Vikingi se vračajo v formo z divjo, nenavadno zmago nad Patrioti in se približujejo naslovu NFC North

Štiri ure pred nočno tekmo Vikingov za zahvalni dan proti Patriotsom je Kevin O’Connell stopil v domačo slačilnico na stadionu US Bank in bil presenečen, koliko igralcev je že v stavbi.

Ekipa je štiri dni prej v Minneapolisu doživela najhujši poraz doslej; Četrtkova tekma zvečer je Vikingom dala priložnost, da hitro izničijo poraz proti Cowboysom s 37 točkami. Če so mislili, da je ta igra neobičajna, je bila njihova zmaga s 33-26 proti Patriotsom – pri čemer so se ves čas potili – vrnitev v formo, ki jih je postavila na rob naslova NFC North.

“To samo nekako kaže, kako navdušeni so bili fantje, da so prišli sem in pokazali to energijo, to navdušenje, tisto bratstvo, ki ga imamo v tej slačilnici,” je dejal lovilec Adam Thielen. “Mislim, da nam je to pomagalo zmagati.”

Potem ko je Kirk Cousins ​​​​našel Thielena za zeleno luč pri touchdownu 9:40 pred koncem, je nalet Vikingov prinesel največjo igro tega večera, ko je ustavil zadnji dve vožnji Patriotsa z zadetkoma Danielle Hunter in Khyirisa Tonge.

Zmaga je izboljšala rekord Vikingov na 9-2, kar jim je dalo priložnost, da osvojijo NFC North doma z zmago proti Jets naslednji teden in porazom proti Packers in Lions.

Cousins, ki je v prvem polčasu premagal prestrezanje, je opravil 30 od 37 podaj za 299 jardov in tri touchdowne. Tisti za Thielena je prišel na igro, ki so jo Vikingi večkrat poskušali poklicati; Cousins ​​​​se je odjavil iz igre, ko Patriots niso postavili želene obrambe.

Quarterback je prišel do črte spopadov, preden so se mu izklopile slušalke; slišal je O’Connella reči: »Pogledali smo ga [we wanted]”Patriotsi so igrali z Devinom McCourtyjem kot edino globoko varovalko, ki je sledil Justinu Jeffersonu čez igrišče; Thielen je šel v drugo smer in potegnil žogo za touchdown v zadnjem levem kotu končne cone za Jalenom Millsom.

»Bila sem trmasta [with that call],” je z nasmehom dejal O’Connell. “Želel sem nadaljevati z iskanjem videza, ki smo ga iskali, in kot to počne odlično trenersko osebje, so lahko spremenili nekatere stvari. Cela naša skupina je bila pripravljena – čist žep. Mislim, da je imel Kirk tri ali štiri težave. Čeprav gre za igralno izkaznico, morate še vedno blokirati človeka nad vami in blokirati robove. Mislil sem, da je bil to eden najčistejših žepov noči. Mislili smo, da bomo imeli enega od teh fantov; Kirk je v tistem trenutku sprejel odlično odločitev in neverjeten met.”

Patrioti so končali, potem ko so zmagali pri prvem metu kovanca, Vikingom pa so prvi dali žogo. Še sedmič v 11 tekmah te sezone so Vikingi zadeli na uvodu.

Potem ko je Jefferson v ponedeljek zahteval hitrejše podaje, da bi razbremenil pritisk na Cousinsa, so Vikingi začeli z nizom kratkih metov, vključno z zaključkom hitenja na 7 jardov v svoji tretji igri za Jeffersonov prvi ulov na tekmi. Vožnja se je končala tako, da je Cousins ​​zadel Jeffersona v prehodu za touchdown, s čimer so Vikingi povedli s 7-0.

Patrioti, ki prejšnji teden niso dosegli ofenzivnega touchdowna, so se vrnili s hitrim TD pogonom, uokvirjenim z velikimi igrami.

Potapljaški ulov Jakobija Meyersa je New Englandu prinesel 24 jardov prednosti v prvi igri, pri Patriotih pri Vikingsih 34, Nelson Agholor pa je pobegnil iz reže. Chandon Sullivan je podal Agholorja Vikingsovemu varnostnemu Agholorju, Agholor pa je prišel v polje med Harrisonom Smithom in Camom Bynumom ter ujel podajo Maca Jonesa za touchdown na 34 jardov.

Dve posesti Vikingov pozneje je Cousins ​​vrgel čez sredino do KJ Osborna, medtem ko je Daniel Ekuale iz Nove Anglije skočil v tekmo podajalca 3,25 sekunde po udarcu. Podaja Cousinsa je zletela čez Osbornovo glavo, posredoval pa jo je Jonathan Jones in postavil zadetek Patriotsa.

Cousins ​​je po tekmi nasmejan stal na stopničkah, ko je govoril o deveti zmagi Vikingov v sezoni. To ga ne bo ustavilo, je dejal, da ne bi kritično pogledal na mete, ki jih je zgrešil.

“Takšen sem, človek,” je rekel. “Vračam se tja in razmišljam o vseh igrah, ki jih moram odigrati, da postanem boljši. Verjetno tako obnorim svojo družino, a tako sem naravnan. Nekako sem obseden s tem, da postanem boljši, in tudi ko je vse dobro, si mislim, ‘Kako bi lahko bil boljši?’ “

Toda Cousins ​​​​bo pregledal tudi mete, ki jih je Jefferson izvedel med dvojnimi ekipami Patriots, kot je 37-jardni, kjer je Jeffersonov gladek prijem čez ramo privedel do touchdowna TJ Hockensona.

Rezultat je povišal Vikinge s 16-13 proti koncu prvega polčasa, potem ko je strelec Greg Joseph zgrešil svojo peto dodatno točko v sezoni.

Podbojnik Patriots Mac Jones, ki je končal z rekordom kariere 382 jardov, je Patriotse pred polčasom pripeljal v doseg metov iz igre z 22, 16, 14 in 13 jardi.

Patrioti so nadaljevali z meti na začetku drugega polčasa. Jones, ki je imel dovolj časa za sedenje v žepu, je našel sprejemnike v prostoru na sredini igrišča. Vklopljeno

drugi in 10. od Vikings 37 je vrgel čez sredino za tesen zadetek Hunterja Henryja iz igre. Henry se je izognil Bynumovemu poskusu skoka v vodo in se pognal v končno cono, da je bil rezultat 23-16 Patriotov.

Odgovor Vikingov je prišel v obliki ene od več iger posebnih ekip, ki so spremenile igro.

Kene Nwangwu je ujel začetni udarec, ki je sledil pri igri Vikings 3, pobral blok po levi stranski črti in prodrl. Njegov povratek na 97 jardov, tretji TD v njegovi karieri, je rezultat izenačil na 23.

Jones je šel za Dukeom Shelleyjem med naslednjo vožnjo Patriotsa, kot je to počel večino noči, in zadel DeVanteja Parkerja na 41 jardov, da je Patriotse pripravil do novega touchdowna. Toda potem ko so uradniki razsodili, da je Henry zadel po podaji Jonesa s 6 jardov, je pregled pokazal, da je izgubil žogo, ko je padel na tla. Patrioti so se zadovoljili z metom iz igre in rezultatom 26-23.

“Mislil sem, da bomo prosili za četrt in en palec ali pa je nepopoln,” je dejal O’Connell. “To je ena tistih stvari, ki bi lahko šle na veliko različnih načinov, vendar sem bil zelo vesel, da je šlo tako, kot se je.”

Vikingi so izenačili, potem ko je Cousins ​​popeljal še en strel iz igre. Obramba je izsilila šele drugo trojko v noči (po pritisku Harrisona Smitha v eni od prvih akcij Vikingov na tekmi) in kazen je Vikingom dala novo življenje v tem, kar se je izkazalo za zeleno luč .

Čelada patriotskega tekača Pierra Stronga je udarila v nogo Ryana Wrighta, ko je nadaljeval s svojim drugim udarcem s točko tega večera, in uradniki so Stronga pozvali, da je zadel, kar je Vikingom prineslo prvo zmago.

Cousins ​​​​je zadel Jeffersona na 36 jardov proti dvojnemu kritju dve igri pozneje. Nato je sledila igra z touchdownom, na katero sta O’Connell in Cousins ​​čakala celo noč.

“Kirk je opravil dobro delo, ko ga je prebral in ga samo izstrelil,” je dejal Thielen. “Bilo je precej blizu napitnine, vendar sem vesel, da smo končali.”

In Vikingom je, kot že tolikokrat v tej sezoni, uspelo preprečiti, da bi njihova sezona zašla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *