Titans vs. Packers rezultat, za s seboj: Derrick Henry naredi vse, vodi Tennessee mimo Green Baya, da ostane vroč

Tennessee Titans so premagali Green Bay Packers s 27-17. Packers so padli na 4-7, medtem ko so se Titans izboljšali na 7-3.

Titani so se prvi uvrstili na semafor v 83-jardni vožnji, ki se je končala s sprejemom Dontrell Hilliarda z touchdownom od Ryana Tannehilla. Packers so prve točke dobili na podajo Aarona Rodgersa Christianu Watsonu. Dodatna točka je bila blokirana, tako da je rezultat ostal 7-6.

Derrick Henry je z hitrim touchdownom tik pred polčasom prinesel vodstvo Titans s 14-6. Henry ni vplival le na tla, temveč je pokazal tudi svoje sposobnosti branilca, ko je Austinu Hooperju vrgel podajo za dotik.

Packers so prišli na tri točke zahvaljujoč še enemu Watsonovemu touchdownu in uspešni konverziji dveh točk. Kmalu zatem so Titani odgovorili s Hooperjevim drugim touchdownom te noči, tokrat po metu Tannehilla.

Titani so zapečatili zmago z obrambnim postankom na četrtem in kratkem, s čimer so jim vrnili žogo le nekaj več kot dve minuti pred koncem igre. Izvedli so eno igro pred dvominutnim opozorilom, 51-jardno podajo Treylonu Burksu, ki je postavila piko na i impresivni zmagi.

Tannehill je zmagal na zadnjih petih tekmah, Titani pa so zmagali na sedmih od zadnjih osmih iger.

Zakaj so Titani zmagali

Titani so prevladovali večji del tekme in na četrtkovem večernem nogometu niso niti enkrat zaostali. Packers so prehiteli v skupnem seštevku prvih padcev, skupnem seštevku jardov, podajah, hitrih jardih, jardih na igro in času posesti. Ko prideš na prvo mesto v toliko kategorijah napadalno, to običajno pomeni, da boš tudi zmagal.

Quarterback Ryan Tannehill je imel odlično igro, dosegel je 22 od 27 za 333 jardov in dva touchdowna. Imel je eno posredovanje, a to ni spremenilo igre.

Derrick Henry je bil druga zvezda igre, ki je skupaj dosegel 87 jardov pri 28 prenosih z enim hitrim dotikom in enim podajanjem (več o tem v razdelku “Igra igre”). Ta ustvarjalni napad je obrambo Packers vrgel nepripravljeno.

Novinec Treylon Burks je vodil ekipo pri sprejemanju s 111 jardi pri sedmih prijemih, vključno z 51-metrovko, ki je zapečatila zmago. Učinkovit po zraku je bil tudi Robert Woods, ki je na šestih sprejemih zbral 69 jardov.

Zakaj so Packers izgubili

Packers so bili v zaostanku celotne tekme in nikoli niso mogli storiti dovolj, da bi dohiteli ekipo Titans, ki je s sezono vse boljša. Titani so izšli bolj udobni in pripravljeni od domače ekipe.

Quarterback Aaron Rodgers je bil 24 od 39 za 227 jardov in dva touchdowna, vendar so bili zgrešeni široko odprti sprejemniki najbolj zmedeni in škodljivi. Titans ne predstavljajo najtežjega sekundarnega igralca v ligi, ampak Packers so res dobro z njihovimi napadalnimi borbami. Rodgersova najdaljša podaja je bila 28-metrska podaja Randallu Cobbu.

Obramba ni mogla zadržati Tannehilla in tudi ko so ga odpustili, prekrška ni uspelo izkoristiti.

Prelomnica

Drugi touchdown Titanov, Henryjev tek na štiri jarde, je povečal prednost pred polčasom in jim dal zagon v tretji četrtini. Obramba je nato zadržala Packerse do zadetka iz igre za začetek drugega polčasa. Vedno je zmaga obdržati Rodgersa pri treh točkah, ko koraka po igrišču, tudi v letu, ko Packersi ne igrajo v skladu s svojim običajnim standardom.

Igranje igre

Henry je izjemen tekač, vendar se je izkazal tudi za spodobnega branilca. Po drugem zadetku je Henry dobil žogo in videti je bilo, kot da bo naredil to, kar zna najbolje: brcnil jo bo v končno cono. Vendar pa je napad imel trik v rokavu. Henry je vrgel žogo Austinu Hooperju za TD za povečanje vodstva Titanov. Po tekmi je Henry pohvalil Hooperja za ulov in poudaril, da je bila igra zasluga glavnega trenerja Mika Vrabla in ofenzivnega štaba.

Kaj je naslednje

Titans naslednji teden gostijo Cincinnati Bengals, ki se konec tedna podajo s 5-4. Bengals upajo, da se bo Ja’Marr Chase vrnil v 12. tednu proti Tennesseeju. Chase je bil ob strani zaradi poškodbe kolka.

Packers se odpravijo v Philadelphio, da bi se pomerili s Philadelphia Eagles. Philly je pravkar izgubil svojo prvo tekmo v sezoni in v 10. tednu izgubil proti Washington Commanders. To jih postavlja na 8-1 konec tedna in na prvo mesto v NFC, v lasti tiebreakerja pred Minnesota Vikings z 8-1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *