Valheim Mistlands je meglen končni biom, ki ga patruljirajo klopi

Preživetje Vikingov je slabše Valheim je bila verjetno ena največjih iger lanskega leta, s svojim norveškim čiščenjem, ki je zagotavljalo popolno avlo za druženje s prijatelji. Ni skrivnost, da smo bili s prijatelji dolgo časa navdušeni nad njeno grafiko iz obdobja PS1, hitro gradnjo in omamno mešanico sproščenosti in strahu. Naša odisejada je bila ena izmed njih korenje in merjasci, napol gola jadra in čebele.

Torej štejte, da sem navdušen, ko sva z Liamom dobila priložnost poskusiti Valheimovo naslednjo veliko posodobitev Mistlands, ki prinaša zadimljen nov biom, magijo, nove gradbene dele in cepaline, ki so pravzaprav velikanski klopi, ki lebdijo na nebu in pljuvajo kisle bojne glave. na tebi. Bilo je super vrniti se.

Liam je posnel naše dogodivščine skozi megleno deželo, zato si oglejte, kakšen je ta novi biom v gibanju.

Z Liamom sva imela srečo, da sva preživela eno uro z glavnim umetnikom Iron Gate Robinom Eyreom in višjim razvijalcem Jonathanom Smårsom na ogledu Meglenih dežel. Pridružili smo se posebnemu novinarskemu strežniku, ki so ga pripravili kot Ikein showroom, le da je bilo manj senčnikov in lino podov, več pa kamnitih koč in drogov. Saj ne, da je šlo za povsem ločeno stvar – daleč od tega. To je bil absolutno biom Mistlands, samo tisti, ki nas ne bi ubil takoj.

Pojasnimo eno stvar takoj na začetku: Mistlands je biom končne igre, ki je zasnovan tako, da vas zgrozi. Tako kot kateri koli drug biom v igri obstaja možnost, da ga boste srečali že na začetku svojih avantur, vendar to ne pomeni, da bi morali pustiti sidro. Razen če ste absolutni die-hard, boste morali premagati vse prejšnje biome in se opremiti z najmočnejšo opremo, da boste sploh imeli možnost preživetja. Eyre in Smårs pravita, da je “smrt vedno najboljša budnica” za igralce, ki so se morda preveč počutili v Valheimovem svetu.


Skupina igralcev se ukvarja z ribolovom, medtem ko krokar opazuje v Valheimski megli.
Tudi ribolov je doživel nekaj izboljšav. Tu so nove vrste rib, redkost, vaba in možnost prikaza ulova na ostrižu v vašem domu.

Vidite, Mistlands je, kot že ime pove, meglena dežela. Nad gozdom visi debela plast megle, ki jo Irongate opisuje kot mešanico “dveh najbolj osovraženih biomov, močvirja in gore”. Le da je srhljivo lepa in ni niti zatirajoča niti hladna, z ogromnimi, lesketajočimi se koreninami drevesa Yggdrasil, ki vodijo v nebo in ponujajo čudovit razgled na biome, zavite v meglo. Medtem ko so številni drugi biomi v Valheimu veliko bolj tradicionalni v svojem vzdušju, se Mistlands bolj nagiba k skrivnostnemu, kar pomeni, da se počutite, kot da se približujete nekaterim bolj vznemirljivim, fantastičnim elementom izročila.

In prehod v deželo, katere korenine prasketajo od energije, je končno dal Irongateu popolno priložnost, da v igro vključi čarovnijo. Eden od razvijalcev ga je nelaskavo poimenoval “lokostrelstvo z učinkom delcev”, kar je morda tehnično res, vendar je bilo v roki zagotovo videti veliko bolj kul. Z Liamom sva imela srečo, da sva preizkusila nekaj palic, vključno z eno, ki je pršila potok žleda, in drugo, ki nas je vse zaprla v začasni ščit za mehurčke. Bil sem neverjetno ljubosumen na Smårsa, katerega palica ga je spremenila v čarovnika, ki je sposoben priklicati okostnjake in bojevnike, da nam pomagajo v bitki. Vsaka palica se je zdela kot način, kako v igro vnesti malo razreda značaja, tako da je igralcem dala možnost, da prevzamejo različne vloge, če želijo.

Če želite uporabiti magijo, boste morali jesti hrano, ki vam bo dala Eitr (modra vrstica mane) in to je to; pripravljen si. Enostavnost je bila ključnega pomena za razvijalce, ki niso želeli dodati čarovnije v igro v prejšnjem popravku in tvegati, da bi bila preveč zapletena. Prava igrivost je tudi v navadnem orožju, saj ga spremenite iz svojih bakrenih sekir in sulic v edinstvene, s čarovnijami polne predmete. Nosil sem to sekiro, iz katere je curljal strup, Liam pa je imel dolg meč, ki je žarel od energije. Medtem ko drogov in sekir ne bo enostavno dobiti, so zagotovo dobra sprememba od Valheimove osnovne izbire dokaj običajne opreme.


Dva igralca držita luči, da preprečita temo ječe Valheim Mistlands.
Ko gre za ječe, so razvijalci dejali, da je “malo več ponovljivega igranja” z večjo raznolikostjo v “večjih sobah, manjših sobah in različnih ravneh” namesto v “bolj ravnih grobnicah” iz preteklosti.

Čeprav z Liamom nisva poznala nobenega od novih materialov za izdelavo Mistlands, pričakuj, da boš našel ogromno novih virov, ki jih boš potreboval za izdelavo vseh prej omenjenih kul stvari. Vseeno smo se na kratko potopili v ječo, imenovano “Okuženi rudnik”, ki je bila polna žarečih bitij in gladkih kamnitih zidov, prekritih z gosto zeleno umazanijo. Razvijalci so povedali, da so dobili navdih pri Mines of Moria in Aliens iz Gospodarja prstanov, kar je potrjeno. Medtem ko so številne druge ječe v Valheimu nekoliko enake in neverjetno klavstrofobične, je bila ta podobno vetrovna, vendar z več različnimi potmi za raziskovanje.

Poleg našega kratkega izleta v ječo – ki so ga razvijalci namenoma zamolčali – smo na naših potovanjih srečali številna ostudna bitja. Bili so ti klopi, ki so se prilepili nate in ti sesali kri, Iskalci (neverjetni kupi okončin in gnusa) in moj osebni najljubši: matična ladja s klopi, ki je lebdela po nebu in v nas bruhala žolčne bombe. Resno, mislim, da v celotnem biomu ni bilo hroščev, ki bi jih lahko preskočili.


Igralci se prvič srečajo z Dvergrom v Valheim Mistlands.
Naše prvo srečanje z Dvergrom, ki se je končalo z velikim odpadkom. Uvrščajo se v določene razrede, kot so Rogue, Mage in podobni, zaradi česar so bitke z njimi neprijetna možnost, saj vas zabadajo v hrbet ali izvajajo uroke.

Eden glavnih poudarkov je bilo naše srečanje z Dvergrom, nevtralno skupino NPC-jev iste vrste kot prodajalec, ki so videti kot modri vrtni palčki. Ne bodo napadli, razen če jih izzovejo, zato smo šli v njihovo hišo in brskali naokoli. Resda je bila preprosta struktura, vendar je bilo lepo videti nekaj prijaznih obrazov v tako nevarni državi. Razvijalci niso izdali preveč, razen dejstva, da imajo “dragocene predmete”, ki jih boste želeli zgrabiti za napredek.

In da se boste dokopali do Dvergrovega zaklada, boste morali uničiti škatle, v katerih so zakladi. To bo Dvergra seveda razjezilo, vendar so razvijalci izpostavili nekaj zanimivih vrzeli, za katere ni nujno, da jih krivite sami. Na primer zvabiti skupino Iskalcev na njihovo lokacijo in se nato izmuzniti s plenom, medtem ko ga obe strani izvlečeta. Ali pa zgrabite harpuno v nevihtnih večerih, izvrtajte luknje v njihovih skrivališčih (medtem ko šepetate “Jaz sem Batman”) in nato ukradite njihove stvari. Veselim se čudaških načinov, kako bodo drugi igralci oropali ubogega Dvergra njihovega blaga.


Igralec izstreli ognjeni projektil na balon v Valheim Mistlands.
Vso srečo.

Ko gre za ustvarjanje lastnih domov, ima Mistlands nekaj novih gradbenih delov, ki bodo zadovoljili tiste, ki radi gradijo. Spet smo videli le nekaj delov tega, kar je verjetno večji izbor, ki je vključeval spiralno stopnišče, lepo novo steno in stebre, narejene z zlaganjem, kar lahko opišemo le kot masivne ploščke za hokej na ledu. Kar zadeva obrambo vaših baz, DLC uvaja tudi ogromne pasti za medvede in baliste, ki delujejo kot samodejne kupole, kar – poleg tega, da je kul – nakazuje, da na vrata ne bodo trkali le troli, ampak nekaj ostudnih DLC gnusov, ki jih bomo nisem imel užitka umreti za demo.

Prvi pogled z Liamom na razširitev Valheim’s Mistlands je poskrbel za odličen čas z dvema ljubkima razvijalcema, ki sta bila neverjetno potrpežljiva ob naši nesposobnosti. Kje je prejšnji DLC Ognjišče in dom osredotočen na gradnjo stvari, se zdi, da bo Mistlands ponudil več kot popoln paket končne igre. Ali je dovolj stvari ali bo zadovoljil najbolj zagrizene igralce, bomo še videli, toda odkrito povedano, prav vznemirljivo je videti, kako se postopna širitev Valheima začne zdaj, ko so imeli Iron Gate čas za obdelavo svojega vzpona do slave.

Mogoče, samo morda se bodo Kiryun Kazumor in klan vrnili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *