Tesla v posodobitvi doda Apple Music svojim vozilom

Tesla svojim vozilom doda Apple Music

Po dolgih letih čakanja in pričakovanja Tesla končno dodaja Apple Music svojim avtomobilom.

Aaron Cash delil Tesline fotografije na Twitterju nova razstava v avtomobilskem muzeju Petersen v Los Angelesu, ki se je odprl 20. novembra 2022. Aaron je odkril, da je Apple Music vključen v eno od Teslinih vozil.

Tesla je na razstavi postavila notranjost novega modela S, skupaj s sredinsko konzolo, volanom in infotainment sistemom, tako da so udeleženci lahko izkusili volan in njegovo neverjetno hitro obdelavo za zemljevide, igre in zabavo.

“Vozilo” je poganjalo razvojno različico Teslinega operacijskega sistema s številko različice 2022.40.50 in tukaj je bila najdena Apple Music.

Tesla je znan po odhodu velikonočna jajca in namiguje na prihajajoče funkcije v njihovi programski opremi, dejstvo, da je to vozilo predstavilo različico za razvijalce z Apple Music, pa se zdi namerno. Mi prvi špekulirali, da prihaja Apple Music ko je bila ikona opažena med Zoom konferenco, kjer so prikazovali svojo video konferenco teče v tesli.

V skladu z menijem programske opreme v vozilu je VIN vozila nastavljen na ‘P3TERS3N1P000BUCK.

Integracija

Tesla bo integriral Apple Music v svoj glasbeni predvajalnik, namesto da bi dejansko zagnal aplikacijo Apple Music, ki ima tako pozitivne kot negativne strani. Pozitivna stran je, da bo uporabniški vmesnik skladen in podoben Teslinim drugim glasbenim ponudbam, podpiral pa naj bi tudi Tesline glasovne ukaze. Vendar to lahko pomeni, da niso na voljo vse funkcije Apple Music.

Prostorski zvok

Apple je pred kratkim objavil, da bo Apple Music podpiral prostorski zvok nekaj vozil. Poleg prostorskega zvoka Apple Music podpira tudi zvok brez izgub za različno glasbo. Apple opisuje te funkcije kot ustvarjanje poglobljene zvočne izkušnje, ki proizvaja “pravi večdimenzionalni zvok in jasnost.”

Ni jasno, ali Tesla izvaja prostorski zvok ali podporo za zvok brez izgub v izvedbi Apple Music, vendar smo lahko omejeni na osnovne funkcije. Tesla trenutno podpira visokokakovosten zvok s TIDAL.

Datum izdaje

Za Apple Music ni uradnega datuma izdaje, vendar ne bi smelo trajati dolgo. Pričakuje se, da bo Tesla dodal Apple Music z letošnjo praznično posodobitvijo, ki bo predvidoma pozneje naslednji mesec.

Lansko leto Tesla je izdala praznično posodobitev ki je vključeval možnost ustvarjanja svetlobnih predstav po meri, nov uporabniški vmesnik, prilagodljiv zaganjalnik, vtičnik kamere za mrtve kote in še več. Letošnja praznična posodobitev naj bi vključevala tudi številne novosti.

Apple Music, ki preseglo 100 milijonov skladb oktobra, je eden zadnjih glavne pretočne storitve dodati vozilom Tesla. Tesla trenutno ponuja Spotify, TIDAL, Slacker Radio, TuneIn in SiriusXM (samo model S/X). Če želite pretakati glasbo prek katere koli od teh storitev, morate biti naročnik Tesle Vrhunska povezljivost za 9,99 $/mesec.

GM je od leta 2021 popravil več kot 11.000 tesel

Ironično je, da je Teslina velika priljubljenost pomagala delavnici, ki obstaja že več kot stoletje. Med dnevom vlagateljev General Motorsa je predsednik podjetja Mark Reuss dejal: »To je za nas rastoče podjetje. Moram reči, da je to nova služba,” po Barronsu. Mislil je na servisiranje Tesla v obratih GM. Avtomobilsko podjetje, ki obstaja od leta 1908, je do leta 2021 v Združenih državah popravilo več kot 11.000 tesel.

Čeprav nisem vesel, da sem izgubil službo servisna stran, Tesla mora biti olajšan, ker imajo njegovi lastniki dostop do popravil v podjetju, ki ima na tisoče servisnih centrov po vsej državi. Tesla je povečala proizvodnjo in na ceste poslala več svojih iskanih vozil; veliko več časa pa je potrebno za izgradnjo objektov in usposabljanje zaposlenih za servisiranje teh vozil.

Več Tesel bo potrebovalo servis

Nedavno interni dokumenti pokazali, da bo podjetje uvedlo proces, ki omogoča rešil Teslo za ponovno certificiranje in dovoljen nazaj v omrežje Supercharger. To bi lahko povečalo število Tesel, na katerih bi lahko delali. Izboljšave storitev so bile na Teslovem radarju že nekaj časa. Lansko leto je Musk dejal, da podjetje pospešuje odpiranje servisnih centrov, da bi sledilo naraščajočemu povpraševanju po izdelku.

Musk je bil osredotočen na storitev

Septembra je Elon Musk dejal, da je osredotočen na izboljšanje storitve. Uporabnik Twitterja se je pritožil, da je bil nedavni servisni termin v kratkem času odpovedan. je odgovoril Musk: Opomba, osebno vlagam veliko časa v izboljšanje storitve Tesla, da postane odlična. Upajmo, da bodo lastniki Tesle to začeli čutiti.

Uporabnik je tudi poudaril, da lahko Tesla zaračuna 100 $ za odpoved sestanka z obvestilom manj kot 24 ur, vendar ni bilo nobene kazni, če je podjetje odpovedalo v kratkem času. je tvitnil Musk: Prav imate, lastnikom Tesle bi morali pripisati 100 USD, če prestavimo z obvestilom manj kot 24 ur. Moralo bi biti vzajemno. 4. junija 2022 je tvitnil: Delo na servisu Tesla North America. Cilj je, da imamo 2/3 avtomobilov servisiranih na isti dan, brez čakanja.

Toda od teh tvitov je Musk veliko pozornosti posvetil vodenju svojega novega podjetja Twitter. Ni jasno, kako dolgo bo vodil Twitter ali kdaj se bo njegova vsa pozornost vrnila k Tesli in izboljšanju storitve.

Čeprav je odprtih več objektov, se mnogim lastnikom Tesle zdi bolj priročno obiskati bližnje prodajalne GM. Ta ironični preobrat lahko prinese kratkoročno olajšanje. Kljub temu mora Tesla še naprej graditi in zaposlovati več servisnih centrov, da bodo lastniki zadovoljni in bodo prepričali potencialne kupce, da pri nakupu naslednjega vozila razmislijo o pionirju električnih avtomobilov.

V1.2 varnostnih ocen je tukaj

Tesla je svojo funkcijo Safety Score posodobila na različico 1.2, ki med drugim kot dejavnik dodaja nočno vožnjo.

Iz funkcije Safety Score sprožil, Tesla je imel nekaj izboljšav. Vendar pa je različica 1.2 največja posodobitev funkcije do zdaj. Upajmo, da bo ta posodobitev odpraviti številne pomisleke vozniki imeli pred približno kako je bil rezultat izračunan.

Tesla uporablja formulo predvidenega trka (PCF) za izračun vseh zgornjih faktorjev. Ta formula predvideva, koliko prometnih nesreč se lahko zgodi na 1 milijon prevoženih milj.

Ta nova različica 1.2 dodaja funkcije, kot je vizualizacija vašega potovanja (brez podatkov o lokaciji za zaščito zasebnosti), vožnja pozno ponoči in podaljšano obdobje odloga od treh do petih sekund.

Tukaj je seznam sprememb varnostne ocene:

  • Zagotavlja vizualizacijo vašega potovanja kot časovnico, ki prikazuje, kdaj so se zgodili določeni dogodki, ki so vplivali na vašo oceno varnosti. Za zaščito vaše zasebnosti ni na voljo nobenih informacij o lokaciji.

  • Dodana vožnja pozno ponoči kot nov varnostni dejavnik. Več časa, porabljenega za vožnjo ponoči, bo povzročilo nižjo oceno varnosti.

  • Odlog po izklopu avtopilota se je podaljšal s 3 sekund na 5 sekund.

  • Posodobljeni varnostni faktorji močnega zaviranja in agresivnega zavijanja za štetje števila dogodkov namesto trajanja dogodka.

  • Posodobljen je varnostni faktor opozorila o stopnji trka naprej, da se izračuna stopnja opozorila na 1000 milj brez uporabe avtopilota.

  • Posodobljena varnostna ocena za uporabo glede na milje tehtano povprečje varnostnih ocen za zadnjih 30 dni, pri čemer se ne upoštevajo vse milje, prevožene z avtopilotom.

Ena največjih nadgradenj različice 1.2 je dodatek Late Night Driving. Tesla v svoji objavi na blogu ugotavlja, da je “vožnja pozno ponoči opredeljena kot število sekund, ki jih porabite za vožnjo ponoči (22.00 – 4.00 zjutraj), deljeno s številom sekund, ki jih porabite za vožnjo podnevi.” Čeprav je vožnja pozno ponoči omejena na 29,3 % vašega skupnega rezultata.

Razlog, da je Tesla to dodal kot varnostni dejavnik, je, da je lahko vožnja ponoči bolj nevarna zaradi zmanjšane vidljivosti, utrujenosti in motenj.

Po navedbah Svet za nacionalno varnostnajveč nesreč s smrtnim izidom se zgodi med 16.00 in 23.59, petek, sobota in nedelja pa so najpogostejši dnevi nesreč.

Teslina nova funkcija vizualizacije potovanja v različici 1.2 je prav tako dobrodošla izboljšava. Prej vozniki niso prejeli podrobnih povratnih informacij o svojih vožnjah. Namesto tega so dobili samo prilagojen rezultat. Vizualizacija potovanja bo voznikom pokazala, kdaj se je njihovo potovanje začelo, kdaj je bil avtopilot vklopljen/izklopljen, čas prekrška (če je bil) in kdaj se je potovanje končalo.

Upajmo, da bodo ti vpogledi voznikom omogočili, da razmislijo o vsaki vožnji in popravijo vsako agresivno vožnjo, da dosežejo Popolna različica beta s samodejno vožnjo.

Čeprav je Tesla izdala Safety Score v1.2, bodo nekateri vozniki ostali vpisani v prvotno različico. Če se pomaknete na dno zaslona z varnostno oceno, si lahko ogledate, v katero različico ste prijavljeni.

Te izboljšave ocene varnosti pridejo hkrati Poganja Tesla Insurance v Minnesoti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *