Thrustmaster T818 je 10Nm simulacijski dirkalni volan z direktnim pogonom

V četrtek (17. novembra) je Thrustmaster predstavil novi Thrustmaster T818, medosno razdaljo z neposrednim pogonom, ki je zdaj na voljo za prednaročilo.

Avtorja Thomas Harrison-Lord in Justin Melillo

Thrustmaster je uradno v igri Direct Drive po lansiranju T818 Medosna razdalja z direktnim pogonom v četrtek (17. novembra) med prenosom v živo na Twitchu.

Na sprednji strani je prikazan šesterokotni podstavek z LED-osvetlitvijo, ki so ga dražili že skoraj eno leto, dobra novica pa je, da ga bodo nekateri kupci morda dobili v roke pravočasno za božič.

LASTNOSTI THRUSTMASTER T818

Thrustmaster T818 ploščice v barvi 02

Medosna razdalja Thrustmaster T818 Direct Drive je opremljena z vgrajenim konstantnim navorom 10 Nm. Eno področje, ki je zelo opazno, je, da ta sistem nima nikakršnega filtra, kar uporabnikom omogoča nefiltrirano izkušnjo v njihovih rokah.

Interni motor v sistemu in celotna osnova sta izdelana v Franciji.

Na samem podstavku so gumbi za umerjanje nastavitev na podstavku in gumb za zaustavitev takojšnje povratne sile ob strani, za vsak slučaj.

NASTAVLJIV LED TRAK

Šesterokotne LED luči Thrustmaster T818

Sprednji del T818 ima LED trak, ki ga je mogoče spreminjati. Privzeto boste lahko krožili med razpoložljivimi barvami in prilagajali njihovo intenzivnost.

Vendar pa Thrustmaster v prihodnosti upa, da ga bodo razvijalci iger programirali tako, da bo podpiral število vrtljajev na minuto motorja ali zastavice marshal – kar smo predvidoma marca.

To je po filozofiji podobno prikazu telemetrije na dodatku Formula Wheel podjetja Ferrari SF1000 Edition, kjer so morali ustvarjalci igre podpreti funkcijo.

IZMENLJIVE PLOŠČE KAROSERIJE

Barvne plošče Thrustmaster T818

Zunanji del osi T818 bo imel dve odstranljivi kovinski plošči. Iz škatle bodo temno modre barve.

Na voljo pa bodo dodatne barvne ploščice 29,99. Pet različnih odtenkov bo sestavljalo startno linijo.

HITRA SPROSTITEV NASLEDNJA GEN

Adapter za hitro sprostitev Thrustmaster T818

T818 je prvi sistem Thrustmaster, ki vključuje novo generacijo Quick Release. S pomočjo adapterja so lahko vsa dosedanja platišča Thrustmaster združljiva z novim sistemom.

Zamenjava platišč je možna v manj kot petih sekundah, pri čemer je zapah, nameščen na dnu, dvignjen, kolesa enostavno izvlečena in nameščena, nato pa se ključavnica enostavno zaskoči.

“Razvoj novega adapterja za hitro sprostitev je bil zelo velik posel,” je dejal Pierre-Yves Savary, vodja dirkalne periferne ekipe pri matičnem podjetju Guillemot Corporation.

»Trdo delamo, da zagotovimo najboljše povratne informacije, ne da bi pokvarili obstoječe kolo, zato smo res vse preizkusili. Poskrbeli smo, da vse, kar uporabljate, deluje pri 10 Nm sile.”

Dodatek za medosno razdaljo Thrustmaster T818

Nov adapter Quick Release je na voljo posebej za 34,99. Komplet za pritrditev na kokpit in komplet za pritrditev na mizo bosta prav tako naprodaj ločeno 39,99 in 49,99 oz.

Če ste že v ekosistemu Thrustmaster in imate obstoječe platišče, je na srečo v škatli Thurstmaster T818 vključen adapter.

Na poti so tudi štiri nova platišča, za katera pa trenutno ne vemo. Vsebovali bodo standardno različico nove hitre sprostitve, tako da bo na voljo tudi drugi adapter za hitro sprostitev za združljivost s starejšimi osnimi osnovami Thrustmaster.

ZDRUŽLJIVOST NAPRAV THRUSTMASTER T818

Thrustmaster T818 bo naprava samo za osebni računalnik. Vendar pa obstaja načrt za konzole.

“Ne skrbite, imamo načrt tudi za konzolo,” je dejal Xavier Pieuchot, vodja trženja izdelkov za Thrustmaster.

Za platišča in prejšnjo opremo Thrustmaster je T818 združljiv nazaj z ustreznimi adapterji. Thrustmaster je tudi izjavil, da bo kolo v prihodnosti združljivo.

KATERA PRISTANIŠČA SO VKLJUČENA?

Dobro vprašanje! Na voljo so vrata USB C za povezavo z računalnikom za prihodnje nadgradnje vdelane programske opreme, vozlišče za obstoječe pedale Thrustmaster in popolnoma nova vrata RJ45 za nenapovedane prihodnje zunanje naprave.

KOLIKO STANE THRUSTMASTER T818?

Osnovni model Thrustmaster T818 bo v škatli vključeval medosno razdaljo, kovinsko modre plošče, 1 adapter za hitro sprostitev in ustrezne regionalne vtiče za Združeno kraljestvo, ZDA ali Evropo.

Ta paket bo stal 599,99 £ za tiste v Združenem kraljestvu, 649,99 za stranke v Evropi in 649,99 USD v Združenih državah.

Omeniti velja, da cena ne vključuje volana in stopalk.

KDAJ JE THRUSTMASTER T818 NA VOLJO?

Prednaročila za evropske stranke se začnejo izvajati danes, 17. novembra 2022. Ta prvi val ima omejeno proizvodnjo in bo dobavljen pred božičem 2022.

Drugi evropski val prednaročil bo 26. decembra za dostavo januarja 2023.

Stranke v ZDA bodo morale počakati do marca 2023, razpoložljivost za druge regije pa je treba še določiti.

Na poti je tudi posebna različica Ferrarija z obstoječimi platišči v slogu SF100 v paketu, vendar cena in razpoložljivost še nista bili objavljeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *