Ustvarjanje lika God of War Ragnarok z ‘najbolj impresivnim obrazom’

Opozorilo o spojlerju: Ta članek vsebuje glavne spojlerje za Bog vojne Ragnarok

Če ste prišli do točke, ko srečate Heimdalla v God of War Ragnarok, boste vedeli, da je nekako nevzdržen. Tudi režiser God of War Ragnarok Eric Williams misli tako, norveškega boga napovedi imenuje “s*ck”.

Williams je v pogovoru z IGN-jevim Podcastom Beyond za poseben spojlercast intervju za God of War Ragnarok pojasnil odločitev, da je Heimdall tako nadležen. Po Williamsovih besedah ​​se je začelo z njegovo močjo, to je, da lahko predvidi vsako potezo nasprotnika.

“Zato poskušamo gledati na vse te bogove, kjer imajo te sposobnosti, vendar niso vedno dobri. Veste, kaj mislim? In tega ne mislim v smislu njihove narave. Sposobnost ni vedno dobra stvar ,” pojasnjuje Williams.

Pokaže na Baldurja, bolj znanega kot Neznanec v izvirna izdaja 2018, pri čemer ugotavlja, da so si pari podobni. V God of War je Baldur zaradi uroka svoje matere Freye neranljiv za vse grožnje, toda to tudi pomeni, da ne čuti ničesar.

“Predstavljajte si, kaj bi to naredilo s tabo kot osebo, če ne čutiš ničesar. Na neki točki te bo to spravilo ob pamet. Malo boš zmeden,” pojasnjuje Williams. “Tako smo si rekli,” No, če bi lahko vedno videli, kakšne so namere ljudi, kaj bi to naredilo za vas? In on je tako kot, da ne moreš biti med ljudmi,« On je kot, »Vsi so odvratni. Vedno si nekaj želijo ali pa je za tem razlog.« Torej je samo nekako zaprt.”

Nihče ni maral Heimdalla, a to je bilo dobro

V God of War Ragnarok je Heimdall eden od Kratosovih glavnih nasprotnikov. Heimdall iz nordijske mitologije v resničnem življenju ni tako ostuden kot njegov nasprotnik – Williams karakterizacijo igre imenuje “ustvarjalna odločitev”, čeprav tudi ugotavlja, da je bila resnična religija “tolikokrat izpostavljena zvonjenju”. .”

“Nanjo smo nanesli barvo God of War. Edina stvar, ki sem jo vzel, je, da sem to nekje prebral, da ima zlate zobe. In sem si rekel, ‘Oh, zaradi tega je še bolj odvraten,’ zato smo dal mu bom zlate zobe,” pravi Williams. “In ja, samo želeli smo, da je … Kaj naj rečemo? Želeli smo, da ima najbolj nepozaben obraz.”

Heimdalla igra Scott Porter, za katerega Williams pravi, da je “popolnoma zdrobil lik.” Po Williamsovih besedah ​​se je Porter spraševal, zakaj Heimdall ni napredoval pred izidom God of War, vendar ga je razvojna ekipa obdržala, ker je želela, da je lik presenečenje.

»Videli smo povratne informacije o preizkusu predvajanja in vse, kar ste rekli, je odmevalo kot 20 preizkusov predvajanja. In poslal bi jih [Porter] majhne šale, in rekel bi: ‘A jim je všeč?’ In rekel sem: ‘Ne, ampak to je dobra stvar,'” pravi Williams.

The dejanski boj s Heimdallom — hvaljen kot med najboljšimi v igri — se je izkazal za pravi izziv za Sony Santa Monico.

Če bi lahko vedno videli, kakšne so namere ljudi, kaj bi vam to naredilo?


“Ta borba je težka borba. Kako narediti borbo, v kateri ne moreš udariti fanta. To so izzivi, ki jih radi sprejmemo,” pravi Williams. “In Adam Oliver, glavni oblikovalec borb pri tem, je bil nov v studiu, še nikoli se ni boril s šefi, zato je bil to zanj velik izziv in malo se je trudil, a je potem ostal . In mislim, da je eden od tistih… tistega boja ne boš pozabil.”

Pokaže na trenutek, ko Kratos končno udari Heimdalla, pri čemer opazi, da ga je posekal z Draupnirjem – prstanom, ki služi kot vir kopja, ki Kratosu omogoča, da končno preseže Heimdallovo napoved. “Samo te malenkosti so za nas posebne.”

‘D*ck at his core’

Navsezadnje, medtem ko Williams sočustvuje s Heimdallovimi težavami, se mu zdi tudi, da je “fuk v svojem bistvu”.

“[I]To je tisti del, ki je nakopičen na vrhu tega, in zato, ko prvič pogleda otroka in začne govoriti divje stvari, kot je, “Vidim, da mesta gori zaradi tebe,” je, kot da si ne izmišljuje. To res vidi v njem,” pravi Williams. “In tako smo si rekli, ‘V redu, če to vzameš, potem je za tem skoraj razlog.’ To ne opravičuje, a skoraj bi lahko rekli: ‘No, če bi lahko, ja, tudi ne bi želel biti med ljudmi, ker so včasih ljudje slabi.’ Ne vedno, vendar se. In zato smo jim želeli dati to vrsto dvojnosti njihovih sposobnosti, zaradi česar so njihove osebnosti to, kar so.”

O zgodbi God of War Ragnaroka smo veliko več razpravljali med našim obsežnim intervjujem z Williamsom, vključno z velik Tyr twist; the celotno zgodbo o Ragnarokovem najnovejšem orožjuin tri stvari, ki jih je potreboval po Coryju Barlogu.

Lahko tudi preberite našo recenzijokjer smo Sonyjevo nedavno napovedano nadaljevanje Santa Monice opisali kot “vsemogočen dosežek”.

Kat Bailey je višja urednica novic pri IGN, pa tudi sovoditeljica glasovnega klepeta Nintendo. Imate nasvet? Pošlji ji DM na @the_katbot.