Tržno razpoloženje za zlato se prilagaja nedavnim komentarjem uradnikov Feda

Slovar Merriam-Webster opredeljuje čustvo kot »odnos, misel ali sodbo, ki jo spodbuja občutek: dispozicija.: specifičen pogled ali predstava: mnenje.: čustvo.: prefinjen občutek: občutljiva občutljivost, še posebej izražena v umetniško delo. : čustveni idealizem.”

Kar zadeva finančne trge, je tržno razpoloženje odnos ali odnos, ki ustvarja naše mnenje o tem, ali je razred sredstev precenjen ali podcenjen. Oblikuje in spreminja vrednost delnice ali cene blaga.

Tržno razpoloženje je preobčutljivo za izjave in komentarje uradnikov Federal Reserve, ker imajo ti posamezniki moč in vpliv na spreminjanje denarne politike. Med dojemanjem prihajajočih sprememb denarne politike Federal Reserve in dejanji uradnikov Federal Reserve je velika razlika.

Federal Reserve je zvišala obrestne mere na vsakem zasedanju FOMC letos, razen januarja, od marca do novembra, kar je skupno šest dvigov obrestnih mer. Na zadnjih štirih zasedanjih FOMC (junij, julij, september in november) so zvišali obrestne mere za 75 bazičnih točk. Agresivna narava denarne politike Federal Reserve je od marca do začetka novembra močno znižala vrednost zlata. Zlato je marca doseglo najvišjo vrednost letos, in sicer 2.078 USD. Do začetka novembra so cene zlata padle na približno 1621 USD, kar je povzročilo 21,99-odstotni padec cene.

V prvem tednu novembra se je razpoloženje na trgu spremenilo, saj se je stopnja inflacije delno znižala, vlagatelji pa so ta delni padec razumeli kot signal, da bo Federal Reserve začela rahljati svojo agresivno denarno politiko. Do torka, 15. novembra, je zlato dramatično zraslo z 1621 $ na najvišjo vrednost znotraj dneva 1792 $. Ker je indeks CPI padel z 8,2 % medletno septembra na 7,7 % medletno oktobra, so vlagatelji verjeli, da bo Federal Reserve postala bolj nestrpna glede prihajajočih dvigov obrestnih mer.

Guverner centralne banke Federal Reserve Christopher Waller pa je v nedeljo, 13. novembra, na konferenci v Sydneyju v Avstraliji povedal: “Ne popuščamo … Nehajte biti pozorni na tempo in začnite biti pozorni na to, kje bo rezultat. Dokler ne dobimo inflacija navzdol, je ta končna točka še vedno izhod.” 14. novembra je več uradnikov Federal Reserve podalo nasprotujoče si komentarje.

Predsednica Federal Reserve San Francisca Mary Daly: “Do zmage je še daleč.” Lorie Logan, predsednica centralne banke Federal Reserve v Dallasu, je dejala, da je bilo poročilo prejšnjega tedna “dobra olajšava”, vendar ne bo olajšalo potrebe po nadaljnjem dvigu obrestnih mer, verjetno počasnejšem.

Izjave čez vikend in v ponedeljek, 14. novembra, so močno spremenile tržno razpoloženje glede cen zlata. Cene zlata so naslednji dan dosegle najvišjo vrednost znotraj dneva nad 1.790 $ in nato od srede do petka nadaljevale tridnevni niz izgub. Da bi danes prilil olja na ogenj, je predsednik Federal Reserve St. Louisa James Bullard je dejala, da bo Fedovo pravico do primerjalne politike morda treba dvigniti na 7 %.

Izjave so cene zlata premaknile s torkovih najvišjih vrednosti na trenutne cene. Od 16:27 EST je najbolj aktivna decembrska terminska pogodba trenutno določena na 1.751,30 USD, potem ko je upoštevan današnji neto padec za 11,60 USD. Izjave bodo verjetno še naprej ustvarjale medvedje tržno razpoloženje za zlato.

Za tiste, ki želite več informacij, preprosto uporabite ta povezava.

Želim vam dobro trgovanje kot vedno,


Zavrnitev odgovornosti: Stališča, izražena v tem članku, so avtorjeva in morda ne odražajo stališč avtorja Kitco Metals Inc. Avtor se je potrudil zagotoviti točnost podanih informacij; vendar pa tudi Kitco Metals Inc. tudi avtor ne more jamčiti za točnost. Ta članek je zgolj informativne narave. Ne gre za nagovarjanje k kakršni koli zamenjavi blaga, vrednostnih papirjev ali drugih finančnih instrumentov. Kitco Metals Inc. in avtor tega članka ne prevzemata odgovornosti za izgube in/ali škodo, nastalo zaradi uporabe te publikacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *