USC je na vrhu UCLA 48-45 za epsko predstavo QB Caleba Williamsa

Caleba Williamsa in napada USC preprosto ni bilo mogoče ustaviti.

Williams je v soboto zvečer prikazal epsko predstavo in premagal Doriana Thompsona-Robinsona v visoki zmagi z 48-45 nad UCLA v Rose Bowlu.

Williams, eden najboljših kandidatov za Heisman Trophy, je vrgel 470 jardov in dva touchdowna, zmagi pa dodal 32 jardov in rezultat na tleh. Williams je bil najboljši igralec na igrišču in njegovo zvezdniško prizadevanje je Trojancem utrlo pot do napredovanja na prvenstveni tekmi Pac-12.

USC, ki je zdaj 10-1 v svoji prvi sezoni pod vodstvom Lincolna Rileyja, je prav tako živ in zdrav za končnico univerzitetnega nogometa.

In kljub vsemu je bil potreben obrambni postanek, da bi zapečatil zmago.

USC je vodil z 48-38 z 9:10 pred koncem, vendar se je ta prednost hitro zmanjšala na 48-45 s preostalimi 6:38. Od tam je bilo videti, da bo napad USC lahko dodal še eno prednost, saj je pojedel večino preostalega časa.

Namesto tega je napad USC zastal blizu sredine igrišča in prvič vso noč udaril, kar je Thompson-Robinsonu in Bruinsom dalo še en strel z 2:21 pred igro.

Kvoterback USC Caleb Williams (13) teče za touchdown proti UCLA v soboto, 19. novembra 2022, v Pasadeni v Kaliforniji (AP Photo/Mark J. Terrill)

Kvoterback USC Caleb Williams (13) teče za touchdown proti UCLA v soboto, 19. novembra 2022, v Pasadeni v Kaliforniji (AP Photo/Mark J. Terrill)

Thompson-Robinson, petošolec, je hitro zadel prvi in ​​Bruinsi so bili na poti. Nato se je zelo obrekovana obramba USC poigrala. Korey Foreman, obrambni igralec, je padel v pokritost in prestregel Thompson-Robinson na sredini.

Thompson-Robinson je imel neverjetno pogumno predstavo s 309 jardi podaje, 75 jardi hitenja in šestimi skupnimi touchdowni, toda ta preobrat je Trojancem omogočil, da so zmanjkalo časa in zapečatili zmago. To je bilo tretje prestrezanje na tekmi in četrta skupna izgubljena žoga za Thompson-Robinson, ki je izgubila tudi spodrsljaj.

Končno je to tretje in zadnje prestrezanje obsodilo upe UCLA na naslov Pac-12 in omogočilo Trojancem, da so se premaknili korak bližje končnici s štirimi ekipami.

Z zaostankom 14-0 se je USC boril do konca

Stvari za USC sprva niso izgledale dobro.

Prve tri vožnje Trojancev so se končale z izgubljenim strelom, zgrešenim metom iz igre in posredovanjem Williamsa. Te napake so omogočile UCLA, da je po eni četrtini skočila v vodstvo s 14-0.

V drugi četrtini pa se je napad Williamsa in Trojancev povečal in do polčasa je bilo vodstvo UCLA le 21-20.

V drugem polčasu je USC začel prevzemati nadzor. Williams je nizal igro za igro in dosledno zabijal žoge v tesna okna med gibanjem. Njegova 35-jardna podaja Jordanu Addisonu sredi tretjega je prinesla USC prvo vodstvo, 27-24. In nato je Thompson-Robinsonova napaka omogočila USC, da hitro doda še en rezultat, tako da je rezultat 34-24 s 6:36 pred koncem tretjega.

Od tam je sledil niz točk z obeh strani, pri čemer se je zdelo, da ga nobena obramba ni mogla ustaviti.

Toda na koncu bi bila obramba USC res ustavljena z uporabo formule, ki jo je uporabljala vso sezono – izsiljevanja izgubljenih žog. USC je v sobotno tekmo vstopil z najvišjo razliko v univerzitetnem nogometu z 20 izgubljenimi žogami in le tremi izgubljenimi žogami.

Trojanci so zadeli 507 jardov, vendar so imeli plus 3 žoge, kar jih je postavilo na osupljivih plus 20 v sezoni.

Kaj to pomeni za USC?

Z zmago si je USC uradno priboril mesto v igri za naslov Pac-12. In s samo enim porazom na leto Trojanci ostajajo živi v tekmi za CFP.

USC je bil na zadnji lestvici na 7. mestu, vendar se bo po presenetljivem porazu Tennesseeja s številko 5 proti Južni Karolini zagotovo povzpel.

In s tekmo proti št. 18 Notre Dame in tekmo za naslov Pac-12 na obzorju, si lahko USC prisluži mesto na igrišču, če zmaga ti dve igri.

Poraženec št. 2 Ohio State proti št. 3 Michigan naslednji teden bi lahko na koncu zaostal za USC. Obstaja tudi tekma št. 6 LSU s št. 1 Georgia v igri za naslov SEC.

To sta priložnosti za USC, da uspeva, dokler se zmage vrstijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *