Vadim Nemkov zapre Coreya Andersona

CHICAGO – Velika nagrada Bellatorja v velterski kategoriji je končana Vadim Nemkov je bil zadnji mož.

Bellatorjev prvak v poltežki kategoriji je obdržal svoj naslov, ko je premagal nekdanjega tekmeca UFC Corey Anderson v finalu Grand Prixa v poltežki kategoriji Bellator 288. Nemkov (16-2 MMA, 8-1 BMMA) je premagal Andersona (16-6 MMA, 3-2 BMMA) s soglasno sodniško odločitvijo in zmagal s 48-47, 49-46 in 49 -46 na semaforju.

Pomerila sta se že drugič, saj sta tekmovala že aprila na Bellatorju 277. Dvoboj se je končal brez tekmovanja, potem ko je bil Nemkov zaradi hude ureznine zaradi nenamernega trka z glavami izločen iz dvoboja.

Ta tekma je bila za Nemkova tretja obramba naslova. Domov je odnesel tudi nagrado v višini 1 milijona dolarjev, ki jo je prejel z zmago na Grand Prixu.

Bellator 288 potekal v petek v Wintrust Areni. Glavna kartica je bila predvajana na Showtimeu po predtekmovanju v oddaji MMA Junkie.

Odlična je bila predstava Nemkova, ki je Andersonovo rokoborbo popolnoma zaprl. Anderson je poskusil 15 odstranitev in enega ni dokončal.

Boj se je začel v odličnem tempu. Oba borca ​​sta hodila naprej in nazaj po nogah. V nadaljevanju kroga je Nemkov začel voditi. Dober uspeh je imel z desnico, ki jo je večkrat povezal. Anderson je poskušal večkrat odstraniti, vendar nobena ni bila uspešna. V zadnjih sekundah se je Nemkov povezal z vrtečim se udarcem, ki je padel Andersona, ki je takoj po vrnitvi šel na uničenje in preživel rundo.

Nemkov je ta zagon prenesel v drugo, tretjo, četrto in peto rundo. Anderson je imel svoje trenutke na nogah, toda Nemkov je imel očitno več uspeha. Anderson je znova in znova poskušal večkrat odstraniti, vendar jih je Nemkov vse ubil.

Nemkov bi upočasnil in njegov napad bi se zmanjšal v krogu prvenstva. In čeprav je Anderson povečal pritisk in se je zdelo, da je bolj svež borec, je Nemkov naredil dovolj, da je uničil vsak poskus odstranitve in dosegel pomemben rezultat na nogah.

Nemkov naj bi svoj naslov branil 4. februarja na Bellator 290 v Kaliforniji. Njegov izzivalec je nekdanji UFC tekmec Yoel Romero, ki je v nizu dveh zmag.

S to zmago je Nemkov ostal neporažen v svoji Bellator karieri. Od leta 2027, ko se je pridružil promociji, ima Nemkov proti Andersonu osem zmag in eno brez dvoboja. Ruski borec je v svoji karieri izgubil le dvakrat – s tehničnim nokautom proti aktualnemu prvaku UFC Jiriju Prochazki leta 2015 in po deljeni odločitvi proti Karlu Albrektssonu. Oba poraza sta prišla pod zastavo Rizin FF.

Na drugi strani je Anderson doživel prvi poraz po odhodu iz UFC. 33-letnik se je Bellatorju pridružil leta 2020 in je trikrat zapored zmagal, premagal Melvina Manhoefa, Dovletdzhana Yagshimuradova in Ryana Baderja. Ta niz je nadaljeval brez tekmovanja proti Nemkovu.

Celotni rezultati Bellator 288 vključujejo:

Za več informacij o kartici obiščite prireditveni center MMA Junkie Bellator 288.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *