov iz igre (48,4 %) in šest trojk. Hunter Cattoor in Grant Basile sta dosegla po osem točk, Hokies pa devet podaj in tri izgubljene žoge. Še več, kljub temu, da je Cattoor pobral dva hitra prekrška, je bila skupina solidna v obrambi, saj je imela ODU (2-2) pri 28,6-odstotnem metu.

Kljub temu je prednost, ki je narasla na 20, potem ko so Hokies premagali Monarchse z 31-11 v razponu 12:25, tik pred odmorom upadla. Ravno ko je kazalo, da bodo v TD Areni zadali udarec z nokavtom, se je Old Dominion odzval.

Z 18 točkami prednosti je Young za približno dve minuti počival Seana Pedullo in Cattoorja ter ju zamenjal z MJ Collinsom in Johnom Camdenom. Toda zadnja peterica Collins, Darius Maddox, Camden, Justyn Mutts in Mylyjael Poteat (in Lynn Kidd, ki je metala) je dvakrat obrnila žogo (oba Mutts) in dovolila šest točk. Ob polčasu je Tech vodil z 39-25.

“Velik preobrat 18 ob polčasu, imel sem priložnost, da spravim Pedulo in Cattoorja s parketa z dvema prekrškoma,” je dejal Young. »V tem primeru so to minus štiri izgubljene žoge, kar boli. Prišli smo ven, dobili žogo za začetek drugega polčasa in imeli dobro posest, a naše moštvo ni bilo preveč dobro. Igrati moramo veliko bolje.”

Nenadoma je ODU spet oživel. Jeff Jones & Co. še naprej uporabljal svojo fizično moč, s katero se je Tech težko spopadel v naletih.

In Hokies, ki so bili učinkoviti že zgodaj, so v prvih 14 minutah druge tretjine zadeli le enkrat v zaporednih posesth. Na poti je bil tudi stražar ODU Chaunce Jenkins, ki je dosegel 24 točk (10 od 15), zbral šest skokov in štiri podaje. Ni bilo pomembno, ali je imel Tech roko v njegovem obrazu – v drugem polčasu je dosegel 16 točk in dosegel nekaj košev s sklopko.

The Hokies so se borili s fizičnostjo ODU. (Virginia Tech atletika)

“On je spreten tip,” je dejal Young o Jenkinsu, rojenem v Newport Newsu. »Nekako kot otrok Williama in Mary [Anders Nelson], dobi par in moramo opraviti boljše delo od začetka do konca. Mislil sem, da smo v prvem polčasu res dobro opravili z njim in z njimi, toda začel se je počutiti dobro in v drugem polčasu se nas je dotaknil.”

Še preden se je kdo zavedel, je prednost znašala šest, 58-52, 5:56 pred koncem. ODU je v drugem polčasu premagal Tech s 46-36, igral dobro obrambo in ni mogel zgrešiti.

Monarchs so prevladovali tudi na ploščah, kar je bilo pričakovano – Young je v nedeljo zvečer po zmagi nad Williamom & Mary opazil, da ODU živi od stekla. Toda Tech je bil še vedno premagan s 46-32.

“Očitno je, da so res fizična ekipa,” je dejal Basile, ki je dosegel 15 točk. “Mislim, da smo v prvem polčasu opravili dobro delo, v skladu s to fizičnostjo. V drugem polčasu očitno nismo igrali dobro, spustili smo jih v igro. Mislim, da ga moramo samo še naprej prinašati.”

Na tej točki se je Young pametno odločil, da zahteva odmor in zbere svoje enote. Manj kot minuto pozneje se je izplačalo. Old Dominion je preklopil na cono 1-3-1, zaradi česar se je Tech moral prilagajati sproti. Vendar se je zdelo, da je Pedulla to naredil z lahkoto in našel Maddoxa v kotu za odprto trojko.

V nadaljevanju tekme sta se obe strani izmenjevali. Jenkins je zadel trojko, Maddox pa eno od svojih. Jenkins je dobil polaganje, da bi padel, Pedulla je podrl skakalca. Izdelek Edmonda, Okla., je končal z ekipnim rekordom 18 točkami, sedmimi podajami in štirimi skoki.

Hunter Cattoor in Hokies so imeli ODU v prvem polčasu, vendar so pustili Monarchsom, da so se vrnili v igro. (Atletika Virginia Tech)

Toda v zadnji minuti tekme je bil Tech res na preizkušnji. ODU je prednost zmanjšal na štiri po dveh prostih metih 34 sekund pred koncem. Pedulla je bil storjen prekršek in je zgrešil sprednjo igro ena na ena. Mutts je podal do Cattoorja, ta pa do Pedulle, nad katerim je bil storjen prekršek 29 sekund pred koncem. Pedulla je zgrešil prvi prosti met in izvedel drugega ter povečal vodstvo Techa na 71-66.

Po zgrešeni metu za tri točke ODU je Poteat zgrabil odbito žogo 18 sekund pred koncem, bil storjen prekršek in zadel dva skakalca s sklopko iz dobrodelne črte, kar sta bili njegovi edini točki na tekmi. 13 sekund kasneje je Cattoor zadel dva prosta meta in zapečatil zmago.

“Ta odboj in dva napačna strela Mylyjaela sta bila velika,” je dejal Young. »Cattoor je moral iti dva gor in ju odložiti in to je storil. Mislil sem, da je Pedulla naredil nekaj dobrih potez v nadaljevanju, Maddox je zadel dve trojki proti 1-3-1, kar nas je nekoliko zmanjšalo, kar je bilo veliko, in dobil je še eno veliko izgubo.«

Med Poteatovim trenutkom in Maddoxom ter Pedullo, ki sta združila zadnjih pet točk Techa, so stvari za Virginia Tech v nadaljevanju padle prav. Toda Hokies so igrali izjemno nevarno igro, še posebej glede na to, da so v drugem polčasu dosegli le 10 od 25 in izgubili tekmovanje v skokih za 14.

Če si lahko privoščijo ta luksuz Penn State (4-0), petkov nasprotnik na Charleston Classic (12.00, ESPN2/U), bodo Nittany Lions verjetno plačali.

“Enostavno ne moremo imeti težav v drugem polčasu,” je dejal Basile. “Lahko bi jih izločili ob koncu prvega polčasa. Mislim, da je bilo 18, dve minuti pred koncem. Ekipe moramo le postaviti tam, da nam ne bo treba igrati na takšnih tesnih tekmah.”

Boksarski rezultat: Povezava

Informacije/oklepaj Charleston Classic: Povezava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *