V ponedeljek bodo izdane prve legalne licence za prodajo trave v New Yorku, saj črni trg cveti

New York je pripravljen v ponedeljek podeliti svoje prve maloprodajne licence za prodajo legalnih izdelkov iz konoplje – vendar se bodo regulirani trgovci soočili z zatiranjem cvetočega črnega trga, je izvedel The Post.

Pričakuje se, da bo državni odbor za nadzor konoplje pregledal vloge podjetij in neprofitnih organizacij ter odobril nekatere od prvih 150 “Maloprodajne licence za pogojno uporabo za odrasle.”

Nekatere trgovine bi lahko bile odprte za prodajo do konca leta – vendar vodilni v industriji trdijo, da brez ustreznega zatiranja nezakonitih prodajalcev, nova podjetja se lahko začnejo samo zato, da propadejo.

“[State pols] zrušijo trg, preden se začne, ker se nezakoniti trg že prodaja na ulicah in ni obdavčen,« je dejal Joseph Davidson, izvršni direktor svetovalnega podjetja za konopljo Qanvus s sedežem v Nevadi. “Zdaj se sprehajam po New Yorku in dišim po travi!”

Rekreacijska marihuana je bila legalizirana v okviru lanskoletnega proračunskega postopkavendar zakon ni vzpostavil izvršilnega mehanizma za zajezitev razgrete trgovine na črnem trgu.

Čeprav trgovine brez licence še vedno ne morejo prodajati ali »razdajati« konoplje, se nezakoniti izdelki v lončkih širijo po mestu v začaranem krogu in ustvarjajo močno konkurenco za zakonite prodajalce, ki bodo kmalu odprti.

Newyorški nadzorni odbor za konopljo naj bi v ponedeljek izdal prve državne licence za prodajo izdelkov iz konoplje.
Newyorški nadzorni odbor za konopljo naj bi v ponedeljek izdal prve državne licence za prodajo izdelkov iz konoplje.
AP Photo/Mary Altaffer, datoteka

“Način, na katerega ga predstavljajo, je nazaj in mislim, da je kratkoviden,” je Davidson povedal za The Post. “Če bi bil poslovnež, ne bi vlagal v tukajšnji maloprodajni trg.”

Črni trg raste celo kot plevel v bolj urejenih soseskah – kot je Kew Gardens, Queens – kjer je novinar Posta v soboto zvečer zlahka kupil gumice in druge izdelke za kajenje.

Novinar je kupil “vrhunsko rožo konoplje”, opisano kot “The Runtz” in “Krazy Runtz”, kot ponudbo dveh paketov pri Triangle Dreams, ki se nahaja na 82-64 Austin Street. Prodajalka v trgovini je razkazovala travo v steklenih posodah, preden jo je dala za 70 dolarjev v gotovini.

Novinar Posta je lahko kupil izdelek marihuane, imenovan
Novinar Posta je lahko kupil izdelek marihuane, imenovan “The Runtz”, pri Triangle Dreams v Kew Gardens, Queens.
Triangle Dreams je svojo marihuano za prodajo hranil v stekleni vitrini.
Triangle Dreams je svojo marihuano za prodajo hranil v stekleni vitrini.

Pisar je nato kupil gume “Cotton Cluster” s konopljo za 25 dolarjev v gotovini pri Lefferts Exotics na 81-27 Lefferts Blvd. Prikazovalnik opisuje vsebino, ki vsebuje 10 mg THC za vsak žvečilni gumi in 100 mg za vrečko 10.

Drugi novinar je šel v NYC Convenience na 40 Exchange Place v spodnjem Manhattnu, kjer je kupil dva že zavita jointa. S kreditno kartico je plačal 15,60 $ na palico. Račun je pustil elemente, ki niso navedeni.

Dovoljenja za marihuano, ki bodo podeljena v ponedeljek, so del skupine do 36 začetnih odobritev.

Na koncu bo razdeljenih do 150 licenc – vse Newyorčanom predkaznovanosti zaradi marihuane. Zamuda pri podelitvi vseh pričakovanih licenc izhaja iz nedavnega prepoved zveznega sodišča začasno blokirati podeljevanje licenc v delih države.

Gumice
Gumice “Cotton Cluster” s konopljo za prodajo v Lefferts Exotics v Queensu.
Izdelek vsebuje 10 mg THC-ja na vsak gumi.
Izdelek vsebuje 10 mg THC-ja na vsak gumi.

Tiskovni predstavnik NYPD je dejal, da čeprav sta oddelek in šerifov urad NYC ugasnitev tovornjaka za travo prodajo izdelkov, zakon otežuje učinkovit nadzor dejanj.

“Zakon, kot je trenutno napisan, ne zagotavlja mehanizma uveljavljanja, ko obrat brez licence razstavlja konopljo za prodajo,” je dejal v izjavi za The Post, ko so ga vprašali o prizadevanjih ministrstva za zatiranje kršiteljev.

“Zakon zagotavlja mehanizem uveljavljanja le, če se opazi dejanska prodaja, in tudi takrat so kazni omejene zaradi težav z zakonom, kot je napisano,” je zapisano v izjavi. “Poleg tega državna zakonodaja ne predvideva nobenega mehanizma, s katerim bi policija New Yorka lahko zaprla ustanove brez licence.”

Državna senatorka Diane Savino (D-Brooklyn/Staten Island) je dejala, da mora zakonodajalec spremeniti zakon, tako da lahko državne, lokalne vlade in policijske agencije kaznujejo slabe akterje bodisi z višjimi globami bodisi s trajno prepovedjo.

“Težava je v tem, da imamo potrošnika, ki mu je povsem udobno, da gre v trgovino, brlog, kadilnico, kjer so razstavljeni izdelki, ki so privlačni in padejo v oči,” je dejal Savino, ki je podprl predlog zakona o vzpostavitvi programa medicinske marihuane v New Yorku. The Post.

“Ni jim treba delati nobene papirologije, deliti svojih podatkov s katero koli agencijo ali komerkoli – kako naj zakoniti imetnik licence konkurira temu?”

Mestni svetnik Bob Holden (D-Queens) je za Post povedal, da je bil njegov urad preplavljen s pritožbami lastnikov malih podjetij, ki se pritožujejo, da je pomanjkanje izvrševanja slabo za podjetja – in da je potrebno posredovanje vlade.

»Kaj je smisel iti skozi birokracijo, plačevati na tisoče dolarjev za licenco in potencialno najeti odvetnika, da te vodi skozi postopek, samo zato, da izgubiš proti konkurentu, ki nezakonito prodaja konopljo?« je zapisal v pismu guvernerki Kathy. Hochul, ki ga je pridobil The Post, in županu Ericu Adamsu, ki prosi za strožje predpise.

»Nekoč so bili preprodajalci nezakonitih drog v zakotnih uličicah. Zdaj imajo trgovino in so brez davka.«

Tiskovni predstavnik državnega urada za upravljanje s konopljo je dejal, da so “navdušeni, da so vložili prve vloge za izdajo dovoljenj za prodajo na drobno za trgovine, ki bodo v lasti tistih, ki so obsojeni zaradi konoplje, ali družinskih članov tistih, ki so obsojeni zaradi konoplje, skupaj z neprofitnimi organizacijam namerno služenje pravičnosti vključuje posameznike in skupnosti.«

“Te posameznike in neprofitne organizacije bo nadzorni odbor za konopljo obravnaval na seji 21. novembrastSestanek. Če bo odobril upravni odbor, bodo licencirane maloprodajne ambulante lahko nadaljevale s svojim delovanjem in se pripravile na prodajo pred koncem leta,« je v izjavi dejal tiskovni predstavnik Freeman Klopott.

Klopott je dodal, da “legalnega, reguliranega trga ne more delovati vzporedno z nezakonitim trgom.”

“Od mesta Cheektowaga do New Yorka so OCM in organi kazenskega pregona sodelovali, da bi poskušali ustaviti nezakonite dejavnosti po vsej državi,” je zapisano v izjavi. “Ta prizadevanja so vključevala zaseg izdelkov, izdajo pisem o prekinitvi in ​​odstranitvi tovornjakov, ki se uporabljajo za nezakonito prodajo konoplje, in še naprej bomo uveljavljali zakon, da preprečimo njihovo delovanje.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *