Svetovno prvenstvo 2022 – Posodobitve v živo s tekme USMNT proti Walesu

The Moška reprezentanca Združenih držav Amerike začne njegov 11 Svetovno prvenstvo pogled vs Wales v Al Rayyanu v Katarju. ZDA in Wales sta v skupini B skupaj z Anglijo in Iranom.

Na zadnjih dveh nastopih na svetovnem prvenstvu so ZDA napredovale v osmino finala. Vendar skupina z več ekipami UEFA morda ne bo dobra za ZDA. USMNT je zmagal le tri od 21 tekem svetovnega pokala proti evropskemu tekmovanju.

To ni zmanjšalo zaupanja vodje USMNT Gregga Berhalterja.

“Verjamem v to, da lahko na naš najboljši dan premagamo kogar koli na svetu,” Sam Borden je povedal za ESPN. “Kdorkoli.”

Ne glede na rezultat bo vodila mladost. Branilec DeAndre Yedlin je edini veteran svetovnega pokala, potem ko je desni bočni branilec leta 2014 debitiral na svetovnem prvenstvu kot 20-letnik. Po Yedlinovih 75 nastopih so najbolj izkušeni igralci na seznamu Kellyjev Acosta (53), Christian Pulisic (52), Jordan Morris (49) i Tim Ream (46).

A Yedlinove izkušnje so več, kot se lahko primerjajo z Valižani. Wales bo prvič nastopil na svetovnem prvenstvu po 64 letih. Vendar ima Wales Gareth Balečigar slavna poklicna kariera vključuje pet naslovov Lige prvakov UEFA in tri zmage v Superpokalu UEFA v Real Madridu.

Tu so najboljši trenutki, ko se USMNT in Wales pomerita v skupini B:

Razmišljanja ob polčasu: Velika razlika, ko letijo rumeni kartoni

USMNT je ves prvi polčas držal nogo na plinu. Zadetek Tima Weaha je bil razlika proti moštvu Walesa, ki v prvih 45 minutah še ni imelo čiste priložnosti za napad.

Weah je skoraj popeljal ZDA v vodstvo v prvih 10 minutah, ko je njegov predložek v okvir odbil branilec Walesa, ki je bil blizu avtogolu, a je vratar Wayne Hennessey obranil žogo. Toda Weah v 36. minuti s svojim zaključkom ni dvomil o tem, s čimer je USMNT dosegel prvi gol na svetovnem prvenstvu v osmih letih.

Oba trenerja bosta sedaj previdna, saj je več ključnih igralcev prejelo rumene kartone. Ker sta Sergino Dest in Weston McKennie oba na rumenih, pričakujte, da ju bo Gregg Berhalter nadomestil na neki točki v drugi. Bi lahko Brendan Aaronson ali Giovanni Reyna vstopila po premoru?

Kar se tiče Walesa, bi lahko zaradi dveh poznih rezervacij za Garetha Bala in Chrisa Mephama Rob Page opazoval svojo klop.

Čudoviti gol Weaha!

Tim Weah dobi USMNT na plošči tako, da prebije vratarja Walesa Wayna Hennesseyja po prejemu čudovite podaje Christiana Pulisica na sredini.

Sin legende AC Milana in liberijskega predsednika Georgea Weahakrilni igralec Lilla je imel USMNT, ki je v prvem polčasu trkal na vrata.

Navijači v veljavi

Slab obisk postaja ponavljajoča se težava na svetovnem prvenstvu, nekateri navijači imajo celo težave z dostopom do prizorišč. Toda podporniki obeh strani čutijo svojo prisotnost.

Orel je (s pomočjo Wonder Woman) pristal v Katarju.

Neverjetni prizori, ko navijači Walesa na tribunah vznemirljivo izvajajo svojo himno.

Mladinsko gibanje

Z najmlajšim kapetanom svetovnega pokala USMNT Tylerjem Adamsom imamo najmlajšo ekipo doslej za ekipo na turnirju, ki je v povprečju stara nekaj več kot 25 let. Yunus Musah, ki je pred selitvijo v ZDA igral za mlade angleške selekcije, je z 19 leti najmlajši.

Najstarejši v ekipi? Tim Ream, ki je star 35 let, že več kot eno leto ni začel za ZDA. Branilec Fulhama bo stalna veteranska prisotnost v zaledju. 29-letni DeAndre Yedlin je edini naslednik ekipe iz leta 2014.

Postave so zunaj!

Izpadla je začetna enajsterica USMNT — njihov prvi po porazu Belgija na svetovnem prvenstvu 2014 v osmini finala. Od takrat se je USMNT pojavilo toliko novih obrazov in vznemirljivih novih talentov, na čelu z Christian Pulisic.

Tyler Adams nosi kapetanski trak za USMNT (najmlajši na svetovnem prvenstvu, ki mu je to uspelo pri 23 letih). Presenečen začetek Joshue Sargenta na vrhu kot napadalec in videli bomo, koliko Weston McKennie in Sergino Dest lahko prispevajo, ker so jih ovirale poškodbe.

Če mislite, da je minilo že nekaj časa, odkar je USMNT igral na svetovnem prvenstvu, Wales se ni veliko pojavil od leta 1958. Obstaja več zvezdnikov, na katere morate biti pozorni, očitno začenši s kapetanom Gareth Bale. Omeniti bo treba še druge stvari Daniel James in Aaron Ramseyoba z veliko izkušnjami v veliki igri.

Poslušajmo o domači ekipi

Družinski člani vsakega igralca so USMNT poslali najboljše želje pred prvo tekmo skupinskega igranja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *