Uganite, kdo se je vrnil: to je novi BMW 3.0 CSL s 552 KM

Prvi pogled

Božič pride malo prej leta 2022, ko BMW predstavi kupe s šeststopenjskim pogonom na zadnja kolesa in ročnim menjalnikom

To je novi BMW 3.0 CSL, 552 KM, skratka za vse, kar pomeni M divizija. Pravzaprav je destilacija morda vseh vlaken tisto, kar sestavlja jedro DNK BMW. Nezemljani na obisku, ki si želijo odkriti, kako je eden največjih proizvajalcev avtomobilov na svetu postal tako priljubljen, si morajo ogledati le osnovne elemente, ki sestavljajo ta osupljivo spremenjeni M4.

Spredaj je velik, močan šestvaljni motor. Povezan je s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, ki prenaša moč le na zadnji kolesi. Je lažji od serijskega avtomobila, na katerem temelji, in se zgleduje po motošportu.

Oglas – stran se nadaljuje spodaj

In tako, kot zadnji del letnega praznovanja 50. obletnice BMW Ma M, dobimo morda najbolj zanimivo ponudbo doslej. Izvirnik 3.0 CSL je presegel le ‘čudovit avto’ v nekaj eteričnega in občudovati morate ambicijo podjetja, da v novo generacijo prinese enaka, čeprav posodobljena vznemirjenja.

Ki bi jih moralo biti veliko. Tako kot njegov oče ima ta novi 3.0 CSL najmočnejšo različico tistega 3.0-litrskega šestvaljnika – kjer ‘navadna’ M3 in M4 dosežeta 503 KM celo v polni specifikaciji Competition, ima ta 3.0 CSL 552 KM. Ne le močnejši, ampak večina zmogljiv šestvaljni motor, ki je bil kdaj vgrajen v cestni avtomobil BMW M.

Svoje korenine najde v BMW-jevem trenutnem motorju, zmagovalcu DTM. Obstaja togo ohišje motorja, kovana lahka ročična gred in 3D-natisnjeno jedro glave valja, medtem ko sta hladilni sistem in oskrba z oljem visoko zmogljiva konfiguracija, “zasnovana za izjemno dinamične vozne situacije.” Ima 406 lb ft navora in M ​​pravi, da se bo vrtel do 7200 vrt / min.

Motor najde partnerja v šeststopenjskem ročnem menjalniku, “čigar razpon in prestavna razmerja so idealno usklajena z zmogljivostnimi lastnostmi”, s prestavnim gumbom, ki kima z originalnimi menjalniki BMW M iz sedemdesetih let. Naklon sodobnemu udobju je v obliki ‘shift assist’ – pomoč pri prestavljanju v nižjo prestavo pri zaviranju v ovinkih.

Oglas – stran se nadaljuje spodaj

Aktivni diferencial M vrača moč nazaj – do 100-odstotne zapore, če je potrebno – in deluje v tandemu z nadzorom stabilnosti. Očitno je bilo veliko dela vloženega v podvozje, vendar na videz temelji na sprednji osi z dvojnimi zglobi in zadnji osi s petimi vodili s prilagodljivim blaženjem, širšimi koloteki, električnim servovolanom (variabilno razmerje) in masivno karbonsko keramiko M. zavore, ki se skrivajo spodaj.20in/21in lita platišča spredaj in zadaj. Hudiča, nadzor zdrsa ima deset stopenj posredovanja, vse do zelo izklopljenega.

Moral bi biti živahen, še posebej, če je bilo veliko pozornosti namenjene zmanjšanju teže vse okoli te ljubke silhuete s širokim lokom, ki plačuje davek na “Batmobile” in potem še nekaj. BMW je ponosen na svojo zgodovino plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni, novi 3.0 CSL pa naj bi imel CFRP na “skoraj vseh delih karoserije”. Streha, pokrov motorja, pokrov prtljažnika, sprednji in zadnji odbijač ter pritrditve stranskih plošč. Stranski pragovi, zadnji difuzor, krilo in spojler. Vse je narejeno ročno izključno za ta avto.

Obstaja lahka izpušna škatla iz titana, aluminijaste opornice v motornem prostoru in precejšnja uporaba karbona v pilotski kabini (strogo dvosedežnik). Sedeži Full M Carbon se nahajajo pred parom integriranih predelkov za čelado, v katerih je bila prej zadnja klop. Da, to je eden od tiste avtomobili.

Prejmite vse najnovejše novice, ocene in ekskluzivne ponudbe naravnost v svoj nabiralnik.

In ker je eden od teh avtomobilov, je deležen zelo posebne obravnave. Razvoj je trajal 200 ur in optimiziral je le pretok zraka. Izdelava avtomobilov bo trajala tri mesece. Za gradnjo vsakega dejansko potrebuje 30 posebej usposobljenih tehnikov M, ki gredo skozi osem ciklov sestavljanja in proizvodnje, ki trajajo do 10 dni. Izhajal bo iz iste tovarne, ki izdeluje komponente serije 7 in Rolls-Royce.

O ceni še ni besed, vendar pričakujte “zelo”. Ker jih bo izdelanih le 50, za “še posebej zveste in navdušene ljubitelje znamke BMW M”. In seveda za vse, ki potrebujejo okrajšavo 552 KM za vse, kar pomeni oddelek M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *