To je šele začetek za Bitcoin (tehnična analiza) (BTC-USD)

Grafikoni in grafikoni trendov kriptovalut zrušitve bitcoina

Vrtoglavica3d

Kaj pa, če vam povem, da se je neregulirana industrija srečala z velikim številom neizkušenih “investitorjev”? Ne zveni kot sanjska tekma, kajne? V prejšnjih člankih pred nekaj meseci sem dokumentiral zgodbe o srečevanju ljudi od vsepovsod družbenih slojev, ki so omenjali vstop v kriptovalute, v resnici pa nimam dejstev o tem, kako so se stvari končale zanje, zato lahko le upam na najboljše, a na splošno nam je v teh situacijah zgodovina povedala, da ni tako.

Po drugi strani, ko Bitcoin (BTC-USD) se je dolgo časa gibal okoli 17-23 tisoč $, rekel sem, da pada. Tudi to morda ni bilo tako, saj nimam kristalne krogle, vendar poznam svoje tehnike. In regija, kjer je bil potencialno tehnično dno, se ni ujemala. V medvedjih primerih je lahko nekoliko težje dešifrirati natančen rezultat valovnega vzorca, saj lahko včasih delujejo drugače kot bikovski valovi. Kupi nizko, prodaj visoko pride na misel in v tem je eden od razlogov, da je finančni produkt mogoče kupiti na kateri koli stopnji, če lahko kupec z dovolj kupne moči in vpogledom ali pogumom temeljito obrne trg, ki mu sledijo drugi.

Bikovski valovi se na splošno kupujejo nizko in brez izmišljene fraze, kot je “Naj zmagovalci tečejo”, je nekaj resnice v zgoraj omenjeni sirast vrstici. Ko cene rastejo, želijo vlagatelji ostati dolgoročni in trgovci morda ne vidijo potrebe po prodaji na mirnem trgu, zato imajo bikovski valovi na splošno boljše možnosti, da se končajo kot njihovi medvedji nasprotniki.

U Bitcoinov V tem primeru sem bil tehnično prisiljen opraviti klic, ker tam, kjer se je zdelo “dol do dna”, preprosto ni imelo tehničnega smisla. Medvedji val bo običajno videl Fibonacci 161 po zlomu podpore in vstopu Bitcoinov v primeru, da je ta nivo 10k.

Najprej si oglejmo trenutni mesečni grafikon. Moj prejšnji članek o bitcoinih je bil objavljen pri približno 19.000 $. Medvedji val je bil tako velik, da če val tri dokonča svojo numerično kopijo, bo Bitcoin končal na ničli. Prva stopnja, ki jo lahko vidimo, je Fibonaccijeva raven 150 pri 14,9 tisoč $, ki ni priljubljena Fibonaccijeva raven, glede na lestvico prvega vala je bolj verjetno, da bo raven 150 dosežena pred stopnjo 161 pri 10 tisoč $. Doslej se je Bitcoin približal in padel v območje nizkih 15 tisoč $.

Bitcoin

Bitcoin mesečnik (C Trader)

Vidimo lahko prvi val od 69K do 32K$ z valom dva, ki doseže vrh blizu regije 50K$, preden prebije podporo pri 32K$.

Kaj je torej naslednje in ali je to šele začetek strmoglavega propada te digitalne valute? Mogoče je odgovor. V spodnjem grafikonu lahko vidimo, da če Bitcoin številčno ponovi svoj prvi val, bo padel na nič.

Bitcoin

Bitcoin mesečnik (C Trader)

Če povzamem, pričakujem, da bo Bitcoin v naslednjih 30-120 dneh padel na območje 10.000 $. Če so na razvijajočem se mesečnem grafikonu znaki makro preobrata prek vzorca strupenega valovanja, lahko to nakazuje dno. Brez oblikovanja trivalovnega vzorca se bo povečala verjetnost, da se bo val končal, tako da bo šel na nič.

O teoriji treh valov

Teorija treh valov je zasnovana tako, da je sposobna identificirati natančno verjetno cenovno akcijo finančnega instrumenta. Finančni trg ne more premakniti svoje smeri bistveno višje ali nižje, ne da bi povzročil valovanje. Valovi so v bistvu neskladja med kupci in prodajalci in natisnejo sliko verjetne smeri in cilja za finančni instrument. Ko nastaneta val ena in dva, je višja najvišja/nižja točka tista, ki daje tehnično navedbo prihodnje smeri. Prvi val se bo nadaljeval od nizkega do visokega, preden bo našel dovolj pomemben odboj, da se nato oblikuje drugi val. Ko se tretji val prebije v višjo visoko/nižjo najnižjo vrednost, je edini verjeten numerični cilj, ki je na voljo na finančnem grafikonu, enakovreden enemu nizkemu do visokemu valu. Zelo verjetno je, da bo tretji val poskušal numerično ponoviti prvi val, preden bo sprejel prihodnjo odločitev o smeri. Lahko se nadaljuje prek cilja tretjega vala, vendar je val sam po sebi en dokaz, da bi se cena lahko nadaljevala pred zavrnitvijo, ki je na voljo kot verjetna tarča tretjega vala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *