‘V velikih težavah’ – uhajanje razkriva, da bi potres v vrednosti 10 milijard dolarjev lahko povzročil kaos v cenah Bitcoina in Ethereuma

BitcoinBTC
in kriptovalute je ta mesec pretresel nenaden zlom glavne kriptovalute FTX (čeprav je Elon Musk izdal presenetljivo kripto napoved za leto 2023).

Naročite se zdaj ja Forbesov svetovalec za kripto sredstva in blokovne verige in uspešno prebroditi zadnji padec trga bitcoinov in kriptovalut

Cena bitcoina je padla pod 17.000 $ za bitcoin, s skoraj 70.000 $ pred 12 meseci, medtem ko je ethereum padel na 1.000 $ za ether pri čemer JPMorgan opozarja, da se upadanje cen morda šele začenja.

Zdaj se pojavljajo strahovi, da bi lahko bil 10 milijard dolarjev vreden bitcoin in kripto velikan Digital Currency Group (DCG) v težavah, potem ko je bil njegov kriptoposojilodajalec Genesis prisiljen začasno ustaviti dvige in so se pojavila poročila, da išče nujno posojilo v višini 1 milijarde dolarjev.

Na brutalnem medvedjem trgu potrebujete najbolj posodobljene informacije! Prijavite se zdaj brezplačno CryptoCodexDnevno glasilo za trgovce, vlagatelje in kripto navdušence, da boste pred trgom

Ta teden je Genesis, eden največjih kriptoposojilodajalcev, ki je del rastočega kripto imperija DCG, začasno ustavil odkupe strankam v svojem posojilnem poslu, za kar je kriv nenaden padec FTX. DCG, lani domnevno ocenjen na 10 milijard dolarjev, ima v lasti tudi bitcoin in kripto rudar Foundry, upravljanje premoženja Grayscale, kripto borzo Luno in novičarsko hišo Coindesk.

Preden je bil umik prekinjen, je Genesis od vlagateljev zahteval nujno posojilo v višini 1 milijarde dolarjev. registriran s strani The Wall Street Journals sklicevanjem na razkrit dokument o zbiranju sredstev, ki opisuje “šibkost likvidnosti zaradi določenih nelikvidnih sredstev na [Genesis’] ravnovesje.”

“Genesis je že nekaj dni tarča na hrbtu,” Joseph Edwards, investicijski partner pri Securitize Capital, rekel Reutersin dodal, da je to “signal slabših rezultatov” za kripto trg zaradi tesnih vezi Genesisa s posredniki, družinskimi pisarnami in upravljavci denarja.

Nenaden zlom FTX ta mesec so deloma spodbudila poročila, da je bil pomemben del njegove bilance stanja sestavljen iz nelikvidnih kriptovalut, ki jih je ustvaril. Ravno prejšnji teden je FTX vložil zahtevo za zaščito pred stečajem v ZDA in njegov ustanovitelj Sam Bankman-Fried (SBF) je odstopil kot izvršni direktor.

“Genesis preučuje vse možne možnosti sredi likvidnostne krize, ki je posledica novic o FTX,” je povedal tiskovni predstavnik podjetja Dnevnik. “Po preučitvi številnih možnosti smo sprejeli težko odločitev, da začasno ustavimo odkupe in nova posojila v posojilnem poslu, da bomo lahko prepoznali najboljšo rešitev in možen izid za stranke.”

Situacija z Genesisom, ki je bila vroča za zlomom FTX, je povzročila zaprepaščenje med kripto skupnostjo, saj kripto skeptiki napovedujejo, da bi lahko bila naslednja domina, ki bo padla, ko se širijo govorice o prihodnosti kripto borze Gemini in podjetja za kripto finančne storitve Galaxy Digitally.

“[Genesis, Grayscale, Galaxy, Gemini are] zdaj vsi v velikih težavah in ali propadu,” je profesor ekonomije na NYU Nuriel Roubini, znan kot Dr. Dum, objavljeno na Twitterju. “Z lune zdaj vsi norci padajo na Zemljo.”

“Očitno ne izgleda dobro za Genesis,” Cory Klippsten, odkrit kritik kriptovalut, ki niso bitcoin, in izvršni direktor aplikacije za nakup bitcoinov Swan Bitcoin, objavljeno Twitter glede nepotrjenih govoric na družbenih omrežjih, da DCG obupano želi “prodati Genesisovo posojilno knjigo.”

Prijavite se zdaj za CryptoCodex—Brezplačne dnevne novice za radovedneže kriptovalut

VEČ OD FORBES‘Podcenjen’-izvršni direktor Coinbase razkriva ‘bikovsko’ kripto napoved po padcu cene za 200 milijard $ FTX Bitcoin in Ethereum

Vendar pa nekateri v bitcoinih in kriptovalutah niso vznemirjeni zaradi niza negativnih poročil.

“Dolgoročno je malo verjetno, da bo prostor digitalnih sredstev zaradi tega bistveno nazadoval,” je v komentarjih po e-pošti dejal Martin Hiesboeck, vodja raziskav blokov in kripto pri Upholdu.

“Tveganje okužbe je zdaj večje kot kdaj koli prej, vendar menimo, da je zanemarljivo. Ne pozabite, kako majhen je še vedno prostor. To ni trenutek za Enron ali Lehman. Za večino podjetij, vpletenih v škandal, od Sekvoja Tigru in Krugu, zneski so žepnina.«

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *