Težave s covidom na Kitajskem, Fed Minutes Hit Dollar, CZ’s Crypto Fund

© Reuters

Avtor: Geoffrey Smith

Investing.com — Zahvalni dan je in ameriške borze so zaprte zaradi zasluženih počitnic. Preostali svet se zahvaljuje za vrsto zapisnikov Feda, ki so okrepili pripoved o “goblinskem vrtišču”, znižali donosnost dolarskih in ameriških obveznic ter dali počitek uničenim valutam po vsem svetu. Največja izjema je Kitajska, kjer se prestolnica Peking vrača v izolacijo, saj so primeri COVID-19 dosegli rekordno visoko raven. Evropski trgi so višji po presenetljivem izboljšanju nemškega indeksa poslovnega zaupanja Ifo. In Changpeng Zhao obljublja več podrobnosti o svojem skladu za obnovitev kriptovalute. Tukaj je tisto, kar morate vedeti o finančnih trgih v četrtek, 24. novembra.

1. Peking se vrača v izolacijo, saj število primerov dosega rekordno visoko raven

Peking je spet v karanteni, razen po imenu.

V več okrožjih kitajske prestolnice so ljudje pozvani, naj delajo od doma, trgovine z nenujnimi izdelki so zaprte, restavracije pa odprte samo za hrano.

Število primerov se je v preteklem tednu potrojilo na najvišjo zgodovino, vzorec, ki se ponavlja po vsej državi, saj začasni poskusi omilitve omejitev neizogibno vodijo v porast okužb.

ki je v zadnjih 10 dneh padel za skoraj 2 % med naraščajočim valom negativnih novic o zdravju, je bil večinoma stabilen.

2. Dolar oslabi v minutah Fed

Dolar je oslabel in donosi 10-letnih državnih obveznic so dosegli najnižjo vrednost v zadnjih sedmih tednih, potem ko je zadnja seja centralne banke Federal Reserve pokazala trdno večino za upočasnitev rasti ob vse večjih znakih gospodarske upočasnitve.

Dezinflacija stanovanj in blaga je v polnem teku, kljub presenetljivi moči U.I., objavljenega v sredo.

Do 6:20 zjutraj po srednjeevropskem času je indeks, ki sledi dolarju glede na košarico valut razvitih gospodarstev, padel za 0,1 % na 105,90, s čimer je preizkusil trimesečno najnižjo vrednost, ko se je vrnil na nazadnje videne ravni pred debaklom “Trussonomicsa”. . Padel je za 2 bazični točki na 3,69 %, medtem ko je zapis padel za 1 bazično točko na 4,47 %.

3. Evropske delnice napredujejo glede na minute Fed, izboljšanje Ifo

Ker so ameriški trgi zaprti zaradi praznika zahvalnosti, je bil poudarek na Evropi in Aziji, kjer je bil trend na splošno pozitiven, zahvaljujoč zapisniku Feda.

Največja izjema je bila Kitajska, kjer so lokalni indeksi padli za kar 0,6 %, saj se je povečala možnost novega gospodarsko škodljivega izbruha COVID-a.

Do 06:20 ET je cena zrasla za 0,5 % na najvišji ravni v več kot treh mesecih, saj je okrevanje obljubilo nekaj olajšanja na fronti uvoznih stroškov, kar je zmanjšalo pritisk na cevovod pri .

K razpoloženju je pomagalo tudi izboljšanje indeksa , ki je v sredo potrdilo dvig v poslovni raziskavi S&P. Komponenta ‘pričakovanj’ indeksa Ifo se je še posebej jasno povečala, ko se je grožnja racionaliziranja plina zmanjšala in se je vladni ogromen paket pomoči približal sprejetju.

4. Binance bo objavil več podrobnosti o skladu za obnovitev kriptovalute

Izvršni direktor Binance Changpeng Zhao je dejal, da bo objavil več podrobnosti o svojem predlaganem skladu za podporo kriptoindustriji po propadu FTX.

Zhao je dejal, da je bilo veliko zanimanje za njegovo idejo med srečanjem na Twitterju v začetku tega meseca, kljub velikemu udarcu zaupanja v sektor, ki so ga razkrili ekscesi, slabo upravljanje in domnevne napake v FTX, preden je ta propadel.

Zhaov sklad naj bi bil namenjen zajezitvi okužbe zaradi propada zdravih kripto podjetij. Skeptiki so namigovali, da je njegov končni namen zaščititi Binance pred tem, da postane naslednja domina, ki bo padla. Zhao vztraja, da je finančna stabilnost Binance zagotovljena.

5. Nafta se znižuje, ko se obeti Kitajske glede COVID-a slabšajo

Cene surove nafte so znova padle, ko so se novice o COVID-u s Kitajske poslabšale. Kitajska je bila ključno gonilo sprememb v večini napovedi svetovnega povpraševanja v tem in prihodnjem letu, obeti obsežnih karantin čez zimo – ali splošnega padca zaupanja potrošnikov, če virusu dovolimo, da uide izpod nadzora – ostaja glavno največje tveganje za te napovedi. Po nasilnih protestih v Foxconnovi (TW:) tovarni iPhone v Zhengzhouju v začetku tega tedna se začenjajo povečevati tudi strahovi, da bi lahko gospodarske težave poslabšali državljanski nemiri.

Do 06:45 ET so cene padle za 0,3 % na 77,69 $ za sod, medtem ko so padle za 0,8 % na 84,75 $ za sod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *