Uveljavljanje SEC ostaja osredotočeno na kripto – predsednik Gensler pravi, da je ‘navdušen’ ​​nad rezultati uveljavljanja – Uredba o novicah o bitcoinih

Ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) pravi, da je njen oddelek za uveljavljanje “še vedno osredotočen na hitro razvijajoči se prostor vrednostnih papirjev s kriptosredstvi”. Regulator vrednostnih papirjev je v tem proračunskem letu vložil skupno 760 izvršilnih dejanj. Predsednik SEC Gary Gensler je komentiral: “Še naprej sem navdušen nad našim oddelkom za izvrševanje.”

SEC se je osredotočila na uveljavljanje

Ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) je v torek objavila svoje rezultate za proračunsko leto 2022.

V tem času je SEC “vložila 760 izvršilnih ukrepov in zbrala rekordnih 6,4 milijarde dolarjev glob in odpisov v imenu vlagateljske javnosti,” je pojasnil regulator. Skupno število izvršb predstavlja 9-odstotno povečanje v primerjavi s preteklim letom.

Predsednik SEC Gary Gensler je menil:

Še naprej sem navdušen nad našim oddelkom za izvrševanje … Rezultati izvršb se iz leta v leto spreminjajo. Kar ostaja enako, je predanost osebja, da sledi dejstvom, kamor koli vodijo.

SEC je glede kripto industrije opozoril, da je maja napovedal dodatek 20 položajev v preimenovano enoto Crypto Assets and Cyber ​​​​Unit (prej imenovano Cyber ​​​​Unit), s čimer se je število zaposlenih v tej enoti skoraj podvojilo. Agencija je poudarila:

Uveljavljanje ostaja osredotočeno na hitro razvijajoči se prostor vrednostnih papirjev s kriptosredstvi.

Osebje v oddelku za izvrševanje pri SEC je prav tako nadaljevalo preiskavo morebitnih kršitev, povezanih s kriptovalutami, kar je vodilo do več pomembnih izvršilnih ukrepov, je opisal regulator. Te so vključevale obtožbe proti Blockfi Lending LLC, obtožbe proti 11 posameznikom zaradi njihovih domnevnih vlog v shemi Forsage crypto Ponzi in “provizije za trgovanje z notranjimi informacijami” proti nekdanjemu produktnemu vodji Coinbase Ishanu Wahiju in njegovim sodelavcem.

Gensler je bil pogosto kritiziran zaradi njegovega pristopa k regulaciji kripto industrije, ki je usmerjen v uveljavljanje. Po propadu kriptoborze FTX je vedno več zakonodajalcev pozvalo SEC, naj poostri nadzor nad kriptovalutami. Vodja SEC je dejal, da kripto polje “bistveno neusklajeno.”

Kongresnik Brad Sherman (D-CA) je pozval SEC, naj prevzame vodenje odločno ukrepanje urediti industrijo. Bela hiša, minister za finance Janet YellenZahtevali so podpredsednik Federal Reserve Lael Brainard in več ameriških senatorjev ustrezen kripto nadzor. Senatorka Elizabeth Warren (D-MA) je poudarila, da so kriptovalute potrebne “bolj agresivno uveljavljanje« in opozorila, da bo še naprej spodbujala SEC k izvajanju zakona.

Oznake v tej zgodbi

Kripto, Kripto regulacija, Izvedba, dostop do izvršbe, poročilo o izvedbi, Gary Gensler, Uveljavitev Garyja Genslerja, SEC, sec kripto uveljavljanje, sec kripto regulacija, sek. oddelek za izvrševanje, Izvršilni ukrepi SEC

Kaj menite o pristopu SEC k regulaciji, ki je usmerjen v izvrševanje? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Kevin Helms

Avstrijski študent ekonomije Kevin je Bitcoin odkril leta 2011 in od takrat je evangelizator. Njegovi interesi so varnost bitcoinov, odprtokodni sistemi, omrežni učinki ter presečišče med ekonomijo in kriptografijo.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *