Trgi bodo prihodnje leto prešli v fazo “upanja” in vlagatelji bi bilo modro, če tega ne bi zamudili, pravi Goldman Sachs

Nove skrbi na Kitajskem zaradi COVID-19 grozijo, da bodo izničile vse predpraznične dobičke Wall Streeta, saj se delnice borijo, nafta pada in dolar raste ob začetku ponedeljkove seje.

V skrajšanem tednu, ki bo prinesel zahvalni dan in začetek svetovnega prvenstva v nogometu, imajo vlagatelji najrazličnejše izgovore za mirovanje. Tisti, ki ostanejo zraven, bodo šli skozi tradicionalno sredo, kjer se bodo zbirali podatki, in celo nastop predsednika Feda Jeroma Powella.

Smo bolj previdni klic dnevakjer obeti Goldman Sachsa za leto 2023 napovedujejo “nestanovitno” vožnjo proti dnu tega medvedjega trga, preden nastopi bolj optimistična faza leta 2023. In vlagatelji bodo morali slednje pretehtati ob pravem času.

“Pričakujemo, da se bodo trgi premaknili v fazo ‘upanja’ naslednjega bikovskega trga na neki točki leta 2023, vendar z nižje ravni,” je v sporočilu za stranke dejala ekipa, ki jo vodi Goldmanov glavni globalni strateg Peter Oppenheimer. “Začetni odboj od nizke bo verjetno močan, kar je enako kot začetek večine ciklov, preden se premaknete v” postmoderni cikel “z nižjimi donosi.”

Toda preden lahko vlagatelji pridejo do stopnje upanja, se morajo prebiti skozi preostali del tega medvedjega trga, za katerega Oppenheimer in ekipa pravijo, da mora še nekaj iti.

Zaskrbljeni so zaradi nedavnega ponovnega optimizma glede možnosti upočasnitve zvišanja obrestnih mer, zaradi česar so delnice od junija zrasle za približno 5 %, čeprav so se realne obrestne mere v ZDA zvišale za 85 bazičnih točk in 10-letni donosi
BX:TMUBMUSD10Y

več kot 50 bazičnih točk višji od takrat.

»Nedavni porast delnic ni prvi, ki smo ga videli na tem medvedjem trgu. Po našem mnenju lahko hitrost rasti obrestnih mer (in ne njihova absolutna raven) povzroči večjo škodo, saj se bodo vlagatelji verjetno vse bolj osredotočali na rast in slabitev dobička,« so povedali Oppenheimer in ekipa.

Zaradi tega pričakujejo, da bodo skupni donosi razmeroma nizki od zdaj do konca leta 2023, ko bodo videli S&P 500
SPX

okoli 4000. Trenutno smo obtičali v “cikličnem” medvedjem trgu, ki običajno beleži približno 30-odstotni padec, ki traja 26 mesecev in potrebuje 50 mesecev, da si opomore, pravi banka.

Skozi bilanco leta 2023 vidijo pogoje, da se bo okrevanje začelo združevati. In to nakazuje, da bodo z nižje ravni obeti za prehod v fazo “upanja” naslednjega cikla močni. Tukaj bodite zelo pozorni, pravijo Oppenheimer in co: “Ta okrevanja se običajno začnejo med recesijo in jih v veliki meri poganja širitev vrednotenja in je lahko drago zamuditi.”

Goldman Sachs

Res je težko doseči pravo fazo “upanja”. Njihov zgornji grafikon prikazuje, kako so povprečni skupni donosi v naslednjih 12 mesecih veliko višji, če vlagatelj počaka mesec dni do padca, v nasprotju z vlaganjem mesec prej.

Tudi v tej fazi začetne trende okrevanja običajno vodijo sredstva, ki so bila najslabša v fazi medvedjega trga. “Zato je pri teh prehodih tako težko krmariti – okrevanje, ko pride, je običajno hitro in ga vodijo vrste podjetij, ki se jim vlagatelji izogibajo prek medvedjih trgov.”

“Vendar je to ‘trgovina za trgovino’ in menimo, da je zdaj prezgodaj za to,” je dejal Goldman in vlagatelje pozval, naj se umirijo.

Trenutno se strategi zavzemajo za “bar pristop”, kar pomeni vlaganje po celotnem spektru tveganja s ciljem pridobitve bolj uravnoteženega portfelja. Njihova mešanica je sestavljena iz kakovostnih podjetij z močno bilanco stanja in stabilnimi maržami, z visoko vrednostjo, energijo in viri, kjer so tveganja vrednotenja še vedno omejena.

“Všeč so nam podjetja, ki lahko konsolidirajo zaslužke in donose s kombinacijo ponovnega vlaganja in dividend skozi čas,” je dejal in dodal, da za razliko od prejšnjega cikla želijo večjo diverzifikacijo po slogih in regijah ter večji poudarek na vrednotenju, ki bi moralo “povečati donose do 2023.”

Preberite: Se borzni dvig končuje? Pazi na to številko.

Trgi

MarketWatch

zaloge
DJIA

SPX

COMP

odprl večinoma nižje, pri čemer se je Dow pognal le v zeleno, zahvaljujoč dobičkom Disneyja, skupaj z donosi obveznic
TY00

TU00

in nižje cene nafte
CL

močan padec na Kitajskem je zaskrbljujoč, medtem ko je dolar
DXY

imela do zdaj močno sejo. Azijske delnice so bile mešane, s hongkonškim Hang Sengom
HK: HSI

za 2 %.

Buzz

V nenadni potezi Walt Disney
DIS

je vrnil svojega nekdanjega izvršnega direktorja Boba Igerja zamenjati Boba Chapeka po nizu porazov. Delnice rastejo.

Delnice Imago Biosciences
IMGO

so na poti do osemmesečnega vrha na novicah Merck
MRK
bo kupil biopharma v poslu vrednem 1,35 milijarde dolarjevkar predstavlja več kot 100% več od petkove cene.

Delnice JM Smuckerja
SJM

dosežejo vrh 6 mesecev po tem Dobiček in prodaja presegata pričakovanja, marmelada pa povečuje obete.

Kitajska zaostruje ukrepe proti covidu-19, potem ko so v Pekingu konec tedna zabeležili tri smrti zaradi covida-19, prve v šestih mesecih. Kitajske potrošniške in zabavne delnice nosil največje breme izgub.

Proizvajalci računalnikov Dell
DELL

in HP
HPQ,

platforma za videokonference Zoom
ZM

in elektronska veriga Best Buy
BBY

bo poročal ta teden in morda ponudil kratek vpogled kako poteka okvara računalnika. Dolarsko drevo
DLTR

in Deere
OF

bo tudi poročal.

Predsednica Feda San Francisca Mary Daly bo pozneje v ponedeljek spregovorila o inflaciji. V sredo bomo prejeli naročila trajnih dobrin, tedenske zahtevke za brezposelnost, trenutne podatke PMI o proizvodnji in storitvah, indeks potrošniškega razpoloženja Univerze v Michiganu, vključno s petletnimi inflacijskimi pričakovanji, prodajo novih stanovanj, pripombe predsednika Feda Jeroma Powella in zapisnike iz zadnje srečanje Feda.

Najboljši na spletu

Testi povezujejo maloprodajo bombaža Shein regiji obtožen prisilnega dela

Ukrajina namerava evakuirati dve mesti ko temperature padajo

Iran zdaj aretira akterje ki protestno slečejo naglavne rute

Spoznajte delavce migrante ki je omogočil svetovno prvenstvo

grafikon

Več o Kitajski in njenem boju proti COVID-19:

Tickerji

To so bili najbolj iskani tickerji na MarketWatchu od 6. ure zjutraj:

Ticker

Varnostno ime

TSLA

Tesla

GME

GameStop

AMC

AMC Entertainment

DIS

Walt Disney

AAPL

Apple

NIO

NIO

AMZN

Amazon

DWAC

Pridobitev digitalnega sveta

MULN

Mullen Automotive

OPICA

AMC Entertainment Holdings

Naključno branje

The Podnebni znanstveni cirkus hoče vse razveseliti.

Brez piva na tekmah, ta angleški navijač pa je v Katarju končal v palači:

Budweiser je medtem našel nov namen za vse to neporabljeno pivo svetovnega prvenstva:

Need to Know se začne zgodaj in se posodablja do otvoritvenega zvonca, vendar prijavite se tukaj da ga enkrat dostavite v vaš e-poštni nabiralnik. E-poštna različica bo poslana okoli 7.30 zjutraj po srednjeevropskem času.

poslušaj Najboljše nove ideje v podcastingu za denar z novinarjem MarketWatch Charlesom Passyjem in ekonomistko Stephanie Kelton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *