Top 15 podjetij, ki sprejemajo Bitcoin kot plačilo

V tem članku si bomo ogledali 15 večjih podjetij, ki sprejemajo Bitcoin kot plačilo. Če želite preskočiti našo podrobno analizo, lahko greste neposredno na ogled Top 5 podjetij, ki sprejemajo Bitcoin kot plačilo.

Svet kriptovalut je nenavaden in kljub temu, da obstaja že več kot desetletje, velja vsak, ki ima opravka s kriptovalutami, še vedno sumljiv, čeprav lahko zadnji dogodki, o katerih bomo še govorili, dajo razlog za to prepričanje. . Bitcoin je bila prva kriptovaluta na svetu, ki jo je ustvarila oseba s psevdonimom Satoshi Nakamoto, katere identiteta še ni znana. Cena bitcoina, ki je bil prvič uporabljen leta 2009, ko je bila njegova cena blizu 0 USD, od takrat močno niha. Da bi ohranili verigo blokov bitcoinov ter zagotovili njeno celovitost in doslednost, rudarji uporabljajo metodo, znano kot dokaz o delu, ki je izjemno zamudna, da ne omenjamo, da zahteva veliko procesorske moči.

Ko je Bitcoin začel pridobivati ​​na priljubljenosti, so mu sledile druge kriptovalute in skupno število kriptovalut zdaj presega 12.000. Najbolj priljubljena med ostalimi kriptovalutami je vsekakor Ethereum, ki ima tudi drugo največjo tržno kapitalizacijo za Bitcoinom in je pred kratkim zamenjala proof-of-work na proof-of-stake, kar bo povzročilo neverjetnih 99,95% zmanjšanje porabe energije.

15 večjih podjetij, ki sprejemajo Bitcoin kot plačilo

15 večjih podjetij, ki sprejemajo Bitcoin kot plačilo

Čeprav je Bitcoin na začetku stal le nekaj centov, je sčasoma pridobil na vrednosti. Leta 2010 je prvo Bitcoin transakcijo izvedel kripto navdušenec Laszlo Hanyecz, ko je pri Papa John’s International naročil 2 veliki pici za 10.000 Bitcoinov, ki so bili takrat vredni približno 40 $. Danes so vredni več kot 166,2 milijona dolarjev. Na vrhuncu so bili vredni več kot 640 milijonov dolarjev. Leta 2013 je cena Bitcoina narasla na okoli 100 $, kar so mnogi imeli za balon. Cena je v naslednjih štirih letih vztrajno rasla in v začetku leta 2017 presegla 1.000 $. Leto 2017 je bilo prvo leto stratosferske rasti cene bitcoina, ki je v istem letu presegla 10.000 $, kar je skok za približno 1.000 %. Medtem je leta 2018 prišlo do prvega velikega zloma, odkar je valuta postala priljubljena, leto se je končalo pod 4000 USD, zaradi česar je veliko ljudi izgubilo svoje naložbe. Ta volatilnost, ki jo je pokazala kriptovaluta, se sčasoma ni zmanjšala ali dozorela, saj se je leta 2019 cena povzpela na približno 10.600 $, preden je januarja 2020 padla na 7.200 $. Toda leta 2020 in nato v prvih treh četrtletjih leta 2021 je cena kriptovalute še naprej rasla brez konec na vidiku v tem času, novembra 2021 je dosegel najvišjo vrednost pri okoli 64.000 $, preden je naslednje leto padel na svojo trenutno ceno blizu 17.000 $, temu pa je sledila tudi večina drugih kriptovalut, vendar kažejo še večjo volatilnost.

Medtem ko so kripto navdušenci dolgo obsojali regulacijo in podpirali Bitcoin ravno zato, ker regulacije sploh ni, je leto 2022 pokazalo tveganje imeti nekaj, kar je vredno na stotine milijard dolarjev, ne da bi bilo sploh regulirano, s prevarami, ki so povezane s korupcijo in manipulacijo . . Leta 2022 je ena od 10 najboljših kriptovalut, Luna, popolnoma propadla in v samo enem tednu s trga kriptovalut izbrisala 45 milijard dolarjev. V začetku novembra je FTX, borza kriptovalut s sedežem na Bahamih, propadla po novici, da ima Sam Bankman-Fried iz Alameda Research položaj v vrednosti 5 milijard dolarjev v FTT, matičnem žetonu FTX. FTX, podjetje, ocenjeno na približno 32 milijard dolarjev, je šlo od vrhunca do bankrota v samo 10 dneh.

Zaradi pomanjkanja predpisov in nestanovitnosti, povezane z Bitcoinom, so ga številne države prepovedale, pri čemer ga je devet držav dokončno prepovedalo, dodatnih petnajst držav pa implicitno prepovedalo. Nekatere druge države so ga od takrat sprejele z vsem srcem, vključno s Salvadorjem, ki je dejansko postal zakonito plačilno sredstvo Bitcoin, in Srednjeafriška republika je naredila enako potezo leta 2022. Medtem so ga druge države uporabljale zaradi njegove anonimnosti in nereguliranosti, kot je Iran, ki pogosto uporablja Bitcoin za izogibanje sankcijam, ki jih je uvedel Zahod. Ukrajina je bila glavni uporabnik bitcoinov, ki jih je uporabljala za prejemanje donacij med vojno med Rusijo in Ukrajino, ki se je začela v začetku leta 2022.

Medtem ko so bile države in vlade previdne glede Bitcoina, številna podjetja zdaj razmišljajo o sprejemanju Bitcoina in njegovi uporabi kot obliki plačila, kar predstavlja veliko rast za kriptovaluto, ki se je nekaj let po nastanku uporabljala predvsem za nezakonite, zlobne namene, kot je kot nakup nezakonitih drog ali plačilo za nezakonite dejavnosti na temnem spletu. Eno prvih podjetij, ki je sprejelo Bitcoin, je bilo podjetje s seznama Fortune 500, ki je to začelo početi leta 2014. Po podatkih Bloomberga je leta 2018 17 največjih trgovcev s kriptoprocesi opravilo transakcije z Bitcoini v vrednosti 69 milijonov dolarjev, kar je znatno zmanjšanje v primerjavi z letom 2017 ko je bila 411 $. milijonov. Ker povratnih bremenitev ni mogoče obdelati in so stroški uporabe Bitcoina visoki, ga mnogi dobavitelji zavračajo.

Leta 2021, ko je Bitcoin vsakih nekaj dni ali tednov postavljal nov rekord za najvišje cene vseh časov in so ljudje pričakovali, da bo dosegel 100.000 $, je Tesla, Inc. (NASDAQ:TSLA) je izvršnemu direktorju Elonu Musku, ki je v preteklosti dajal prednost tvitom pred izjavami za javnost, dal veliko spodbudo, ko je marca 2021 objavil, da je Tesla, Inc. (NASDAQ:TSLA), da sprejmejo Bitcoin kot plačilo, hkrati pa vložijo 1,5 milijarde USD v Bitcoin. Vendar pa je maja 2021 Musk objavil, da je Tesla, Inc. (NASDAQ:TSLA), da bi prenehali sprejemati Bitcoin kot plačilo, obrnili tečaj v samo dveh mesecih, pri čemer so navedli okoljske stroške Bitcoina kot glavni razlog za ta preobrat, kot da bi bilo to nekaj, za kar podjetje dva meseca pred tem ni vedelo.

Ker je Tesla, Inc. (NASDAQ:TSLA) ne sprejema več Bitcoinov kot plačila, seznam večjih podjetij, ki sprejemajo Bitcoine kot plačila, se je od lanskega leta spremenil. Torej, brez odlašanja, si oglejmo spremenjeni seznam, začenši s številko 15:

15. Coca-Cola Amatil Limited

Skupni prihodek podjetja (v milijardah): 1,73 $

Eden največjih distributerjev Coca-Cole, Coca-Cola Amatil, je junija 2020 objavil, da bodo njegovi prodajni avtomati kot plačilo sprejemali tudi kriptovalute.

14. Etsy, Inc. (NASDAQ:ETSY)

Skupni prihodki podjetja (v milijardah): 2,3 USD

Etsy, Inc. (NASDAQ:ETSY) je ameriško podjetje za e-trgovino. Na Etsy, Inc. je naprodaj več kot 100 milijonov artiklov. (NASDAQ:ETSY). Na Etsy, Inc. je veliko različnih izdelkov. (NASDAQ:ETSY), ki jih je mogoče kupiti prek Bitcoina.

13. Overstock.com, Inc. (NASDAQ:NAKUPOVANJE)

Skupni prihodek podjetja (v milijardah): 2,55 $

Overstock.com, Inc. (NASDAQ:OSTK) je ameriški trgovec na drobno, ki predvsem prodaja pohištvo. Overstock.com, Inc. (NASDAQ:OSTK) je leta 2014 postal prvi večji trgovec na svetu, ki je sprejel Bitcoin kot plačilo. Vendar pa plačila z bitcoini predstavljajo le manj kot 1 % dnevnega vnosa gotovine podjetja.

12. Norwegian Air

Skupni prihodek podjetja (v milijardah): 4,1 $

Norwegian Air je največja letalska družba na Norveškem. Podjetje je vložilo v norveško menjalnico kriptovalut, s čimer je utrlo pot sprejemanju kriptovalute kot plačila za svoje storitve.

11. Restaurant Brands International Inc. (NYSE:QSR)

Skupni prihodek podjetja (v milijardah): 5,73 $

Restaurant Brands International Inc. (NYSE:QSR) ima v lasti Burger King, poleg priljubljene kanadske verige kavarn Tim Hortons, ki je nastala z združitvijo obeh podjetij v 12,5 milijarde dolarjev vrednem poslu. Burger King v Nemčiji je začel sprejemati plačila z bitcoini.

10. Njam! Brands, Inc. (NYSE:Njam)

Skupni prihodek podjetja (v milijardah): 6,58 $

Njam! Brands, Inc. (NYSE:YUM) je podjetje za restavracije s hitro prehrano, ki ima v lasti nekatere najbolj znane blagovne znamke hitre hrane, vključno s KFC, Taco Bell in Pizza Hut. Pizza Hut, ena največjih blagovnih znamk Yum! Brands, Inc. (NYSE:YUM), je konec leta 2020 objavil, da bo v Venezueli sprejemal plačila z bitcoini.

9. Rakuten, Inc.

Skupni prihodek podjetja (v milijardah): 12,12 $

Japonski spletni trgovec bo od leta 2021 sprejemal plačila z bitcoini

8. Whole Foods Market Inc. (NASDAQ:WFM)

Skupni prihodek podjetja (v milijardah): 16 $

Whole Foods Market Inc. (NASDAQ:WFM) je podružnica Amazona, enega največjih trgovcev na drobno na svetu. Whole Foods Market Inc. (NASDAQ:WFM) deluje v ZDA in Združenem kraljestvu. Bitcoin in druge kriptovalute lahko uporabljate tudi za plačevanje pri Whole Foods Market Inc. (NASDAQ: WFM).

7. Virgin Group

Skupni prihodki podjetja (v milijardah): 16,6 $

Virgin Airlines in Virgin Mobile, hčerinski družbi skupine Virgin, sprejemata Bitcoin kot plačilo za storitve.

6. PayPal Holdings, Inc. (NASDAQ:PYPL)

Skupni prihodek podjetja (v milijardah): 25,37 $

PayPal Holdings, Inc. (NASDAQ: PYPL) upravlja spletne plačilne sisteme in trenutno deluje v desetinah držav po vsem svetu. PayPal Holdings, Inc. (NASDAQ: PYPL) vam omogoča nakup, prodajo ali držanje kriptovalute.

Kliknite za nadaljevanje branja in ogledovanja Top 5 podjetij, ki sprejemajo Bitcoin kot plačilo. Predlagani članki:

Razkritje: Brez. 15 velikih podjetij, ki sprejemajo Bitcoin kot plačilo, je bilo prvotno objavljeno na Insider Monkey.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *