Vikend Briefing: Blagovne znamke spodbujajo kriptovalute kljub nestanovitnim tržnim razmeram

Prejšnji teden je borza kriptovalut FTX eksplodirala, kar je povzročilo stalni učinek domin po vsem kripto svetu. V tem poročilu ob koncu tedna si ogledam blagovne znamke, ki kljub nestanovitnosti še vedno spodbujajo ljudi, da vstopijo v kriptoprostor, skupaj z modnimi zakoni o trajnosti, širitvijo Uniqla in temnimi novicami pri Kohlu. Ne pozabite se naročiti na Sijajni podcast za intervjuje z voditelji modne industrije in epizode Week in Review, plus Glossy Beauty Podcast za intervjuje iz lepotne industrije. –Danny Parisi, sr. modni poročevalec

Slab čas za nove programe NFT Nike in Adidas

Leto dni po prevzemu zagonskega podjetja NFT RTFKT je Nike prejšnji teden naredil svojo naslednjo veliko igro v prostoru crypto-web3 z lansiranjem .Swoosh, središče za vse vaše prihodnje NFT-je. Le nekaj dni kasneje je Adidas objavil svojega prva zbirka digitalno nosljivih NFT-jevz uvedbo zapletenega sistema: Ljudem, ki so kupili enega od Adidasovih prejšnjih NFT-jev, je dovoljena ena “kapsula”, ki jo lahko uporabijo za pridobitev NFT-jev iz nove zbirke.

Večkrat sem izrazil svoj skepticizem glede kriptovalut in NFT-jev v Glossy Podcastu in podvomiti moram v optiko obeh podjetij, ki trenutno stavita na kripto prostor. Navsezadnje ena največjih borz na svetu, FTX, točno eksplodiralapošiljanje globalnega ekosistema kriptovalut v kaotično spiralo.

Uporabniki FTX so videli, da so njihovi celotni prihranki v trenutku izginili. Kriptosvet je večinoma nereguliran, zato obstaja ti kupci ne morejo rešiti svojih izgub. In to je le zadnji padec po velikem propadu Terra-Luna maja. Bilo je tudi na stotine povezanih primerov goljufij z vrednostnimi papirji, pokov balonov in skupinskih tožb. (Poglej to izjemno podrobna časovnica kripto incidentov in implozij 2020-2022 Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Del Nikejevega načrta .Swoosh je spodbuditi ljudi, da ustvarijo kripto denarnico prek podjetja BitGo. Toda privabljanje ljudi, da se pridružijo divje nestanovitnemu kripto svetu v času, ko se borze sesedajo in milijarde dolarjev preprosto izginjajo, se bere v najboljšem primeru nepremišljeno.

Nova različica newyorškega zakona o modi je veliko strožja

Medtem ko je prejšnja različica newyorškega zakona o trajnostni modi in družbeni odgovornosti zahtevala, da blagovne znamke razkrijejo le vpliv svojih dejavnosti na okolje, nova različica Predlog zakona, ki je bil v četrtek predstavljen v skupščini zvezne države New York, se osredotoča tudi na potrebne ukrepe.

Blagovne znamke, ki zaslužijo več kot 100 milijonov dolarjev na leto in prodajajo v New Yorku, bi morale sprejeti ukrepe za zmanjšanje emisij, izpolnjevati strožje smernice o uporabi in odstranjevanju določenih kemikalij in se soočiti z globami v višini do 2 % letnega prihodka za neupoštevanje. .

V podcastu Glossy Week in Review tega tedna sva z britansko novinarko Zofio Zwieglinsko govorila več o dejstvu, da modna industrija potrebuje pravo ureditev s posledicami za neupoštevanje, če želimo doseči ambiciozne cilje zmanjšanja emisij, obljubljene vsako leto. Newyorški zakon o modi je korak v to smer.

Uniqlo nadaljuje svojo maloprodajno širitev

Japonska modna znamka Uniqlo ima v ZDA že 44 trgovin. To floto je dodal z lansiranjem 12.000 kvadratnih metrov velikega paradnega plovila v Seattlu v petek. To se zgodi kmalu po tem, ko je njena sestrska znamka GU odprla svojo prva trgovina v ZDAv New Yorku prejšnji mesec.

Kohl se še naprej bori

Pred ključno praznično sezono Kohl’s še vedno išče novega izvršnega direktorja, potem ko je bil v začetku tega meseca objavljen odhod Michelle Gass k Levi’s. Pri okuženih trgovcih dobička v tretjem četrtletju v četrtek je poročal o 60-odstotnem padcu prihodkov v zadnjem četrtletju in umaknil prvotne smernice glede pričakovane prodaje do konca leta. Inflacija je bila še posebej težka za Kohl’s in njegove kupce, ki so lovili ugodne cene. Če bo Kohl’s videl, kaj pričakujejo drugi ameriški trgovci na drobno, kot je Target – višje operativne stroške in manjšo porabo potrošnikov med prazniki – bo za podjetje grozna zima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *