Ustanovitelj je vodil FTX kot »osebno fevd«; veliko nepremičnin ukradenih ali pogrešanih, je slišalo sodišče

Takratni izvršni direktor FTX Sam Bankman-Fried govori med zaslišanjem v kongresu.
Porast / Nato izvršni direktor FTX Sam Bankman-Fried govori med zaslišanjem pred odborom za finančne storitve predstavniškega doma 8. decembra 2021 v Washingtonu, DC.

Getty Images | The Washington Post

Soustanovitelj FTX in nekdanji izvršni direktor Sam Bankman-Fried je vodil propadlo borzo kriptovalut, saj je bil njegov “osebni fevd” in je veliko njenih sredstev izginilo, je povedal odvetnik FTX na zaslišanju na ameriškem stečajnem sodišču v Delawaru v torek. “Veliko premoženja je bilo ukradenega ali pogrešanega,” je dejal James Bromley, partner pri Sullivan & Cromwell, ki zastopa FTX, glede na Poročilo New York Timesa.

“Tukaj imamo svetovno, mednarodno organizacijo, ki pa jo vodi kot osebni fevd Sama Bankman-Frieda,” je dejal Bromley, glede na The Wall Street Journal. “FTX so nadzirali neizkušeni in nezahtevni posamezniki, med katerimi so bili nekateri ali vsi kompromitirani posamezniki.”

Bromley je sodišču tudi povedal, da so bile “znatne količine denarja” porabljene za stvari, ki niso bile povezane s poslom, vključno s počitniškimi domovi na Bahamih, je zapisal Financial Times. FTX zdaj svojim 50 največjim upnikom dolguje več kot 3,1 milijarde dolarjev, poroča a prijava na stečajno sodišče.

FTX premaknjen svoj sedež iz Hongkonga na Bahame septembra 2021, pri čemer je selitev pripisala ugodnim predpisom o kriptovalutah na Bahamih. A Poročilo o sreči je dejal, da je “FTX začel z gradnjo 60 milijonov dolarjev vrednega sedeža na Bahamih” aprila, vendar so “lokalna gradbena podjetja in ljudje, ki so seznanjeni s to zadevo”, potrdili, da se gradnja nikoli ni začela.

“Priča smo enemu najostrejših in najhujših zlomov v zgodovini korporativne Amerike,” je na zaslišanju dejal Bromley in dodal, da je stečajni postopek “vsakdo omogočil, da so prvič videli pod odejo in priznali, da cesar ni imel oblačila. “

Bankman-Fried osebju: “Vse sem vas razočaral”

Bankman-Fried se je opravičil zaposlenim v FTX v novem pismu, ki je bilo objavljeno na Slacku podjetja. “Nisem želel, da se karkoli od tega zgodi, in vse bi dal, da bi se lahko vrnil in naredil stvari znova. Bili ste moja družina,” je zapisal v pismu, izdal Quartz. “Izgubil sem ga in naš stari dom je prazno skladišče monitorjev. Ko se obrnem, ni več nikogar, s katerim bi se lahko pogovarjal. Vse sem vas razočaral in ko so se stvari zlomile, nisem mogel komunicirati.”

Bankman-Fried je tudi pisal nekdanjim zaposlenim, da je FTX vložil zahtevo za stečaj zaradi “ekstremne količine usklajenega pritiska”, s katerim se je po njegovih besedah ​​strinjal “neradi.”

»Zmrznil sem zaradi pritiska in uhajanja informacij ter LOI Binance [letter of intent] in ni rekel ničesar,« je o tem zapisal Bankman-Fried Binance je opustil svoj načrt za nakup FTX. Bankman-Fried je odstopil z mesta izvršnega direktorja, ko je FTX vložil zahtevo za stečaj po 11. poglavju na sodišču v Delawaru 11. november.

Kot opozoril CoinDeskpismo Bankman-Frieda »ni obravnavalo obtožb, da je FTX preusmeril sredstva strank in podjetij v podporo raziskavi Bankman-Frieda o Alamedi, ugotovitev, da je bila Alameda izvzeta iz običajnega postopka likvidacije FTX, ali izjav, da je Alameda posojala sredstva uradnikom FTX- a, vključno z mano.« Alameda Research je a povezano podjetje ki je soustanovil Bankman-Fried, ki je 11. novembra prav tako razglasila stečaj.

Kot že objavljenoPrijava stečaja FTX sledi “burnim 10 dnevom, v katerih je Bankman-Fried obupano iskal milijarde dolarjev, da bi rešil svoje podjetje, potem ko so stranke hitele umakniti svoja sredstva iz podjetja zaradi zaskrbljenosti glede njegovega finančnega stanja in vezi med borzo in Alamedo.”

FTX je ocenjen na 32 milijard dolarjev

Vrednotenje FTX je naraslo na 32 milijard dolarjev v krogu financiranja v višini 400 milijonov dolarjev napovedal januarja 2022. Septembra je bil FTX domnevno v pogovorih z vlagatelji, da bi zbrali do 1 milijarde dolarjev v drugem krogu financiranja, ki bi ohranil vrednotenje podjetja na 32 milijard dolarjev.

Na včerajšnjem zaslišanju je “Bromley dejal, da je stečajna skupina ugotovila, da so bila ‘znatna sredstva’ prenesena z borze na Bankman-Friedov kripto hedge sklad Alameda Research in da so ‘znatne količine denarja porabljene za stvari, ki niso povezane s poslom’,” piše Financial Times. To vključuje približno 300 milijonov dolarjev vredne nepremičnine na Bahamih, sestavljene iz “domov in počitniških nepremičnin, ki jih uporabljajo višji vodstveni delavci” FTX, je dejal.

Novi izvršni direktor FTX, John Ray III, rekel prejšnji teden povedal stečajnemu sodišču, da še nikoli v svoji karieri “ni videl tako popolnega izpada korporativnega nadzora in tako popolne odsotnosti zanesljivih finančnih informacij, kot se je to zgodilo tukaj.” FTX ni imel “natančnega seznama bančnih računov in podpisnikov računov”, ni imel popolnega seznama zaposlenih in je uporabljal “nezavarovan skupinski e-poštni račun kot korenskega uporabnika za dostop do zaupnih zasebnih ključev in kritično občutljivih podatkov za podjetja skupine FTX okoli svetu,” je še zapisal v sodna vložitev.

Ločeno, Semafor objavljeno včeraj da je Bankman-Fried vložil 100 milijonov dolarjev v Twitter v lasti Elona Muska. mošus zavrnjen poročilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *