Vi ste vodja Jetsov, Zach Wilson. Začnite se obnašati kot eden

Zaskrbljujoče je, kako hitro in odločno je rekel ne.

Še vedno ima črno oko, Zach Wilson je v nedeljo zvečer stal pred novinarji in kamerami pod stadionom Gillette za svoj običajni intervju po tekmi. Njegovo New York Jets imel samo 10-3 ob vrnitvi v zadnji sekundi touchdowna od New England Patriots novinec Marcus Jones, vznemirljiv zaključek za domačo ekipo in njihove premražene navijače, a še en tesen poraz Jetsov proti njihovemu domnevnemu tekmecu, drugič v manj kot mesecu dni.

New York je osvojil tri točke. tri.

Wilson je izvedel le 9 od 22 podaj za 77 jardov in bil štirikrat odpuščen. Če je bilo kaj dobrega v sicer grozni igri drugošolca, je to, da vsaj ni obrnil žoge, brez prestrezanja in brez napak. Čeprav je imel tudi tam srečo: veteranska varnost Patriotov Devin McCourtyki le redko naredi takšne napake in je prejšnji mesec dvakrat zavrnil Wilsona v svoji igri, padel je promet zavitih daril v zadnji minuti prvega polčasa, ko je Wilson žogo poslal čez sredino igrišča.

Toda v obdobju, ko je liga NFL umerila pravila tako, da maksimirajo jarde in točke, če vaša obramba izvaja prekršek – tudi tistega, ki je bil skalnato kot v Novi Angliji to sezono — pri samo treh točkah bi morala vaša ekipa hiteti do lahke zmage.

In če vaša obramba zadržuje napad na tri točke in vi kot vodja napada ne morete najti načina, da bi na tablo postavili več kot tri, bi morala biti vaša edina reakcija, da se obilno opravičite svojim soigralcem.

Ti fantje v obrambi so opravili svoje delo.

Zach Wilson ni.

In vendar je bil tam, št. 2 na naboru leta 2021, domnevni obraz franšize, pred kuliso z logotipom Jets in z zimskim klobukom z logotipom Jets, kar je razblinilo kakršno koli predstavo, da ni prevzel svoje teže.

“Kot napad bi lahko dosegel le tri točke, obramba odstopi le tri točke, se počutiš, da si obrambo sploh pustil na cedilu?” Vprašali so Wilsona.

“Ne. Ne,” je takoj rekel Wilson, se popraskal po nosu in se obrnil stran od novinarja.

Športniki NFL že dolgo prejemajo preveč zaslug za zmage in pogosto preveč krivijo za poraze. Toda v zadnjih letih so tudi videli, da so njihove plače tako poskočile, da številni veterani zaslužijo dva do trikrat več kot naslednji najbolje plačani soigralec. Tudi Wilson, ki ima še vedno pogodbo za novinca, je eden od 10 najbolje plačanih igralcev Jetsov v tej sezoni.

Ko igrate na položaju, ki pritegne največ pozornosti in daleč največ denarja ter ste de facto vodilni na seznamu, to prinaša določene odgovornosti.

Najprej in predvsem: odgovornost.

Wilson v nedeljo ni pokazal ničesar. Ne le oboževalci, ampak kar je še pomembneje, prav ljudje, ki naj bi jih vodil. In ni bilo tako, da je bil zvezda in bi ga poslušalci razočarali. Wilson je bil slab; bil je slab. Lahko bi trdili, da je najslabši začetni QB v ligi to sezono.

Dejstvo, da ima močno obrambo, še poslabša situacijo. Ni mu treba vsak teden dati 35 točk na tablo in upati na najboljše. Obramba Jetsov dopušča le 20,7 točke na tekmo, v zadnjih petih tednih pa je v povprečju dovolila le 13,6 točke.

Sprejemnik Garrett Wilson je dejal po izgubi“Ta kurac ni v redu. Iskreno povedano, ni v redu.”

Ko so glavnega trenerja Roberta Saleha vprašali o napadu, zlasti v drugem polčasu, ko je New York zbral 2 jarda (ne res), ne bi mogel zbrati več kot, “bili so psi***.”

Vodstvo Zacha Wilsona ali navidezno pomanjkanje le-tega njegovi soigralci iz ekipe Jets menda niso dobro sprejeli;  slačilnica.  (Fotografija Adam Glanzman/Getty Images)

Vodstvo Zacha Wilsona ali navidezno pomanjkanje le-tega njegovi soigralci v slačilnici Jets menda niso dobro sprejeli. (Fotografija Adam Glanzman/Getty Images)

Wilsonovi soigralci so zagotovo opazili njegovo lahkomiselno reakcijo. V nekem nedeljskem poročilu je pisalo, da je Wilsonovo vedenje po porazu dalo vtis, da je ne verjame on je problem. Bilo je v ponedeljek drugo poročilo pravijo, da ostajajo “surovi občutki” med zagovorniki Wilsonovega zavračanja odgovornosti za neuspehe njegove skupine.

Tudi v ponedeljek obrambni konec John Franklin-Myers in novinec Sauce Gardner je to pojasnil na Twitterju so “po naključju” všečkali tvite ki so bili kritični do Wilsona.

Ponovno je škoda, da obramba New Yorka igra tako dobro, da ekipa ne potrebuje Wilsona, da bi bil svetovni zmagovalec. Jetsi ga samo potrebujejo, da je kompetenten.

Poglej okoli sebe, Zach: Quarterbacks, ki so pravi voditelji, zavračajo pohvale pri zmagah in javno prevzamejo krivdo za poraze – tudi če niso sami krivi.

Tom Brady je delal z nekaj res mogočnimi sprejemnimi skupinami med svojim službovanjem pri Patriotih. (Bili ste stari približno 6 let, a včasih poglejte seznam ekipe New England iz leta 2006. Bile so vroče smeti in Brady jih je peljal na tekmo za naslov prvaka AFC.) Toda vedno je pokazal nase, če je bil napad težaven. Ko Buffalov Josh Allen igra slabo, on je lastnik. Russell Wilson‘s Denver Broncos mandat ni bil nič drugega kot razočaranje in nikoli ni poskušal krivde zvaliti na koga drugega.

Če Wilson ne more preučevati drugih tekačev, se lahko raje obrne na enega od svojih soigralcev. Kapetan posebne ekipe Justin Hardee je bil videti na robu solz, ko je prinesel poraz povsem na sebi kot vodja enote, ki je v nedeljo predala zmagovalni touchdown.

Sprejemanje krivde po porazu ne pomeni, da ne izražate frustracije za zaprtimi vrati, če sprejemnik teče po napačni poti ali če napadalec zgreši naloge. Seveda je konstruktivna kritika boljša, ko je jasno, da si tako zahteven do sebe kot do drugih.

Toda pred kamerami si ti vodja, fant.

Čas je že, da se tako obnašaš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *