Tožba Katie Meyer: družina nogometne zvezdnice Katie Meyer vloži tožbo proti univerzi Stanford, potem ko je umrla zaradi samomora

Opomba urednika: Če ste vi ali vaša ljubljena oseba razmišljali o samomoru, pokličite 988, da se obrnete na National Suicide Prevention Lifeline. Zagotavlja brezplačno in zaupno podporo 24 ur na dan, sedem dni v tednu za ljudi v samomorilni krizi ali stiski. Za krizno podporo v španščini pokličite 1-888-628-9454. The Mednarodno združenje za preprečevanje samomora in Befrienders po vsem svetu nudijo tudi kontaktne podatke za krizne centre po vsem svetu.CNN

Družina od Katie Meyerzvezdnica nogometa, ki je lani spomladi umrla zaradi samomora, je vložila tožbo proti Univerzi Stanford in več administratorjem, ki trdijo, da so njena dejanja v zvezi z morebitnimi disciplinskimi ukrepi povzročila, da je “doživela akutno stresno reakcijo, ki je impulzivno vodila do njenega samomora”.

Meyer, študentka, ki je leta 2019 pomagala zagotoviti prvenstvo NCAA za Stanford, so marca našli mrtvo v njeni sobi v študentskem domu. Tik pred smrtjo se je Meyerjeva soočila s posledicami, potem ko je branila soigralca v kampusu, so povedali njeni starši v dneh po njenem samomoru.

“Ukrepi, ki so privedli do smrti Katie Meyer, so se začeli in končali na Univerzi Stanford,” piše v tožbi, s katero so prvič objavljene podrobnosti obtožb, ki so sprožile morebitne disciplinske ukrepe.

Avgusta 2021 je Meyerjeva vozila kolo, ko je domnevno polila kavo po nogometašu, ki naj bi spolno napadel enega od njenih mladoletnih soigralcev, glede na tožbo.

Kot odgovor na ta incident je Meyerjeva prejela uradno obtožnico s Stanfordovega urada za standarde skupnosti, v katerem so jo obvestili o bližajočih se disciplinskih ukrepih, navaja tožba. Pismo ji je bilo poslano po e-pošti tisto noč, ko je umrla, in natanko šest mesecev po incidentu s polito kavo, navaja tožba.

“Zelo smo užaloščeni in razočarani nad tem, kar smo se naučili od njene smrti, in nimamo druge izbire, kot da nadaljujemo s sodnim postopkom, da dosežemo pravico za Katie in zaščitimo bodoče študente,” je v izjavi zapisala družina Meyer.

Tiskovni predstavnik univerze Stanford Dee Mostofi je v izjavi za CNN zanikal trditve tožbe.

“Skupnost Stanford še naprej žaluje za Kateino tragično smrtjo in izrekamo sožalje njeni družini zaradi nepredstavljive bolečine, ki jim jo je povzročila Kateina smrt,” je zapisal Mostofi.

“Vendar se nikakor ne strinjamo s kakršnimi koli obtožbami, da je univerza odgovorna za njeno smrt. “Čeprav še nismo videli uradne pritožbe, ki jo je vložila družina Meyer, se zavedamo nekaterih obtožb v vlogi, ki so napačne in zavajajoče,” je dodal Mostofi.

Glede na tožbo je pismo “vsebovalo grozeče jezike glede sankcij in morebitne ‘odstranitve z univerze’.”

»Uradno pismo o disciplinskem ukrepu v zvezi s polito kavo je Katie tudi obvestilo, da je bila njena diploma odložena le tri (3) mesece pred njeno diplomo; med drugim ogroža njen status študentke Stanforda, kapetanke in članice nogometne ekipe, svetovalke za bivanje, Mayfield Fellow, obrambne inovativne štipendistke in njeno zmožnost obiskovanja pravne fakultete Stanford.”

Po prejemu pisma je Meyerjeva nemudoma odgovorila na e-pošto in univerzi povedala, da je bila “pretresena in obupana” zaradi dejanja, navaja tožba.

»Osebje na Stanfordu ni podprlo Katie, ko je izrazila občutke obupa, bila je ‘prestrašena, da mi bo nesreča uničila prihodnost’ in ‘več mesecev se je bala, da bo moja nerodnost uničila moje možnosti, da zapustim Stanford na dober način’ in doživlja veliko ‘anksioznosti’ v povezavi s postopkom OCS,« še navaja tožba.

Po besedah ​​Mostofija, tiskovnega predstavnika univerze, je pismo Meyerju vključevalo tudi “številko za podporo v sili in izrecno navedeno, da ji je ta vir na voljo 24 ur na dan, sedem dni v tednu.”

»Treba je poudariti, da smo zavezani podpirati študente skozi študentski sodni postopek v okviru OKS, kar smo tudi v tem primeru storili. Univerza je Katie izrecno ponudila svetovalca, ki bo sodeloval z njo v celotnem procesu, in ji povedala, da ima lahko osebo za podporo po svoji izbiri ob sebi na katerem koli sestanku ali pogovoru z OCS,« je dodal Mostofi.

Glede na to, da Meyerjeva v preteklosti ni imela duševne bolezni, tožba nadaljuje z opisom načrtov, ki jih je naredila v dneh pred smrtjo, vključno z nakupom letalskih vozovnic, načrtovanjem rojstnodnevne zabave in rednim obiskovanjem tečajev in nogometnih treningov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *