Velikani iščejo rezervne branilce, da bi izzvali Cowboys

Wink Martindale se je na težji način naučil dostaviti večerjo, pripraviti svoje branilce in se izogniti mešanju obojega.

Giants so ta teden v situaciji, ki se zdi Martindaleu grozljivo znana, ki je nadzoroval zlom obrambe Ravens konec prejšnje sezone, ko so poškodbe začetnih kotnih branilcev prisilile rezervne igralce. Pred nekaj meseci v vlogi obrambnega koordinatorja Giants se je pošalil, da ga je napaka, ki je privedla do njegovega odhoda po devetih večinoma uspešnih sezonah v Baltimoru, naučila, “da ne uporablja DoorDash, da bi našel rezervnega kotnega branilca.”

Izkazalo se je, da je Nick McCloud prišel k Giantsom po odpovedi, trio Darnay Holmes, Rodarius Williams in Cor’Dale Flott pa je prišel prek zadnjih treh naborov. Z Adoree’ Jackson ob strani in neaktivnega Fabiana Moreauja, bo ta kvartet verjetno vogalni branilec, ki se bo soočil s podajalcem Cowboysov Dakom Prescottom, ki je opravil 72,3 odstotka svojih podaj z osmimi touchdowni in tremi prestreženimi mejami ter oceno 107,7 v štirih tekmah, odkar se je vrnil po poškodbi.

“Ali si pripravljen na izziv ali pa nisi,” je rekel Holmes. “Glede na to, kako se pripravljamo, smo vsekakor pripravljeni pokazati svoje talente proti odlični ekipi. Veliko dam nase, zato je to zame le še ena igra.”

Velikani
Darnay Holmes
Robert Sabo

McCloud, Williams ali Flott bi težko trdili enako. V tej sezoni so odigrali manj kombiniranih obrambnih udarcev (233) kot Holmes (367). Novinec Flott je izpustil pet tekem zaradi poškodbe meča, Williams pa je debitiral v sezoni po vrnitvi iz raztrganega ACL prejšnji teden.

Ko si je Jackson poškodoval koleno, je bil Flott prvi. Rotiral je skozi serije z Williamsom. McCloud je pozneje zamenjal Moreauja (poševno) na drugi strani igrišča.

“Vsekakor kritični udarci za moralo ekipe: dva dobra igralca in dva dobra vodje v sobi,” je dejal McCloud. “Toda to je miselnost naslednjega človeka.”

McCloud ve, da si Prescott verjetno oblizuje ustnice, ker je videl, da to počne Aaron Rodgers. V prvi igri, potem ko je McCloud zamenjal poškodovanega Jacksona proti Packersom 9. oktobra, je Rodgers zaključil podajo s 17 jardov, ki je ciljala na drugega strelca. Dva posnetka kasneje je bil McCloud zahtevan enajstmetrovko. Toda McCloud se je zadnji nasmejal z razpadom podaje pri skoku in ko je bila pozna podaja v njegovi smeri padla na črti obračuna, da je v bistvu zapečatila zmago Giantsov.

“Aaron Rodgers me je napadel, a sem se umiril in začel igrati bolje. Pričakujem nekaj enakega,« je dejal McCloud. “Grem ven in igram, da pomagam ekipi zmagati, preden mi to vlije samozavest, da poskusim znova.”

Velikani
Darnay Holmes
Robert Sabo
Velikani
Lions širok sprejemnik Amon-Ra St. Brown (14) hiti z žogo proti kotnemu branilcu New York Giants Rodariusu Williamsu (25).
AP

Zunanji branilci so “zamenljivi”, je dejal Flott, tako da načrt igre ne bo nujno narekoval, da isti igralec nastavi vsak udarec na levi ali desni strani, navzdol ali na mejni strani, ali proti istemu sprejemniku Cowboysov.

“Imajo dobro skupino,” je dejal Flott. “Vse jih morate pozorno opazovati, vse spoštovati. Ne moreš enega postaviti na piedestal in ne skrbeti za druge.”

Michael Gallup je nekdanji sprejemalec strelov na 1100 jardov in veteran Noah Brown ima leto kariere, a CeeDee Lamb je ena izmed elite lige NFL. 46,4 odstotka svojih posnetkov odigra v igralnem avtomatu – kjer živi Holmes – razen če ga Cowboys premaknejo na obrobje, da bi izkoristili neizkušenost.

“CeeDee je fant, ki se vsako leto dviguje,” je dejal Holmes. »Velik polmer ulova, nenadoma [quickness] in obožuje žogo. Kot tekmovalec se ne bi želel boriti z nikomer drugim kot z njim.”

Giants igrajo daleč največ pokritosti podaj (50 odstotkov posnetkov) med vsemi ekipami NFL. Toda obdržati svoje kot blitz težke pakete, ki puščajo kotne branilce na otoku, je tisto, kar je Martindalea spravilo v težave v prejšnji sezoni. Obljubil je, da bo imel “dovolj prožno shemo za nekaj sprememb, če imate fanta, ki nima veliko igralnega časa.”

Ali bo?

“Vsi smo mirni ljudje in imamo enako osredotočeno miselnost, ne glede na to, ali igramo ali ne,” je dejal Flott. “Winku zaupamo. Samo želimo, da je on. Kot nam vedno pove, nas bo ohranil pri zdravi pameti.”

Zaradi manj časa za vadbo v kratkem tednu so mladi branilci zgodaj zjutraj skupaj gledali film in ostali pozno po treningu.

“Vaše zmage vam zagotovo omogočajo bolj svobodno igro, vaše lekcije pa vam omogočajo, da igrate pametneje,” je dejal Holmes. »Počutim se, kot da bomo nadaljevali in igrali karkoli kliče naš ‘OG’ Wink. Vemo, kako voditi sistem, ne glede na to, kdo je tam.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *