The Long Dark vsebuje obsežno plačljivo razširitev za mod Survival, ki bo izšla decembra

Vrhunska snežna pustolovščina The Long Dark studia Hinterland Studios dobiva svoje prvo plačano podaljšanje 5. decembra in pred objavo je razvijalec podrobno vse bo prineslo.

Tales from the Far Territory, kot je znana nova razširitev, izide v šestih obrokih v 12 mesecih, od katerih vsak pride približno vsakih 8-10 tednov. Vseh šest delov se bo osredotočilo na zelo priljubljen način preživetja The Long Dark, vendar obstajajo pripovedni elementi in Hinterland celotno serijo imenuje “kampanja”.

Trenutno ni jasno, kaj točno bo prišlo kdaj, toda Hinterland je zdaj podrobno opisal vse glavne funkcije, ki jih bodo prinesli v način preživetja med razširitvijo. Obstajajo tri nova območja, na primer – Zapuščeno letališče, Industrijski rudnik in Gorski prelaz – vsa dostopna prek električnega voda in vozlišča Transfer Pass.

Tukaj je okus razširitvene vozovnice The Long Dark’s Tales from Far Territory.

Tales from the Far Territory dodaja tudi množico novih elementov igranja, začenši z Glimmer Fog, skrivnostnim pojavom, ki lahko napolni zrak in tla z elektrostatično energijo. Na voljo je tudi nov ročni kratkovalovni signal, ki lahko zajame običajno nezaznavne signale oskrbe ali lokacije med auroro ali svetlikajočo se meglo ter novo bolezen nespečnosti.

Igralci lahko tudi zgradijo svoj travois – ki se uporablja za prevoz velikih količin zalog na velike razdalje, čeprav na račun mobilnosti – ali poiščejo trgovca, specializiranega za redko blago in informacije. Možno je celo organizirati in okrasiti svojo najljubšo notranjost varne hiše.

Nova divjad vključuje ptarmigana – zimsko ptico, ki je tudi vir hrane in perja, ki se uporablja pri izdelavi – in smrtonosno pumo, opisano kot “največjega sovražnika doslej”.

Preživeli lahko odkrijejo tudi edinstvene, prilagojene različice obstoječih predmetov v igri, ki jih najdemo v skritih kotičkih sveta, ali pa izkoristijo nov fotografski način. Zanimivo je, da je to nekoliko zasuk v vesolju, pri čemer morajo igralci uporabiti kemikalije v temnici za obdelavo lastnega filma.

Vse to bodo spremljale tri narativne zgodbe, ki podrobno opisujejo skrivnostno preteklost ozemlja. Vsak bo imel svoje cilje igranja, ki so povezani z zgodbo, ki jo najdemo v težko pričakovani zadnji epizodi kampanje The Long Dark’s Wintermute.

Poleg Tales from the Far Territory, Hinterland dela na številnih novih funkcijah za vse igralce, ki prihajajo v brezplačnih posodobitvah skupaj z različnimi razširitvenimi vsebinami. Te vključujejo nove točke igralcev (namenjene povrnitvi občutka “izgubljenosti” na začetku nove igre), poleg tega pa tudi osvežitev pojavov divjih živali ter posodobljene tabele plena in postavitve predmetov.

Igralci bodo lahko tudi poiskali zapiske pod avtomobilskimi vizirji, ki vsebujejo uporabne informacije, izdelali v ognju utrjene puščice, nabrali želod za ustvarjanje stimulativnih napitkov in moke, podobne kavi, ter nabrali repinca, da ga posušijo in skuhajo v zdravilni čaj.

Poleg tega prihajajo nove prvoosebne animacije žetve, izboljšano ribarjenje in česanje na plaži, improvizirane dereze, nova izolirana steklenica in uvedba samice jelena na seznam divjih živali. Igralci lahko pričakujejo tudi najnovejšo različico izziva The Long Dark’s Hunted in vizualne izboljšave za Xbox X/S, PlayStation 5 in osebne računalnike višjega razreda.

Hinterland bo podrobnejši razpored izdaj delil pozneje, vendar lahko tisti, ki jih zanima razširitev Tales from the Far Territory, to storijo od ponedeljka, 5. decembra, za osebni računalnik, izid konzole pa je predviden za “zgodnje” leto 2023. Sprva bo stala 19,99 USD, vendar se bo ta cena zvišala, ko bo v 12 mesecih dodanih več vsebine. Pričakujte, da se bo dvignila na 24,99 $ na sredini in na 29,99 $, ko bo vse na voljo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *