Urban Racking se osredotoča na sončne nadstreške na strehah v metropolitanskih trgih v ZDA – revija pv USA

Prvi 46 kW solarni nadstrešek podjetja je bil nedavno nameščen v Brownsvillu v New Yorku in ima nizek faktor senčenja 4,5 %.

Urban Energy, razvijalec distribucijske energije s sedežem v Brooklynu, NY, je pred kratkim začel s podjetjem solarnih regalov, ki se osredotoča na namestitev solarnih nadstreškov na strehah na velemestnih trgih ZDA. Novo podjetje, imenovano Urban Racking, je bilo ustanovljeno v povezavi z gradnjo prvega solarnega sistema nadstreškov družbe Urban Energy v Brooklynu, NY.

Solarni nadstrešek s 46 kW, ki se nahaja v Brownsvillu v Brooklynu, je oktobra formalno odobril Con Edison. Sestavljen je iz 118 kanadskih solarnih bifacialnih modulov (390 vatov) in pretvornikov SolarEdge z optimizatorji, je dejal Russell Wilcox, ustanovitelj in glavni izvršni direktor Urban Energy. pv revija ZDA.

Urban Energy Solar Canopy je več kot trikrat večji od standardnih strešnih solarnih sistemov s povprečno močjo 14,8 kW, medtem ko je Urbanov solarni nadstrešek ocenjen na 4,5-odstotni faktor senčenja. To je 16,3 % zmanjšanje v primerjavi s prejšnjimi strešnimi solarnimi sistemi, katerih faktor senčenja je približno 20,8 % za primerljiv strešni sistem.

Solarni nadstrešek je v prvem tednu delovanja proizvedel 754,1 kWh energije, medtem ko je njegova relativna moč brez senčenja znašala približno 17,5 kWh na kW, kar je 17,2-odstotno izboljšanje v primerjavi s prejšnjimi solarnimi sistemi na strehah v New Yorku, je dejal Wilcox.

Po mnenju podjetja ima sistem Urban Racking več prednosti. Z dvoslojnimi moduli povečajo sončni potencial, gradbeni predpisi zagotavljajo, da ni ovir ali vdorov v požarni pas, njihovi sistemi pa so združljivi s sistemi za shranjevanje energije in toplotnimi črpalkami.

Glede na to, da ima veliko urbanih zgradb pogosto notranje dvorišče ali praznino, obrnjeno proti zadnji strani, so sistemi Urban Racking nameščeni s prekrivajočimi se podpornimi nosilci, ki podvojijo količino nameščenih modulov, kar omogoča 30 % večjo proizvodnjo energije in trikratno vrednost projekta za lastnika stavbe, ko uporablja z baterijami ali toplotnimi črpalkami.

Urban Racking načrtuje in izdeluje glavno strukturo svojega sistema nadstreškov v podjetju. Podjetje bi lahko pridobilo strojno opremo od proizvajalcev solarnih sledilnikov za sisteme prihodnje generacije ali oblikovalo lastno sledilno napravo, je dejal Wilcox.

Matična družba Urban Energy je prvi monter in partner solarnega sistema nadstreškov, medtem ko bo podjetje dodalo nove partnerje za namestitev, ko bo tretja generacija nadstreškov čez približno eno leto v proizvodnji.

Druga generacija sistema nadstreškov Urban Racking bo nameščena v soseski Harlem v New Yorku do konca leta 2022. Podjetje načrtuje namestitev svojega tretjega sistema nadstreškov v Bronxu v tretjem četrtletju 23. Takrat, kot je dejal Wilcox, podjetje pričakuje, da bo zaprlo 1,5 milijona dolarjev. za predsemensko financiranje podviga za Urban Racking.

Po besedah ​​Wilcoxa podjetje predvideva, da se bo v začetku leta 2024 razširilo izven New Yorka na druge trge, kot sta Chicago in District of Columbia.

Urban Racking vidi 5 milijard dolarjev vreden trg za strešne solarne sisteme z več kot 75.000 stavbami v New Yorku, ki bodo v naslednjih nekaj letih zagotovili 40.000 projektov za podjetje. Trenutno ima podjetje tri projekte v gradnji in še 51 projektov v fazi pridobivanja dovoljenj z lastniki stavb z nizkimi do zmernimi dohodki.

Na trgu regalov podjetje tekmuje z Brooklyn Solar Canopy, SunModo in Lumos.

Dobitnik nagrade DOE, NREL

Urban Energy je bil finalist tekmovanja Ministrstva za energijo American Made Solar Prize aprila 2021. Do danes je podjetje prejelo 150.000 $ sredstev DOE in NREL ter 75.000 $ v vavčerjih za partnerstvo DOE in priložnostih raziskovalnega laboratorija za napredek svojega solarnega nadstreška. prototip.

Urban Racking je ustanovil Wilcox v začetku tega leta in najel Marka Prestona in Matta Binderja kot glavnega izvršnega direktorja in direktorja poslovnega razvoja. Preston je nekdanji podpredsednik inženiringa za Array Technologies in FTC Solar, medtem ko je Binder pred tem opravljal vloge poslovnega razvoja pri Array, Clear Skies Solar in RP Construction Services.

Podjetje Urban Energy sta julija 2017 ustanovila Russell Wilcox, inženir NABCEP, in Ilona Wilcox, glavna operativna direktorica, s ciljem razširiti dostop do solarne energije lastnikom in najemnikom večdružinskih hiš z nizkimi in zmernimi dohodki.

Ta vsebina je avtorsko zaščitena in je ni dovoljeno ponovno uporabiti. Če želite sodelovati z nami in želite ponovno uporabiti nekatere naše vsebine, se obrnite na: editors@pv-magazine.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *