Vikingi zadržijo Patriote, prevzamejo vodstvo v NFC North

MINNEAPOLIS — V igri, polni vrhunskih iger, Minnesota Vikings zadržano od New England Patriots na zahvalni dan za zmago s 33-26.

Obe ekipi sta dosegli zadetek na začetku vsakega polčasa, vključno z vznemirljivim povratnim udarcem Vikingov v odgovor na zadetek Patriotsa za začetek drugega polčasa.

Vikingi so se povzpeli na 9-2 v sezoni, medtem ko so Patrioti padli na 6-5.


Minnesota Vikings

Nedavno po enem najhujših domačih porazov v zgodovini moštva so Vikingi v četrtek zvečer storili točno to, kar so želeli: premaknite se s tem.

Njihova zmaga nad Patrioti je olajšala prenos poraza s 37 točkami, ki so ga vsrkali štiri dni prej kot Dallas Cowboyski se je spraševalo, ali jih lahko štejemo za eno najboljših ekip NFL.

Z zmago nad Patrioti so Vikingi zabeležili drugo zmago nad ekipo z zmagovitim izidom v zadnjih treh tekmah. Če bi vam kdo rekel, da bodo Vikingi premagali Patriote Buffalo Bills v obdobju treh tednov, kaj bi rekli o njih? Lahko bi podali razumno trditev, da, da, so med najboljših pet ekip v ligi NFL.

Enako pomembno je, da igra sprejemnega kavboja Justin Jefferson imenovano “sramotno” in “katastrofa vsepovsod” je morda bolje razumeti kot aberacijo kot pa globok pogled v prihodnost Vikingov.

Vikingi bodo imeli zdaj na voljo 10 dni, da se pripravijo na naslednjo tekmo, doma vs New York Jetssaj se približujejo naslovu NFC North in ostajajo v boju za prvega nosilca NFC.

Opišite igro z dvema besedama: Zelo blizu. Vikingi so v tej tekmi vodili trikrat ločeno, dvakrat izgubili in skupno petkrat izenačili Patriots. Takšne igre se redko dogajajo v ligi NFL. Po podatkih ESPN Stats & Information je bilo šele drugič v sedmih sezonah, da je bil rezultat ločeno izenačen vsaj petkrat.

Razčlenitev QB: Kirk Cousins v prvi četrtini vrgel slabo žogo, met z zadnje noge, ki je zaletel daleč od sprejemnika KJ Osborne, a se je izognil še nekaterim večjim napakam med tokratno igro. Končal je pri 30 ulovih, kar je največ proti Patriotsom v tej sezoni, pri 37 poskusih za 299 jardov in dveh zadetkih. Najpomembneje je, da je strokovno vodil Vikinge do zmagovitega touchdowna, tako da je Jeffersonu vrgel popolno podajo s 36 jardov, preden je našel Adam Thielen odprto za rezultat 15 jardov.

Ključna igra: Povratnik Ken Nwangwu vrnil začetni udarec 97 jardov za touchdown v tretji četrtini, kar je bil njegov prvi v sezoni, potem ko je kot novinec v lanski sezoni vrnil dva zadetka. Vrnitev je odgovorila na touchdown Patriotsa v prejšnji igri in izenačila na 23, kar je bil pomemben čustveni preobrat, ki je Vikingom omogočil, da so se izognili morebitnemu plazu. Patrioti so bili ena redkih ekip, ki so v tej sezoni izzvale Nwangwuja. V igro je vstopil z 19 vrnjenimi točkami v celotni sezoni, saj je večina ekip zabijala globoko za povratne udarce, vendar jih je imel pet samo proti Patriotsom.

Naslednja igra: proti Jetsom (13.00 ET, nedelja)


New England Patriots

Težave Patriotov v rdeči coni v napadu so se znova začele preganjati v četrtek zvečer proti ekipi Minnesota Vikings.

Znotraj črte 20 jardov so bili 0 za 3 proti zadnjeuvrščeni obrambi rdeče cone NFL. Vikingi so bili 3 od 5.

Igra z žogo.

Seveda je na tem še več, toda dokler Patrioti ne najdejo odgovorov za pretvorbo teh situacij v točke, to ogroža njihovo upanje, da bodo uspeli napredovati po sezoni. Quarterback Mac Jones govoril o poskusu “preklopite stikalo” v rdeči coni, proti Vikingom pa ni obrodilo sadov.

Sodnik Alex Kemp je razveljavil klic o slabšem v tretji četrtini – ko se je sprva zdelo, da je Jones stopil v tesni konec Hunter Henry za touchdown — je bil pomemben vidik pomanjkanja ekipe v rdečem območju.

Največja luknja v načrtu igre: Podobno je, kot se zgodi večini ekip, ki igrajo z Vikingi – pokrivanje sprejemnika Justin Jefferson. Uničil je Patriotse (9 lovilcev, 139 jardov, 1 TD) in pokazal, zakaj je eden elitnih lovilcev podaj v ligi NFL.

Opišite igro z dvema besedama: Kaliber za končnico. Odlično okolje na stadionu US Bank in dve ekipi, ki sta se borili.

Razčlenitev QB: Jones je odigral svojo najboljšo tekmo v sezoni — še posebej, ko je napadal po igrišču. Bil je 5 od 5 za 153 jardov in dva touchdowna pri metih, ki so potovali 15 ali več jardov. V svojih prvih sedmih tekmah v tej sezoni je imel en skupni touchdown pri metih 15 ali več jardov.

Obetaven trend: Kratka napadalna linija — z levim prijemom Trent Brownlevo nazaj Cole Strangecenter James Ferentztakoj nazaj Za Mikea Onwena in prava poteza Yodny Cajuste — dal Jonesu najboljšo zaščito podaje, ki jo je imel vso sezono. Posledično je bil Jones videti kot drugačen branilec.

Pomembni statistični podatki pod radarjem: Patrioti so dovolili pet prvih padcev enajstmetrovk, največ izenačenih na tekmi v zadnjih treh sezonah. To je njihov največ od 11. tedna leta 2019 v Phillyju (prav tako pet).

Naslednja igra: proti računom (20:15 ET, četrtek)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *