Trg električnih vozil vstopa v razburljivo fazo

Eno prvih pravih množično proizvedenih električnih vozil, Nissan Leaf, je potrebovalo približno 10 let, da je proizvedlo in prodalo 500.000 enot. Pred dnevi je VW objavil, da je prodal 500.000 svoje serije ID, kar je leto dni pred rokom. VW je potreboval samo 2 leti, da je prodal pol milijona enot svojih modelov električnih vozil ID od njihove prve lansiranja leta 2020. Napredek proizvodnje in prodaje Tesle Model 3 je bil še bolj vroč. Trajalo je približno 3 leta, da se je Tesla prodala 1 milijon enot modela 3. Še en, ki je pokazal neverjetne prodajne številke, je Wuling Mini EV. Od lansiranja sredi leta 2020 je na Kitajskem prodal več kot 800.000 enot. Kako hitro raste trg električnih vozil, kaže dejstvo, da je v približno dveh letih prodal več kot tri četrt milijona enot. Kaže tudi na dejstvo, da električna vozila zdaj postajajo običajna.

Včeraj je BYD objavil, da je do zdaj proizvedel več kot 3 milijone NEV. Ponudbo vozil z novo energijo (NEV) BYD sestavljajo baterijska električna vozila in priključni hibridi. BYD je v začetku tega leta prenehal proizvajati polna vozila z motorjem ICE, da bi se osredotočil izključno na rastočo linijo NEV. Priključni hibridi BYD imajo dokaj velike baterije (nekatere več kot 20 kWh), ki uporabljajo baterijo Blade in zato zagotavljajo dober povsem električni doseg. BYD nekatere izmed njih izvaža v Južno Ameriko in drugam. Zelo uporabni so marsikje po svetu, kjer polnilna infrastruktura še ni povsem razvita.

BYD je objavil tudi nekaj zanimivih statistik. Od prvega BYD NEV do milijontega NEV je proizvodnja trajala 13 let. BYD je nato šel z 1 milijona na 2 milijona v samo enem letu, kar je bilo celo hitreje kot model 3. Nato je letos BYD šel iz 2 milijona prodaje na 3 milijone v samo 6 mesecih. 1 milijon v samo 6 mesecih! Tesla in v začetku tega leta kumulativno dosegel 3 milijone prodanih električnih vozil.

1 milijon NEV v samo 6 mesecih je zelo impresivno. To je šele začetek. BYD se je lotil obsežnega načrta širitve v tujino in naj bi ga celo naredil nakup ladij za ta izvozni objekt. Poročilo pravi, da bo 8 ladij, ki bodo stale skoraj 700 milijonov dolarjev, imelo kapaciteto za 7700 vozil. Pred nami so zanimivi časi in vse kaže na pospešitev uvajanja električnih vozil. Prejšnji mesec so tovarne BYD proizvedle 220.107 NEV v primerjavi z 81.575 NEV oktobra 2021. Do leta 2022 je BYD proizvedel 1.411.690 NEV, glede na objavo podjetja. Podjetje načrtuje, da bo kmalu proizvedlo vsaj 300.000 NEV na mesec. To je verjetno razlog, zakaj ima BYD zdaj več prostora za dostavo svojih električnih vozil na več trgov po vsem svetu, kot lahko ali želijo drugi severnoameriški ali evropski proizvajalci originalne opreme.

300.000 NEV na mesec bo pomenilo, da bo BYD kmalu proizvedel naslednji milijon NEV v nekaj več kot 3 mesecih. Tesla bo povečala tudi proizvodnjo v Berlinu in drugih tovarnah. SAIC, ki izdeluje priljubljeno linijo električnih vozil MG, kot je impresivna kombilimuzina MG4, karavan MG5 in SUV ZS EV, prav tako želi povečati proizvodnjo za lokalne in čezmorske trge. Potem so tu Hyundai, Kia in drugi, ki bodo prav tako iskali večje tržne deleže za svoja električna vozila. Potrošniki bodo kmalu razvajeni zaradi izbire (upajmo). Pred nami so razburljivi časi.


 


 


 

Cenite izvirnost CleanTechnice in poročanje o novicah čiste tehnologije? Razmislite o tem, da bi postali a Član CleanTechnica, podpornik, tehnik ali ambasador — ali pokrovitelj Patreon.


 


Ne želite zamuditi zgodbe o čisti tehnologiji? Prijavite se za dnevne novice podjetja CleanTechnica na e-pošto. oz spremljajte nas v Google News!


Imate namig za CleanTechnico, želite oglaševati ali želite predlagati gosta za naš podcast CleanTech Talk? Kontaktirajte nas tukaj.


Oglaševanje
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *