Tiskovni predstavnik Marvelovih Maščevalcev izgubi vlogo zaradi žaljivih tvitov

Promocijski posnetek za Marvelove Maščevalce, s podobnima Črnemu panterju in Hawkeyeju, ki stojita pred nekaterimi rdeče svetlečimi grožnjami.

Slika: Crystal Dynamics

To je zgodba, stara kot sam Twitter: oseba v preteklosti govori neumne, žaljive stvari, oseba postane vidna, stari tviti se izkopljejo, oseba se opraviči, internet se sodi. Celotna predstava se je pravkar ponovila, tokrat s predstavnikom Crystal Dynamics in glavnim oblikovalcem iger Marvelovi maščevalciBrian Waggoner.

Kot Rock Paper Shotgun poročila, čez vikend so odkrili kup starih Wagonerjevih tvitov, zaradi česar se je danes opravičil, Crystal Dynamics pa je povedal, kako razočarani so bili in da Wagonerju odvzemajo status tiskovnega predstavnika. Zdaj vsi vpleteni, ko so sledili predpisanemu scenariju, verjetno upajo, da bo minilo.

Waggonerjevi tviti, ki so iz leta 2010 do 2016 (v tem času je delal za Marvel in Gazillion), so bili precej temni. Nekateri so bili očitno poskusi potegavščine, vsaj tak, ki se opira na lene, rasistične stereotipemedtem ko drugi samo nesramno zasmehovani invalidi. vendar drugi se zdijo samo predrzen rasizem.

Kot se pogosto zgodi, Wagoner poroča, da je od takrat doživel popolno osebnostno spremembo, zgodovinska sporočila iz daljnega razpada izpred šestih let pa so glede na njegove reformirane navade zdaj sporna. “Čez vikend,” je pojasnil v izjavi na svojem trenutnem računu Twitter“stari tviti, ki sem jih napisal, preden sem bil zaposlen pri Crystalu, so se ponovno pojavili in opravičujem se ter prevzemam polno odgovornost za škodo, ki so jo povzročili mojim sledilcem, skupnosti in tistim, s katerimi delam.”

Telo opravičila se nadaljuje: “Od takrat sem se učil in zrasel, vsebina, ki sem jo objavil, pa ne odraža, kdo sem danes.” Za tiste, ki niso prepričani, dodaja: »Razumem, če ne morete sprejeti mojega opravičila za bolečino, ki sem jo povzročil. Še naprej bom poslušal, se učil in delal na tem, da se izboljšam.”

Nato je odšla v Crystal Dynamicski navaja:

Neverjetno razočaranje je videti jezik in odnos zaposlenih, ki nista v skladu z vrednotami našega studia. Opravičujemo se naši skupnosti in sodelavcem, ki jih je vsebina upravičeno razburila. Brian ne bo več tiskovni predstavnik studia ali komuniciral o studijskih projektih.

Glej, mojega mnenja o ničemer od tega ne potrebuješ, ker svojega že imaš in odkrito povedano, to je kot zgodba, ki smo jo napisali že tristokrat, samo z drugim imenom na začetku. Ampak hudiča, še vedno imam mnenja.

Kar sovražim pri vsem tem, vseh vidikih tega, je, da nič od tega ni res. Na obeh straneh.

Ta skriptirana “opravičila” so zasnovana tako, da rešijo obraz, pokrijejo vse osnove in “potegnejo črto pod to”, ne da bi se komurkoli za karkoli dejansko opravičili. Je prazna, performativna, pravičnay zavajanje tistih, ki so zasidrani v korporativnem razmišljanju, ki jih piše.

Hkrati pa Waggonerjevi tviti niso nepremišljeno povzročili neizmerne škode ogromnim skupnostim. Bili so zanič, fanatistični komentarji, ki so bili takrat prezrti (en ‘všeček’ na enem, samoten retweet na drugem), zdaj pa se znova pojavljajo kot dokaz na spletnih sodiščih, da bi ga (verjetno upravičeno) obsodili. Ljudje, ki se pretvarjajo, da so končno odstranili to tiransko grožnjo iz njegove sovražne kampanje, so smešno nepošteni in prav tako zavajajoče je, da se Wagoner “opravičuje”, kot da se je to zgodilo.

Crystal nato vmešava neumnosti o “jeziku in pogledih”, ki se “ne ujemajo z našimi studijskimi vrednotami”, kot da je korporacija sama nekakšna moralna kreatura, ki poseduje čisto vodeno platonsko popolnost idealnih vrednot. Ste to kdaj opazili? Vsako podjetje je moralno brezhibno, ne da bi mu bilo treba povedati, kako, namesto tega posamezniku dopušča domnevo, da to pomeni, da njegove vrednote srečno sovpadajo z njihovimi. Oseba v družbi izzove jezo, na katero se prilagodi tista meglena brezhibnost ne bodi toin vsi morajo domnevati, da je ta aberacija v njihovi popolnosti izbrisana.

Preberi več: Marvel’s Avengers vas opominja, da še vedno obstaja z dodatkom Winter Soldier

Ljudje govorijo in delajo neumnosti. Ljudje imajo grozen odnos ali se grdo šalijo. Vem, ker vem. Vsi to počnemo. Celo zagovorniki budnosti z najbolj skrbno predstavitvijo imajo usrane misli, govorijo stvari, ki jih obžalujejo, ali upajo, da bo tisto, kar so nekoč rekli, za vedno ostalo zasebno. Včasih se ljudje obkrožijo s toliko drugimi, kot so oni, da ne vidijo, kako grozno zvenijo takšne stvari, ko so javno izrečene na družbenih medijih. Kasneje se vrne, da jih ugrizne v rit. In bi moralo!

Samo odgovore hočem od ljudi Bodi pošten. »Bog, ja, res sem bil kurac, kajne? Prekleto, res moram premisliti, preden spregovorim. Ali pa: “Veš kaj, to je netrpeljivost, ki sem jo vedno imel, in res moram nekaj narediti glede tega.” Seveda, v tem posebnem primeru bi lahko Wagonerja spremenili, toda ta ideja, da stališča, ki smo jih imeli prejšnji torek, ne odražajo tega, kar smo danes, je tako utrujajoča in poskušana implikacija je, da smo zdaj popolni, če bi vsi ostali nadoknaditi.

In nihče, nikjer, samo ne reče: “Oprosti.” Vedno je z opozorili in izgovori ter skoraj vedno z besedo “oprosti”. Dejanje namesto občutka, semiotična razlika, ki eksternalizira postopek in ne govori iz srca. Zdi se, da je res najtežja beseda.

Oh, potem pa ne pozabimo na nas, bučno galerijo. “Ni odpuščen!” Pojma nimamo, ali si zasluži odpustitev ali pa je dandanes prvak za vedno. Še pomembneje pa je, da se nehajmo pretvarjati, da nam je mar, če imaš to osebo nikoli slišal pred današnjim dnem, ki je povedal nekaj stvari, ki jih pred desetletjem niste opazili, je ohranil službo. Ljudje si želijo, da bi žaljivost izginila, in ideja, da bo nevedna javnost, ki si lasti glavo tega tipa, to nekako dosegla, je prekleta idiotska. Če je deloholik, bi ga morala Crystal odpustiti. Toda bodimo pošteni in se nehajmo obnašati, kot da vemo, kaj je najboljše v vsaki prekleti situaciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *