Video igre so težke za vas, ker vas imajo rade : NPR

Starejši prstanle ena od več nedavnih iger, zaradi katerih igralci vztrajajo ob neuspehu.

FromSoftware


skrij napis

preklopi podnapis

FromSoftware

Starejši prstanle ena od več nedavnih iger, zaradi katerih igralci vztrajajo ob neuspehu.

FromSoftware

“Konec igre.” “Umrl si.” “Zapravljeno.” Ti stavki so obredi prehoda, ki preklinjajo igralce videoiger, ki so slabo opremljeni za nalogo, ki je pred njimi. Ne glede na to, ali nadzorujete telo Leona Kennedyja, ki se vrti iz eksplozivne žice Resident Evil 4 ali izgubiti boj zaradi poceni nizkega zgrabe Super Street Fighter 4umiranje je zanič.

Ampak to ne pomeni, da je.

Izgubo – ali več zaporednih izgub – je enostavno pripisati »smeti« v določeni videoigri. Genesis”Božja volja” Mantra temelji na predpostavki, da si le slab igralec.

Toda to ne more biti dlje od resnice. Neuspeh v igrah je bil vedno odskočna deska za odkrivanje, kakšen igralec si.

Starejši in modrejši

Francoski studio Sloclap je izšel februarja Sifu, akcijski naslov, ki je preizkusil pogum igralcev, ki so iskali izziv. Težava je bila tako intenzivna, da je protagonista igre dobesedno postarala. Nate vrže legije podložnikov in po smrti dobiš nadgradnje, ko tvoj lik dobi gube in sive lase.

Sifu’Glavni lik se dobesedno stara, bolj ko vam spodleti, vendar s tem pridobiva več sposobnosti.

Slouch


skrij napis

preklopi podnapis

Slouch

Rezultat je bila naporna, nagrajujoča, popolnoma nora izkušnja, ki je znova sprožila polarizirajoč pogovor o tem, kaj pomeni biti spreten pri igranju. Ste bili dobri v tem Sifu ker si igral brez smrti ali škode? Morda ste bili boljši, ker ste obstali pri težavnosti Master, ko je bil pozneje izdan popravek, ki je sploščil krivuljo težavnosti?

Umiranje Sifu ne pomeni, da igro igrate narobe — to je bistvena lastnost igre, ki vodi k večjemu potencialu vašega lika, hkrati pa gradi edinstveno zgodbo o odraščanju in maščevanju. In to ni edini veliki letošnji naslov, ki igralce pomeri z njihovo lastno pametjo in nagrajuje “neuspeh pri napredovanju”.

Sifu ponuja neizprosno močan boj na slikovitih lokacijah.

Slouch


skrij napis

preklopi podnapis

Slouch

Sifu ponuja neizprosno močan boj na slikovitih lokacijah.

Slouch

Zbiranje okoli Obroč

FromSoftware’s Starejši prstan je bil zadnji v portfelju temačnih komercialnih uspešnic, in ko je februarja 2022 tudi izšel, je njegova priljubljenost presenetil celo svojega založnika.

Duhovni predhodnik Črne duše uteleša število smrti igralcev – srhljivo vzdušje te serije in Lovecraftovske grozljivke gojili prostor, v katerem je skupnost uspevala. Starejši prstan ni nič drugačen, saj uporablja iste funkcije sodelovanja, ki igralcem pomagajo, da se zanesejo drug na drugega, poleg številnih vodnikov in navodil, objavljenih na spletu.

Kljub razpoložljivosti teh virov nekateri navijači trdijo, da če uporabite ta orodja za zmago absurdno izzivalne šefe v Starejši prstan, nikoli ga niste igrali, kot je bilo predvideno. Vključeni člani skupnosti Reddit in druge oglasne deske so klicale “vratarje”, ki sramujejo igralce, ker kličejo zaveznike – funkcija za sodelovanje, ki je v naslovih FromSoftware prisotna od leta 2009. Demonske duše.

Umiranje Starejši prstan ali drugo Duša igre ne pomenijo, da si tudi slab. Namesto tega vas neuspeh potisne k kanalom komunikacije in sodelovanja, ki bi jih sicer zamudili. Spodbuja prostor za nove in veterane za izmenjavo idej in zamisli ustvariti nekaj neumna vsebina.

Bežati pred smrtonosnimi sovražniki v Starejši prstan.

FromSoftware


skrij napis

preklopi podnapis

FromSoftware

Bežati pred smrtonosnimi sovražniki v Starejši prstan.

FromSoftware

Prav tako me je naučilo, da je potepanje lahko dobra stvar – umrl sem prevečkrat, da bi jih lahko preštel Elden Ring’ogromni ogri, vitezi in medvedi. Sprva sem sovražil njegove neumne sisteme. Vendar sem se skozi mrežo podpore, zgrajeno okoli nje, naučil, kako se spoprijeti z ogromnimi izzivi igre.

Predani oboževalci, ki želijo postaviti smerokaze, ko postanejo igralci razumljivo razočarani nad novimi in smrtonosnimi stvarmi, ki se skrivajo v deželah med njimi. To je dokaz univerzalnega boja, ki ga delimo pri okrevanju od zaslona smrti.

Ne morem jih ujeti vseh

Smrt in umiranje nista izključno tema in mračnost. Celo franšize, kot je Pokémon, so se ukvarjale z izzivi, ki naj bi zmešali najuspešnejše trenerje.

Oboževalci že dolgo oblikujejo”Nuzlockes” kot način za povečanje težavnosti teh sicer skromnih iger. Tek “Nuzlocke” vključuje samouveljavljena pravila, ki se jih mora igralec držati med krmarjenjem po igri Pokémon po lastni izbiri.

Pojav ni edinstven za te naslove, ampak je uspeval zaradi prizadevanj skupnosti, da bi delila čim več informacij, da bi premagala dano “Nuzlocke”. Ta poljubna pravila vas lahko prisilijo, da ujamete samo prvega Pokémona, ki ga srečate na določeni poti, ali pa lahko omejijo, koliko Poké žogic lahko nosite ali kupite.

Pokémon Emerald Kaizo na splošno velja za enega najtežje dokončanih “Nuzlocke” zaradi svojih neprizanesljivih pravil, pri čemer raznolikost sovražnikov presega prvotno zasnovo osnovne igre. Obstaja tudi položnejša pot za tiste, ki želijo nekoliko vijugati, kot sem naredil z naključnim merilnikom po meri za Leaf Green spremeni vsakega Pokémona, ki ga srečate, vključno z začetniki.

Čuden in težek izziv Pokémon LeafGreen “Nuzlocke”.

Nintendo


skrij napis

preklopi podnapis

Nintendo

Čuden in težek izziv Pokémon LeafGreen “Nuzlocke”.

Nintendo

Napaka v “Nuzlocke”, staranje v Sifuali celo povabiti noter Starejši prstan niso pokazatelji slabega igralca. Namesto tega so izzivi, ki gradijo skupnost in samorast – prisilijo vas, da se naučite, kako postati boljši v stvari, ki jo radi igrate.

Če je neuspeh stvar življenja, potem bi moral v digitalnem prostoru, kjer so vložki veliko bolj prizanesljivi, šteti dvojno. Naslednjič, ko znova pritisnete gumb za predvajanje, se spomnite, kaj je Michael Jordan, eden najmočnejših športnikov na svetu, rekel v tej klasiki Nike reklama: “V življenju mi ​​je spodletelo vedno znova in znova. In zato mi je uspelo.”

Jamal Michel je samostojni pisatelj, katerega delo se osredotoča na kulturo video iger, zabavo in zgodbe vmes. Trenutno je član Life Kit in Minila je minuta ekipe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *