Ustanovitelj Amazona Jeff Bezos svetuje, kaj naj potrošniki in podjetja storijo v času recesije – Ekonomija Bitcoin News

Ustanovitelj in nekdanji izvršni direktor Amazona Jeff Bezos je ponudil nekaj nasvetov potrošnikom in malim podjetjem o tem, kaj storiti zdaj, ko je ameriško gospodarstvo bodisi že v recesiji ali pa gre v recesijo “zelo hitro”. Milijarder je dejal: »Gospodarstvo trenutno ne izgleda dobro. Stvari se upočasnjujejo. Vidite odpuščanja v mnogih, mnogih sektorjih gospodarstva.«

Jeff Bezos o ameriškem gospodarstvu in o tem, kako naj se ljudje pripravijo na recesijo

Jeff Bezos, ustanovitelj in nekdanji izvršni direktor maloprodajnega velikana Amazon, je prejšnji teden v intervjuju za CNN delil svoje misli o ameriškem gospodarstvu, ki gre v recesijo, in o tem, kaj morajo storiti potrošniki in mala podjetja.

Na vprašanje, ali so ZDA v recesiji in kakšen bi bil njegov nasvet za mala podjetja, je milijarder, ki je trenutno izvršni predsednik Amazona, opozoril:

Gospodarstvo trenutno ne kaže najbolje. Stvari se upočasnjujejo. Vidite odpuščanja v mnogih, mnogih sektorjih gospodarstva.

Priznal je, da ne ve, “ali smo tehnično v recesiji”, pri čemer je dejal, da so se ekonomisti o tem prepirali, in poudaril: “Verjetno pravijo, da če trenutno nismo v recesiji, bomo verjetno v recesiji. ” kmalu.”

“Moj nasvet ljudem,” vključno z lastniki malih podjetij, je, da “prevzamejo nekaj tveganja,” je dejal Bezos in dodal:

Če bi se odpravljali v nakup, morda malo upočasnite nakupovanje. Pri roki imejte suhi puder, počakajte nekaj časa in poglejte. Poskusite zmanjšati tveganje v svojem poslu ali življenju.

“Če ste posameznik, ki razmišlja o nakupu televizorja z velikim zaslonom, ga morda upočasnite, obdržite ta denar in poglejte, kaj se bo zgodilo. Enako s hladilnikom ali novim avtomobilom, karkoli, le malo tvegajte,« je svetoval Bezos.

»Če ste majhno podjetje, morda odložite nekaj kapitalskih nakupov … imejte nekaj gotovine pri roki. Le malo zmanjšanja tveganja lahko zelo spremeni to majhno podjetje, če zabredemo v resnejše gospodarske težave. Malo se morate poigrati z verjetnostmi,« je predlagal izvršni predsednik Amazona.

Bezosa so tudi vprašali, kako dolgo misli, da bi lahko trajala ta recesija. “Mislim, da niti najbolj izkušen ekonomist na svetu ne bi mogel odgovoriti na to vprašanje,” je odgovoril in pojasnil:

Morate le poskušati biti pri tem razumni, čim bolj tvegati … upati na najboljše, vendar se pripraviti na najslabše.

Oktobra je Bezos komentiral izvršnega direktorja Goldman Sachsa Davida Solomona, ki je izjavil, da obstaja dobra priložnost recesija. Izvršni direktor Amazona je takrat tvitnil: “Da, možnosti v tem gospodarstvu pravijo, da se zaprejo lopute.”

Nedavna raziskava kaže, da 98 % direktorjev priprava za ameriško recesijo. Nekateri ljudje pričakujejo hudo recesijo, kot slavni vlagatelj Jim Rogers, ki verjame, da se bo to zgodilo najhujša recesija v njegovem življenju. Ekonomist Peter Schiff je opozoril, da bi ukrep Federal Reserve lahko privedel do tržnega zloma, velike finančne krize in resno recesija. Vendar pa je Bela hiša ne pripravlja se na recesijo. Predsednik Joe Biden nedavno je trdil, da je ameriško gospodarstvo “močno kot hudič”.

Kaj menite o komentarjih ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Kevin Helms

Avstrijski študent ekonomije Kevin je Bitcoin odkril leta 2011 in od takrat je evangelizator. Njegovi interesi so varnost bitcoinov, odprtokodni sistemi, omrežni učinki ter presečišče med ekonomijo in kriptografijo.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *