Terminske pogodbe Dow Jones: 7 naložbenih pravil za hiter dvig trga; Tesla je drsela proti padcem trga

Terminske pogodbe Dow Jones se bodo odprle v nedeljo zvečer, skupaj s terminskimi pogodbami S&P 500 in Nasdaq.

Prejšnji teden je rast delniškega trga na splošno padla, vendar so glavni indeksi našli podporo na ključnih ravneh. Vendar so se številne obetavne delnice umaknile kmalu po prestopu nakupnih točk. Vlagatelji bi morali upoštevati nekatera pravila za trenutno trgovalno okolje, od manjše izpostavljenosti do zajemanja delnih dobičkov.

Vertex Pharmaceuticals (VIRTX), Charles Schwab (ČRNA), Izboljšajte energijo (EE) in delnice CALX so predmet tožbe, dok Celzija (CELCH) je nastavljen.

Delnice VRTX so pri KVČB 50 seznam. Calix (APNO) je bil petek KVČB delnica dnevaz delnicami Excelerate Energy in SCHW, izbranimi v začetku tega tedna.

Ena delnica, ki se ne drži dobro, je Tesla (TSLA). Delnice Tesle so prejšnji teden potonile in v petek dosegle nove padce na medvedjem trgu.

Dow Jones Futures danes

Terminske pogodbe Dow Jones se odprejo v nedeljo ob 18. uri ET, skupaj s terminskimi pogodbami na S&P 500 in Nasdaq 100.

Ne pozabite na akcijo čez noč Dow terminske pogodbe in drugje ne pomeni nujno dejanskega trgovanja v naslednjem rednem trgovanju borza sejo.


Pridružite se strokovnjakom za IBD, ko na IBD Live analizirajo delnice, ki jih je mogoče izkoristiti na borznem dvigu.


Borzni rally

Izven indeksa Dow so rasti delnic pokazale skromne izgube po velikih dobičkih prejšnji teden, čeprav je prišlo do nepomembnega umika s torkovih najvišjih vrednosti na četrtkove najnižje vrednosti.

Industrijsko povprečje Dow Jones je prejšnji teden delno zraslo trgovanje z delnicami. Indeks S&P 500 je padel za 0,7 %. Nasdaq composite je potonil za 1,5 %. Russell 2000 z majhno kapitalizacijo je popustil za 1,7 %.

Donos 10-letne državne obveznice se je povečal za 1 bazično točko na 3,82 %, potem ko je v sredo padel na 3,69 %.

Terminske cene ameriške surove nafte so prejšnji teden padle za 10 % na 80,08 USD za sod. Kitajski ničelni signali Covid in sokobne pripombe Feda so vzbudili zaskrbljenost glede povpraševanja. Zemeljski plin se je podražil za 7,2 %.

ETF-ji

Med najboljši ETF-jiInnovator IBD 50 ETF (FFTY) prejšnji teden padel za 1,1 %, medtem ko je Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) zmanjšal za 0,2 %. iShares Broadened Tech & Software Sector ETF (IGV) je padla za 3,55 %, imena programske opreme v oblaku pa so bila močno prizadeta. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) se je umaknil za 0,65 % in dosegel odpor na 200-dnevni črti.

Odraža bolj špekulativno delniško zgodbo, ARK Innovation ETF (ARKK) prejšnji teden padel za 9,5 % in ARK Genomics ETF (ARKG) zmanjšal za 11,1 %. Delnica TSLA je pomemben delež v ETF-jih družbe Ark Invest.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) prejšnji teden padla za 1,9 %. Global X US Infrastructure Development ETF (TLAKOVATI) zdrsnila za 0,1 %. US Global Jets ETF (JETS) zmanjšal za 2,9 %. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) umaknil 3 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) izgubil 1,6 % in Financial Select SPDR ETF (45) padla za 1,4 %. Sklad SPDR za izbrano zdravstveno dejavnost (XLV) povečala za 0,9 %. VRTX je del sklada XLV.


Pet najboljših kitajskih delnic, ki si jih morate ogledati


Delnice blizu nakupovalnih mest

Delnice VRTX so prejšnji teden zrasle za 3,75 % na 314,63 in ponovno dosegle 306,05 nakupna točka od ravno podlago, del formacije baza na bazi. Biotehnologija je padla znotraj dneva 11. novembra, ko so bile medicinske delnice pod pritiskom, vendar so zmanjšale izgube. The linija relativne moči je na nedavnih najvišjih vrednostih, vendar vse leto kaže stalen napredek. Rast dobička Vertexa ostaja močna.

Delnice SCHW so se v petek dvignile za 2,45 % na 79,81, kar je prekinilo padajoči trend in omogočilo zgodnji vstop. Uradna nakupna točka je 81,18 z najnižje vrednosti v devetih mesecih skodelica z ročajem osnova. Vendar se je ročaj oblikoval tudi tik nad vstopom na dnu baze 77,51.

Delnice EE so se v petek zvišale za 2,7 % na 27,17, kar je tudi prekinilo padajoči trend. Aprilska IPO ima uradno nakupovalno točko stekla z ročajem 28,49 Analiza MarketSmith.

Delnice CALX so v petek poskočile za 6,6 % na 69,82, s čimer so se vrnile z umika na 21-dnevno drseče povprečje. Ta umik je sledil padcu dobička po več tednih tesnega trgovanja. Calixov zaslužek še naprej upada, vendar se pričakuje, da bo vladno financiranje podeželskih širokopasovnih povezav spodbudilo prihodnjo rast.

Delnice Celsiusa so prejšnji teden zrasle za 3,9 % na 96,99, vendar so se v petek obrnile navzdol. To bi lahko bila dobra novica. Proizvajalec energijskih pijač ima konsolidirano nakupno točko 118,29. Prelom tukaj lahko ponudi nižji vstop, čeprav je prenizek, da bi bil veljaven vzvod. 50-dnevna črta še vedno drsi za delnice CELH, vendar 10-dnevna in 21-dnevna črta prečkata to ključno raven.

Tesla akcija

Delnice Tesle so v zadnjem tednu padle za nekaj več kot 8 % na 180,19, potem ko so v petek zdrsnile na medvedji trg pri 176,55. To je sledilo padcem za 5,5 % in 9,2 % v prejšnjih dveh tednih, kar je nadaljevanje strmega padca od konca septembra.

To je težko okolje za agresivno rast delnic, zlasti za proizvajalce električnih vozil. Tesla ima nekaj pomislekov glede povpraševanja, saj proizvodnja narašča in se konkurenca segreva. To je znižanje cen na Kitajskem, z verjetnostjo še več znižanj, saj se subvencije končajo 31. decembra. Medtem “cirkus na Twitterju” ostaja zaskrbljujoč. Kaotična vladavina izvršnega direktorja Elona Muska v samo treh tednih lahko škoduje blagovni znamki Tesla.

Tesla še naprej močno raste, medtem ko naj bi nove ameriške subvencije leta 2023 povečale povpraševanje doma.

Toda delnice TSLA so zašle v večletna obdobja upada ali upada. Torej, medtem ko bi EV velikan lahko spet naraščal, bi morali vlagatelji počakati, da se grafikon ponastavi. To lahko traja nekaj časa.


Tesla vs. BYD: Katerega EV velikana je bolje kupiti?


Analiza trga

Vzpon na borzi je imel teden dni upad. Po močnem dvigu CPI prejšnji teden so se indeksi sprva dvignili, nato pa so se umaknili s torkovih najvišjih vrednosti in v četrtek preizkusili ključne ravni. Toda delnice so si skromno opomogle od četrtkovih padcev.

Zatišje na trgu ni bilo veliko presenečenje glede na močne nedavne dobičke in S&P 500, ki se približuje svoji 200-dnevni meji. Držanje podpornega območja je pozitivno. Ob predpostavki, da indeksi obdržijo te ravni in se sčasoma premaknejo višje, bi bil to konstruktiven teden za glavne indekse.

Vendar je bil to frustrirajoč teden za vodilne delnice. Precejšnje število delnic je v začetku tedna padlo ali so dali signale za nakup. Toda z umikom indeksa se je veliko teh imen hitro vrnilo nazaj pod sezname. Nekateri si lahko hitro opomorejo ali se kmalu umirijo, vendar bo to verjetno odvisno od trga.

Energetske delnice so imele težak teden, saj so cene surove nafte padle, čeprav so bile delnice LNG play EE izjema.

Zdravstvene delnice, ki so bile pod pritiskom defenzivnih imen rasti, so se ta teden okrepile. To vključuje delnice VRTX ter številne biotehnološke in zdravstvene zavarovalnice.

Omrežna podjetja, kot je Calix, nekatera finančna podjetja, kot je Schwab, pa tudi gradbeni materiali in številni sektorji so še naprej videti zanimivi.

Agresivna rast ni imela dobrega tedna. Sem spadajo delnice Tesla, programska oprema v oblaku in imena tipa ARK. Izjema so bile delnice CELH.


Merite trg s tržno strategijo IBD ETF


Naložbena pravila za ta trg

Vlagatelji morajo vedno imeti zdrava pravila trgovanja. Toda trenutna nestabilna rast trga pomeni, da bi morali vlagatelji poudariti lahkotno in prilagodljivo trgovanje. Tukaj je sedem smernic.

Ohranite osvetlitev: To ni nor trg bikov. Vlagatelji bi morali sodelovati v tem dvigu, vendar to ni čas za marže.

Postopoma dodajte izpostavljenost: Ne povečajte osvetlitve hitro. Nakup kopice delnic na primer v torek bi povzročil hitre izgube zaradi posledične umika trga. Naj vas trg postopoma pritegne.

Poiščite zgodnje prijave: Leta 2022 je prišlo do težav s preboji, deloma zaradi nestanovitnih trgov in rotacije sektorjev. Ko delnica doseže tradicionalno nakupno točko, zlasti iz globoke baze, lahko pride do umika. Zgodnje registracije ponujajo priložnost, da pridobite obetavne delnice, preden se mini krog ustavi.

Ustvarite delni dobiček: Glede na naraščajočo in padajočo naravo trenutnega naraščajočega trenda bi morali vlagatelji razmisliti o hitrem prevzemu delnih dobičkov. To vam lahko vlije samozavest, da prodate preostali položaj. Spoznajte značaj svoje nepremičnine. Nekatere delnice so bolj nagnjene k velikim nestanovitnim gibanjem, pri čemer so še posebej pomembni delni dobički.

Spoznajte svojo linijo v pesku: V trgovino bi morali vstopiti, če veste, kje boste izstopili, bodisi v celoti ali v obsegu. Če delnica napreduje, lahko spremenite tečaje.

Raznolikost vodenja: Čeprav je dobro, da se osredotočite na majhno število holdingov, se ne osredotočajte preveč na določen sektor ali temo. Rotacija sektorjev je v zadnjih nekaj dneh prizadela obrambne, obrambne bikovske in bikovske delnice. Poskusite pridobiti vodilne delnice iz različnih okolij.

Bodi pripravljen: Če želite pri zgodnjih registracijah kupiti najboljše delnice, morate narediti domačo nalogo. Delajte skozi zaslone, da ustvarite svoje sezname za opazovanje. Osredotočite se na določena imena, ki so “pripravljena” ali skoraj tako, vendar imajo tudi širok seznam kakovostnih delnic, ki se začenjajo oblikovati.

Preberi Velika slika vsak dan, da ostanete v skladu s smerjo trga ter vodilnimi delnicami in sektorji.

Sledite Edu Carsonu na Twitterju na @IBD_ECarson za borzne posodobitve in več.

MORDA BI VAM BILO VŠEČ TUDI:

Želite hitro zaslužiti in se izogniti velikim izgubam? Preizkusite SwingTrader

Najboljše rastoče delnice za nakup in ogled

Oglejte si veliko sliko Investor’s Business Daily

IBD Digital: odklenite vrhunske sezname delnic, orodja in analize IBD še danes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *