Ta ključek USB bi lahko povprečnemu človeku pomagal 600 % hitreje

CharaChorder X ključ sam na črnem ozadju.

Sliši se kot oglas, ki ga boste našli na zadnjih straneh Poljudno znanost za čudežno napravo, ki nikakor ne bi mogla izpolniti svojih obljub, ampak CharaChorder X ključ lahko legitimno in dramatično izboljšati uporabnikovo hitrost tipkanja—ob predpostavki, da so pripravljeni vložiti delo, da se ga naučijo uporabljati.

Torej, kako lahko naprava trdi, da “dvigne povprečno človeško hitrost tipkanja s 40 besed na minuto na 250 besed na minuto”, ne da bi zataknila sondo globoko v uporabnikove možgane, da bi ugotovila, katero besedo razmišljajo hitreje, kot lahko natipkajo njihovi prsti? Skrivnost do CharaChorder Xin prejšnjih izdelkov njegovih ustvarjalcev, kot npr Tipkovnica CharaChorder Lite, je, da preprosto zmanjša število tipk, ki jih je treba vnesti za črkovanje besed. Torej, namesto da bi potrebovali 28 ločenih pritiskov tipk za tip antidisestablishmentarianism, bi moral uporabnik samo enkrat pritisniti kombinacijo treh ali štirih tipk.

Skrivnost CharaChorder X je v njegovem imenu: akordi. Tako kot pianist, ki udarja po več tipkah hkrati, da igra skupino not z edinstvenim zvokom, ali kitarist, ki brenka na več strun, tehnologija CharaChorder omogoča uporabo alfanumerične tipkovnice na podoben način. Toda namesto zvokov, pritisk več različnih tipk hkrati sproži samodejno vnašanje veliko daljše besede, zaradi česar je tipkovnica veliko učinkovitejše orodje za vnos.

The originalna različica CharaChorderja videti je bilo bolj kot igralna periferija, prekrita z zbirko majavih neoznačenih igralnih palic, toda nadaljevanje, CharaChorder Lite, je bil videti kot običajna kompaktna tipkovnica, kar je uporabnikom olajšalo počasen prehod s tradicionalnih tehnik tipkanja na prednosti tipkanja z akordi. In kolikor je bilo podjetje veselo, da so vsi odšteli 200 dolarjev za njegovo posebno tipkovnico, je njegova najnovejša stvaritev veliko cenejša rešitev, ki kateri koli obstoječi tipkovnici daje moč CharaChorder.

Ključek CharaChorder X priključite na vrata USB naprave, nato pa nanj priključite tipkovnico. Ni potrebe po namestitvi posebnih gonilnikov ali programske opreme, saj CharaChorder X neodvisno spremlja, kaj je vneseno, in samodejno vnese daljše besede, ko tri- ali s štirimi ključi kombinacija je bila zaznana. Prihaja s knjižnico obstoječih akordov, vendar uporabnikilahko programirajo tudi lastne akorde po meri prek spletnega vmesnika, pri čemer ima tipka dovolj zmogljivosti za shranjevanje več kot 65.000 prednastavitev. In ker je samostojna naprava, deluje z operacijskimi sistemi Windows, Linux, macOS in celo Android, iOS in iPadOS.

Pri izkoriščanju hitrosti tipkanja CharaChorder X obstajata dve zadržki. Najprej se morate naučiti vseh teh akordov in mišičnega spomina, ki je potreben za natančno udarjanje treh ali štirih tipk hkrati. To je enostavno s spletnimi orodji za usposabljanje, ki jih nudi podjetje, vendar bo potrebno nekaj vaje da si jih zapomnite dovolj, da znatno izboljšate svojo hitrost tipkanja.

Drugič, njegovi ustvarjalci uporabljajo kampanjo množičnega financiranja Kickstarter, da bi CharaChorder X uvedli v proizvodnjo. Akcija je že presegla svoje Cilj financiranja je 10.000 $, enega od ključev pa lahko osvojite za samo 39 $, če prispevate, s polno maloprodajno ceno 100 $. Dobavo pričakujemo nekje v juliju prihodnje leto, a tako kot pri vsakem Kickstarted izdelku, zlasti elektroniki, vedno obstaja možnost, da nepredvidene zamude. Podjetje je že dalo več izdelkov na trg prek Kickstarterja, tako da ima trden ugled, vendar je vedno dobro biti previden pri izdelkih, pri katerih je vse tveganje naloženo tistim, ki ga vnaprej naročijo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *